Skocz do zawartości
IGNORED

DAC za ok 500: DAC NOSTROMO 4 czy AUDINST HUD-mx1 - a może coś innego

zajob

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam przetwornika USB -> RCA do laptopa za ok 500 zł.

Wzmacniacza słuchawkowego nie potrzebuję, ale jak będzie, to pewnie prędzej czy później się przyda.

Wstępnie jestem zainteresowany którymś z powyższych. Na używkach się nie znam, więc chyba wolałbym nowy.

Cudów za te pieniądze się nie spodziewam.

Jeśli moje typy są słabe, co będzie lepszym wyborem?

Dziękuję i pozdrawiam

Andrzej

Lektura forum się kłania. Masz tu całkiem sporo odpowiedzi. Działy PC i HiFi, chociażby moich kilka postów na temat audinsta. Moderacja mogłaby się bardziej gimnastykować. A później ludzie na bocznicy narzekają, że forum upada.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Lektura forum się kłania. Masz tu całkiem sporo odpowiedzi. Działy PC i HiFi, chociażby moich kilka postów na temat audinsta. Moderacja mogłaby się bardziej gimnastykować. A później ludzie na bocznicy narzekają, że forum upada.

Lektura forum właśnie się nie kłania, i nie tylko forum powiem więcej. Na temat MX1 naczytałem się sporo (testów i opinii) i powiedzmy, że wiem mniej więcej czego się spodziewać.

Na temat nostromo z drugiej strony znalazłem niewiele, ale jeśli ktoś byłby łaskaw odnieść mi jego właściwości do ww audinsta pewnie coś by mi to dało.

A forum podupada bo wszyscy wszystko już wiedzą i każdy pisze takie posty jak ten powyżej... Przydałaby się też świadomość, że nikt Ci za coś takiego nie podziękuje więc miej pretensje tylko do siebie bo to m.in. Ty też jesteś to forum...

A może zwróć jeszcze uwagę na NuForce uDac-2 (http://q21.pl/nuforce-udac-2.html), to także bardzo dobre urządzenie.

Zapraszam na odsłuch, jest także możliwość wypożyczenia urządzenia na odsłuch.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A może zwróć jeszcze uwagę na NuForce uDac-2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), to także bardzo dobre urządzenie.

Ciekawe urządzonko, mam pytanie pomocnicze, czy ten potencjometr (zarówno w uDac jak i AUDINST) ma wpływ na wyjście rca czy tylko na słuchawkowe?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podepnę się pod temat. Czy DAC Nostromo 4 działa z Windows XP SP2, bo czytałem, że ktoś tam miał problemy i słychać było tylko szum.

Jak brzmi ? Bardziej detalicznie niż STX czy bardziej ciepło ? Jak zagra z lampą Espressivo-E i HD600 ?

Nie ma żadnych problemów z działaniem Nostromo 4 pod Win XP.

Na moim biurku stoi komputer z Win XP i podłączonym NOSTROMO 4 + Foobar + ASIO4ALL V.2.11.

Żadnych problemów, trzasków czy szumów.

Chcę by grał lepiej niż Essence STX. By grał mniej ostro i tak nie podbijał góry. Za wzmacniacz będzie robił Espressivo-e (lampa) STX gra sucho.

Essence STX ma BurrBrown PCM1792, a Nostromo 4 ma Wolfson WM 8740...hmmm...

przy takim budżecie nie zastanawiałbym się za bardzo i brał odac, a ewentualne podbicia wynikające z dalszej konfiguracji sprzętu regulował na wyjściu, jednak chyba nie bardzo masz gdzie je regulować, a korektor byłby kolejnym wydatkiem... Mam produkt nostromo, jednak tanią wersje na zupełnie innej kości. mimo to nie gra źle. przy wm8740 ,wierzę że może być całkiem zadowalająco. nie wiem czy jest warty tej sumy, ale zawsze możesz go oddać w przypadku braku satysfakcji. daj znać na co się zdecydowałeś ;)

A może zwróć jeszcze uwagę na NuForce uDac-2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), to także bardzo dobre urządzenie.

Ja bym się spytał kiedy w polskiej dystrybucji pojawi się uDAC-3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.