Skocz do zawartości
IGNORED

Podłaczanie Camry 1114 do creative inspire 5.1 5700

Grigoriev

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, piszę z nadzieją że ktoś pomoże mi wymknąć z problemu, gramofon ma wyjście line out jedynie na lewe i prawe wyjście

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i słuchawkowe, narazie udało mi się jedynie podłączyc przez słuchawkowe przez mini jack - mini jack do wejścia Front albo Rear w wzmacniaczu głośników ale wtedy gra tylko przód albo tył więc mnie to nie ratuje, ma ktoś pomysł co zrobić aby grało 5.1 po podłączeniu? czy da się to zrobić? daje foto wzmacniacza czy do czegoś uda się podpiąć żeby było ok

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam,

Grzegorz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Właściwie jakbyś podłączył "gramofon" i "wzmacniacz" kablami RCA ( cinch) to jakieś ciche popierdywanie powinieneś usłyszeć.

Jeśli tak, to będzie niezły znak- brakuje ci już tylko przedwzmacniacza gramofonowego.

Jest jeszcze możliwość, że "gramofon", który ma wyjście słuchawkowe jakimś cudem ( boję się spytać co to za cudo) to powinien mieć przełącznik włączający wewnętrzny przedwzmacniacz. Czyli powinien się dać uruchomić bez osobnego urządzenia. Ponieważ Creative ma dekodery- powinien to jakoś sobie porozkładać po kanałach i subie :)

p.s.

A już wiem co to za gramofon, nie spojrzałem w tytuł za dokładnie :) Nie było gorszych? Rany Julek!

PRL- owski Bernard za stówkę to przy tym hi-end!

http://allegro.pl/gramofon-unitra-fonica-gs-434-bernard-i3575994274.html

ps.2

O proszę, jakie proste i tanie rozwiązanie: http://www.euro.com.pl/adaptery-i-przejsciowki/hama-43254-adapter-jack-3-5mm-2x-cinch-.bhtml

Kabel mały jack-mały jack w wejście słuchawkowe kombajnu multimedialnego, przejściówka i wchodzisz przez cinche (RCA) we wzmacniacz.

Ten rozkłada sygnał po kątach i jest uczta :)

co zrobić aby grało 5.1 po podłączeniu?

- przykro to mówić, ale lepsza jest najgorsza prawda niż mydlenie oczu...

1. przede wszystkim to camry nie jest gramofonem, to tani gadżet jakich wiele na rynku - firmy żerując na fali zainteresowania winylem wypuszczają na rynek takie zabawki w celu wyciągnięcia kasy od naiwnych klientów.

2. płyta winylowa ma tylko 2 kanały - stereo - i dlatego są tylko 2 wyjścia cinch - system 5.1 w analogu nie istnieje

3. ten sprzęt który masz, nie nadaje się do odtwarzania płyt winylowych

4.gdybyś jednak chciał słuchać winyli /a warto !/ to na w miarę grający tor analogowy, musisz mieć minimum 1000 zł - ale nie mniej ! - w razie czego służę poradą.

- resztę informacji znajdziesz w odpowiednim wątku...pzdr..

excelvinyl winylmania blog szukaj

Jakbyś chciał coś co Ci podziała w miarę przyzwoicie i nie będziesz musiał tego naprawiać co rusz, wk...ał się pływającymi obrotami etc. (sprzęty używane z niepewnego źródła) to rzuć okiem na tę całkiem udaną kopię pancernego Technicsa 1210. Na yt znajdziesz masę filmików jak świetnie ten całkiem niedrogi patefon może zagrać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Miałem kiedyś taki "gramofon", na szczęście szybko się go pozbyłem :). Jeśli chodzi o wyjście to nie podrzeba żadnego pre bo tego typu sprzęty mają wkładki piezo, które wg. mnie grają jeszcze gorzej niż polska UF-70. Tak jak poprzednicy polecam zutylicować ten ”gramofon" i kupić jakiś lepszy, a wybrać go w zależności od funduszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.