Skocz do zawartości
IGNORED

nuforce icon hdp

bartoszek32

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście nie miałem z nim do czynienia, jednak nie polecam produktów tej firmy ze względu na ich filozofie. Forami bym się tak do końca nie sugerował, ponieważ wiadomo jak wielce wychwalany był nuforce udac dopóki nie okazało się że jest to przesterowany nie mający nic wspólnego z precyzyjnym graniem dac. Prosze szukać testówwykresów lub samemu przejść się do salonu i sprawdzić co bardziej odpowiada.

https://www.audiostereo.pl/topic/105898-nuforce-icon-hdp/#findComment-2942901

Witaj,

przetworniki NuForce to moim zdanie bardzo dobre urządzenia, czy jednak jest to najbardziej optymalna konfiguracja do Twojego systemu, zależy od całej konfiguracji. Podaj proszę z jakim wzmacniaczem oraz kolumnami miałby nowy przetwornik współpracować, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz, szukasz brzmienie.

Najlepszym rozwiązaniem przed podjęciem ostatecznej decyzji jest odsłuch, na który zapraszam Cię do naszego salonu. Jest także możliwość wypożyczenia urządzenia do testów (także na odległość).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/105898-nuforce-icon-hdp/#findComment-2942950

Witam.Juz od dluzszego czasu szukam czegos sensownego za nieduze pieniadze.Moj zestaw to kandy k2 i tannoy dc6t se.Bralem pod uwage takie dacki jak arcam rdac m1dac rega dac tez tylko ze problem jest taki ze rega po usb jest max 48 kh/Z a mi zalezy na 96 kh/z.Zastanawiam sie wlasnie czy ten nuforce zgral by sie moim zestawem.Teraz jeszcze doszedl arcam irdac i udac tez jestem ciekaw jak to moglo by zagrac.Wiem ze wasz sklep posiada wsxystkie elamentu ktore wymienilem dlatego prosze o porade.Nie mam mozliwosci odsluchu poniewa przebywam za granica a dokladnie w Irlandii.Tutaj jest kiepski dostep do takiego sprzetu wiec kieryje sie tylko forami.Dzieki za wszystkie sugestie.Pozdrawiam.

Zapomnialem dodac.Muuzyka jakiej slucham jest zroznicowana zaczynajac na metalu rocku kaczac na jazzie blusie.

Budzet to max 2000 pln

https://www.audiostereo.pl/topic/105898-nuforce-icon-hdp/#findComment-2943762

Nie mam mozliwosci odsluchu poniewa przebywam za granica a dokladnie w Irlandii.Tutaj jest kiepski dostep do takiego sprzetu wiec kieryje sie tylko forami.

Jak mieszkasz w Irlandii to wejdź w zakładkę klubową KLUB AUDIO IRLANDIA, poczytaj co tam ludzie mają w swoich "o mnie", nawiąż prywatne kontakty z posiadaczami interesującego Cię sprzętu i posłuchaj sobie, który DAC najbardziej Ci pasuje... Przekonać się "na własne uszy" jest dużo lepiej niż wierzyć opiniom innych.

Poza tym zawsze możesz wyskoczyć do Kronosa w NI - jest kawałek, ale oni mają tam naprawdę dobry sprzęt w sporym wyborze.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

https://www.audiostereo.pl/topic/105898-nuforce-icon-hdp/#findComment-2944500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.