Skocz do zawartości
IGNORED

arcam rdac vs m1dac

bartoszek32

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem obu.. nie wziąłem żadnego - to nie było to !! Do dzisiaj słucham swojej prostej konstrukcji na TDA543 i na lampie w analogu . W tym przedziale cenowym celowałbym w produkty audio gd - sam przymierzam się do wyższej serii . Nie napisałeś jakiej muzyki słuchasz i czego brakuje Ci w obecnym zestawie .

Muzyka to rock pop jazz poprostu zroznicowana.Posiadam audiotraka prodigy cube i co mnie wkurza to ze gora jest zbyt piskliwa i ta regulacja glosnosci raz za glosno innym razem za cicho.Wiec szukam dacka bez regulacji glosnosci i naturalnie grajacego.Jakies propozycje?

Witaj,

jesli szukasz możliwie neutralnego przetwornika, posłuchaj Arcama, chociaż ja sugerowałbym do Twojego systemu coś z wyższej półki np. Rega DAC lub najnowszy, bardzo dobry moim zdaniem PS Audio NuWave DAC (http://q21.pl/ps-audio-nuwave-dac.html).

Zapraszam jednak jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu, jest także u nas możliwość wypożyczenia urządzenia do testu w Twoim systemie, daje Ci to gwarancję dobrego wyboru. Wypożyczenie jest także możliwe na odległość (ryzykujesz tylko wtedy przy zwrocie kosztem odesłania urządzenia).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Słuchałem obu. Testowane na Tanoyach F4. W przypadku obu nie będziesz miał piskliwej góry. Arcam jest nieco drapieżniejszy, powiedział bym mniej zrównoważony ale o taki dzwiek mi chodziło. M1DAC ma lepsze zasilanie, jednak kierowałem się kwestią dźwiękową. Jestem użytkownikiem rDAC'a

Muzyka to rock pop jazz poprostu zroznicowana.Posiadam audiotraka prodigy cube i co mnie wkurza to ze gora jest zbyt piskliwa i ta regulacja glosnosci raz za glosno innym razem za cicho.Wiec szukam dacka bez regulacji glosnosci i naturalnie grajacego.Jakies propozycje?

Witaj

Zanim zmienisz DAC - spróbuj ustawić gain na cube na 100% ( na stałe), a głośność reguluj wyłącznie na pre lub na foobarze - jest szansa, że wróci równowaga tonalna

• 8 miesięcy później...

Czy ktos z uzytkownikow takowy posiada.Chodzi mi o barwe kazdego z tych dwoch jak graja

Witam!

Chciałem odświeżyć temat. Czy ktoś z forumowiczów miał szansę porównać oba dac-e i wyciągnąć jakieś konstruktywne wnioski?

Mam Słuchawki AKG K500 i wzmacniacz Musical Fidelity X-CAN V3. Doją wkrótce Sennheisery HD600 albo HD650. Źródło to CDek po coaxialu i notebook z FLACami po USB.

o jakie wnioski Ci chodzi? Czyż te podane wyżej nie wystarczą?

Interesuje mnie czy RDAC grał lepiej od M1DAC po USB? Wydaje mi się że więcej będę słuchał z kompa przez USB.

I czy RDAC nie ma przesadzonych basów bo czytałem w którymś z testów że ma podbite doły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.