Skocz do zawartości
IGNORED

Śmiać się czy płakać? Forumowi "guru" 2013.

Accu

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej kilka cytatów z jednego tylko wpisu użytkownika Konsman:

"Muzycy piszą wprost że na płytach niektórych dźwięków po prostu nie słychać. pamiętajmy że aby płyta 16 bitowa CD dała się słuchać i brzmiała znośnie na drogim sprzęcie audio w salonie, a nie tylko na jamniku do którego została wyprodukowana, potrzebny jest odpowiedni algorytm, który tak utnie część dźwięku i ciszy, przez co będziemy mieli złudzenie dobrego dźwięku.

właśnie stąd wzięło się rozdzielenie definicji dynamiki.

1- dla vinylu dynamika jest ogromna i jest ona odstępem od najcichszych do najgłośniejszych dźwięków

2- dla CD dynamika jest odstępem od braku sygnału (cisz jest wycinana z powodu braku miejsca na 700MB płycie CD) do najgłośniejszego dźwięku

Ot i cała prawda !"

"w odtwarzaczu CD sygnał zanim zostanie wysłany na wyjście analogowe najpierw zostaje sztucznie podbity do postaci 24/192kHz, aby odzyskać utraconą część danych muzycznych podczas stratnej kompresji z gęstego materiału studyjnego do postaci 16 bitowej powstałej dla potrzeb budżetowych płyt CD."

I tutaj rodzi się pytanie: czy nie stworzyć dla takich osób specjalnej zakładki do której nikt inny by nie wchodził i mogliby między sobą dzielić się do woli swoimi mądrościami. Co o tym sądzicie?

A znajdzie się w niej miejsce dla niejakiego diskomaniaka?

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A może wpierw należałoby stworzyć specjalną zakładkę "Klon - Fake" dla niektórych?

Przecież to kiedyś już zostało wyjaśnione, oto cytat z Accu:

"Napisano 17.03.2009 - 02:41

I jeszcze jedno: niektórzy z Was zapewne będą nieco zdziwieni moim "o mnie". Temat ten zakładam w imieniu discomaniac'a71 który ma problemy z logowaniem. W zasadzie przekopiowałem tekst z Worda. Pozdrowienia."

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Przykre,ale niestety Accu,to się będzie ciągnęło za tobą niczym smród po gaciach :)

Ps, Banuj :)

Panowie, chyba jesteście niesprawiedliwi. Znalazłem taki wpis accu:

Napisano przez Accu w 29.12.2010 - 10:04 w Hi-End

Na razie disco71 ma 24h bana za brak kultury. Pojechał po arwasie nieco za ostro.

To mało prawdopodobne, żeby ktoś TAKI miał rozdwojenie jaźni. Musi być jakaś inna przyczyna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.