Skocz do zawartości
IGNORED

jaki sprzet do 3000 zl ??

kasper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym w niedalekiej przyszlosci zakupic jakis sprzet audio. Jestem laikiem i nie znam sie na sprzecie. Mam prosbe o doradzenie jakiegos sprzetu do 3000 zl. Myslalem nad wieza TECHNICS SC-EH790, ale nie wiem czy to dobry pomysl.

Generalnie chodzi mi o sprzet ktory ma zmieniarke CD na 5 kompaktow, mozliwosc odtwarzania mp3 i jak najlepszy dzwiek.

Bede wdzieczny za Wasze propozycje

https://www.audiostereo.pl/topic/10576-jaki-sprzet-do-3000-zl/

Matko Jedyna, tylko nie ten badziewny Technics, który można kupić za 2290 zł, albo i taniej !!!!! Ale nie chodzi o cenę - to coś ma szkaradny dźwięk :-( Zmieniarka na 5 kompaktów = zbędny luksus, po kiego? odtwarzanie mp3 ? -tego się słuchać nie da ;-)

Za 3000 zł, a nawet taniej możesz kupić Pianocrafta, małego Denona itp. lub fajniste używane klocki, które dosłownie zmiażdżą tego "techniora" - użyj wyszukiwarki :-)

o proszę ja również szukam takiego sprzętu, z tym że ja już mam jakieś tam propozycje oto one:

1. Denon DRA-455 + Wharfedale Diamond 8.3

2. Harman/Kardon 3370 + Paradigm Monitor 3

3. Harman/Kardon 3380 + Paradigm Monitor 3

a poza tym to nie mam innych :( może ktoś coś podpowie również - aha - musi być amplituner u mnie...

Jesli chodzi o moje preferencje muzyczne to sa bardzo rozlegle. Od Heavy Metalu poprzez rock, new age, folk, reggae a konczac na muzyce klasycznej.

Jesli chodzi o o mp3 i zmieniarke na 3-5 plyt CD to dobrze jak by byly, aczkolwiek nie upieram sie przy tym :)

Zmieniarke bym sobie darowal bo to psuje znacznie dzwiek

Wbrew pozorom zarowno metal jak i powazka potrzebuja powaznych piecow...a te sa relatywnie tanie. Wiec nie zestaw 3 w jednym ale wszystko oddzielnie.

Proponowal bym Ci cos z 2giej reki (cos z duzym pradem) moze rotela, albo arcama. A jesli sie nie boisz wyzwan to zobacz w ogloszeniach na alegro aleph 5 ( i tutaj w ogloszeniach tez jest odnosnik) mam podobna konstrukcje. A wtedy jakis tani preamp, CD i kolumienki i jazda....a ludzie sie beda dziwowac co tak pieknie gra ;-)

--> kasper, nie upieraj się :) . Podam przykład za około 600 zeta używanego Marantza PM68 znajdziesz ( jak dobrze poszukasz), dobre kolumny? Ostanio KEF Q15 za 400złotych widziałem ( ale już nie ma ), 2 tysiące na CD ? Za troche ponad 1600 jakiś tydzień temu był CD17 z marantza... A za resztę 2 x P ( płyty i piwo ) :)

no dobra, a gdybym sie uparl na odtwarzanie mp3 i zmieniarke na minimum 3 CD to czy jest jakies optymalne rozwiazanie mojego problemu??

Moze jednak ten Technics w tym przedziale cenowym i z moimi wymaganiami to najlepszy wybor.

Powiem tak

Jak nie masz nic to kupuj ze zmieniara Techniksa.

Ja kiedys mialem kupic CD CA 500 ale mnie nie bylo stac na niego wiec pozyczylem cos takiego. Mialem tez walkmana. Kupilem CA

I wiesz co idz do sklepu i posluchaj bo my tutaj o nowych Toyotach, Nissanach, VW moze starszych tez ( jak Corrado czy Scirocco) a Ty czy 20 letni Fiacik cienkus to jest dobry wybor ;-)

Pozdr

Witam kasper nie jestem audiofilem i zdjae sobie sprawe z tego ze to NIE JEST urzadzenie najwyzszej klasy dlatego tez w cenie do 3000 zl moge spokojnie polecic Tobie tego Technicsa. Jak na swoja cene gra Bardzo dobrze. Co tu duzo mowic on moze praktycznie wszystko. Masz CD 5 plytek mp3 wma mozesz podlaczyc dowolne zrodlo dzwieku 6 kanalowego a nawet subwoofer! Uważam ze jest to bardzo przemyslane rozwiazanie poniewaz sam posiadam tego technicsa tylko model SC-EH760. Mam go juz 3 latka i jestem bardzo zadowolony. A taki sprzet jak ci proponuja to juz tylko dla wybrednych melomanow. Calkiem mocny bass no i szczegolowy dzwiek w tej klasie. No i najwazniejsze 13 pasmowy korektor z Dolby Pro Logic. A jezeli zachce sie dzwieku z dvd to sluzy wejscie 6 kanalowe. Gorąco polecam ten sprzet. Robi wrazenie. Duze 4 segmentowe pudlo no i 5 glosnikow. Przemysl sprawe raz jeszcze!!!

Kurna, następny się znalazł, jabadabacośtam tyle że od Techniksa. Kamil-16 a czego do cholery słuchałeś wcześniej, pewnie boomboxa czy innego g.

Kacper - ktoś już to wcześniej napisał - za 3kzł to skompletujesz sobie sprzęt który odstawi tego techniksa, odpuść po prostu sobei zmieniarkoempetrójki i inne badziewie, chyba że całego jego wyposażenia ma jeszcze suszarkę do włosów - wtedy twoja kobita może się uprzeć;-)))))

zgadzam sie za 3000zl to juz bym kupil cos z segmentu ale taki technics w dobrym stanie od czlowieka ktory podjal decyzje skladania odzielnych klockow wyzszej klasy nie bylby zlym rozwiazaniam biorac pod uwage ze moge zaoferowac go za 1000zl z pelna dokumantacja karta gwarancyjana instrukcjami i byc moze nawet orginalnym opakowaniem jak dobrze poszukam :) musisz poszukac posluchac i porownac czy dzwiek z niego ci wystarczy jak dla mnie to wszytkie miniwieze 1 czesciowe bije na glowe no ale wszyscy wiemy ze klocki to juz zupelnie co innego noi cena nie ta :) a wiec czekam na propozycje w razie czego :D

misiowiec> to nie dział OGŁOSZENIA. Nawet za 1000zł nie poszedłbym w wieżę techniksa.

Kiedyś mając baaardzo ograniczony budżet poskładałem sobie system CD+Wzmak(używki) i budżetowe Jamo i odwiedziła mnie znajoma, świeżo upieczona posiadaczka Techniksa z 5 głośnikami za niecałe 3kzł czyli jakieś 200% mojego budżetu. Na początku usłyszałem nieco ironiczną uwagę - ale sprzęt żeś sobie kupił, jak miło było popatrzeć jak znika uśmieszek po naciśnięciu PLAY w cedeku.

totez powiedzialem ze musi przesluchac ocenic i stwierdzic gdzie ma wiecej plusow czy potrafi zakceptowac dzwiek z wiezy za cene tego ze ma juz kompletny zestaw z tym co chcial czy czhe bawic sie w klocki i zbierac zbierac zbierac kupujac pokolei bo mysle ze kupienie najtanszych staroci za 2000zl aby miec caly komplet odrazu to chyab mija sie z celem nie sadzisz ?

Sądze że dobrane "starocie" do 2kzł spokojnie dadzą sobie radę z tym techniksem.

Bez zbędnego zagłębiania się w synergiczność poniższego zestawu, przyjmując że mamy do dyspozycji 3kzł:

źródło

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -739zł

wzmak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -749zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -549zł

Razem 2037zł

Resztę możemy przeznaczyć na np tuner, kabelki, stendy, płyty, piwo.

P.S. Broń Boże nie należy tego traktować jak receptę na zestaw za 3kzł (za duży ze mnie lajkonik;-)))) - jest to bardzo luźny przykład że można coś innego niż Techniks.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no dobra zoastaje jeszcze Tuner DECK i Korektor i komponenty typu kabelki itd ciezko bedzie za 950zl :)

widze ze na wzmaka poleciles reloopa :D to nie jest staty sprzet sluchales go mi sie podoba niezly sprzecik za ta kase :)

Tak z czystej ciekawości >misiowiec , dlaczego sprzedajesz Technicsa?? Takie troszkę niewygodne pytanie ,prawda??

CD z drugiej ręki,niegodne polecenia? Ten Twój Technics jest nowiutki rozumiem??Oj plączemy się w zeznaniach .

Wracając do wątku, 3000 npl do dość spory budżet , za który na wtórnym rynku kupisz naprawdę solidne stereo. Kłopot jak zwykle wynika z lenistwa .Trzeba posłuchać i to sporo, wyrobić sobie pewien gust muzyczny (chodzi mi o sprzęt rzecz jasna). jest długa lista klocków , które można kupić za rozsądne pieniądze , ale nawet nie znamy potrzeb pytającego, to tyle...

powiem ci dlaczego, bo ze mnie zaden audiofil ale "mocomaniak" chce miec sprzet ktory bedzie mial moc niemal dyskotekowa i do tego bedzie gral w miare czysto jak to mozliwe za budzet 2500zl czyli wzmak + kolumny

pozatym zlozylem sobie kolumny z pudelek po starej unitrze i gra to nawet jakos ale na radiu unitra amator. Mozna tego sluchac do snu i to nie kazdej muzyki poniewaz mam tylko bas i wysoki w kolumience wiec wiezy swojej nie odrzucilem ale chce miec sprzet ktory naprawde podniesie moje meble i wzbudzi we mnie groze basem i ostrym brzmieniem lecz nie koniecznie zapewni audiofilska jakos dzwieku i cieplo muzyczne moja wieze potrafi zaszalec i grac niezle ale mi to nie wystarcza niektorym jednak starcza jak sie orientuje z opini. Poza tym ma ladna stylistyke jak na wieze tej klasy wiec postanowliem ja sprzeda i kupic wielkie Tonsile plus mocny wzmak a w przyszlosci CD chyba tyle

sprzet nie jest nowy ma swoje 4 latka ale z powodzeniem moge go postawic obok nowego modelu i mysle ze nie bedzie zauwazalnej roznicy pozatym stylistyka nowego mi sie mniej podoba to raz, a dzwiek ten sam pozatym moj sprzecik jest bardzo dobrze utrzymany dlatego licze ze kupiec ktory zoabczy nowy model w sklepie i odslucha moj bedzie sklonny zaoszczedzic 2000zl i kupi u mnie .

Odnosnie uzywanego CD to chodzilo mi bardziej ze nie jestem pewien czy nie oplaca sie bardziej kupic CD nowego nizszej klasy i slabszej firmy niz dajmy np leciwego NAD prawie w tej samej cenie co jakas nowka technicsa

Heh a co bys powiedział na Harman-Kadon System 1500 (zmplituner+dvd) oczywiście czytający mp3.No i jakieś głośniczki np.technics SB-T200.

a oto linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 tysiaki? tez tyle mialem do wydania na sprzet.

Ja polecam to co mam.

wzmak z allegro nówka: yamaha ax 496 mniej wiecej 1000 zł

kolumienki paradigma m3v3 ze sklepu 1500 zł to juz 2500 razem

jako źródło kupilem pioneera z komisu za 200 zł

stendy z allegro ok 200 zł

a reszta na kabelki :)

THE END;)

goldie77> bas to mają naprawde wyrąbiasty mocny,nie mulący i głęboki, porównywałem je z B&W 602 s3, jbl lx 2003 (w sumie wielu poleca jblki z seri lx pisząc,że mają extra basik:/ hmm w ogóle mi sie nie podobały),Monitor Audio B2,quardalami z seri qlx,tannoyami(jakies podłogówki niewiepamietam nazwy) i jeszcze z jakimiś kody ale tez niepamietam jakimi. No i kupiłem paradigmy. Szukałem kolumn do techno,rocka,metalu itp. w sumie do cieższych brzmień i elektroniki i pod tym względem spisują się doskonale:) Jedyne kolumienki jakie mi sie bardziej podobały to paradigmy m. 7v3 ale niestety mam zbyt mały pokój do tych podłogówek.

Walery my tu mowimy o sprzecie nowym a nie o jakims uzywanym. Chodzi o funkcjonalnosc. Dac kilka tysieci i miec wzmacniacz stereo + cd + 2 kolumny i to wszystko?? a gdzie tuner magnetofon i inne NAPRAWDE przydatne funkce. Poza tym Technics piszemy przez CS a nie tak jak ty napisales Techniks. Naucz sie pisac. To porządna firma!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.