Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale 10.7 a Harman Kardon AVR 170

TeraNuke

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

AVR170 spokojnie zasili kolumny Wharfedale Diamond 10.7, tak więc w kwestii wyhajności nie martwiłbym się. Domyślam się jednak, że masz dosyć duże pomieszczenie odsłuchowe do nagłośnienia, to może ewentualnie być powód zastanawiania się nad mocniejszym modelem amplitunera.

Napisz więcej szczegółów, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (muzyka, filmy, koncerty), jakie preferujesz brzmienie oraz czy już jakieś elementy systemu posiadasz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

TeraNuke, pytanie również za ile możesz dostać wspomniane przez Ciebie starsze modele i czy zależy Ci na gadżetach oferowanych przez nowsze.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Otóż wcale nie, 20m2 to nie jest duże pomieszczenie a wręcz pokój więc nie sądzę że potrzebowałbym aż tak mocnych amplitunerów jak HK 360 czy 460, sam avr 170 mogę dostać za 1400zł więc cena myślę że przystępna a 360/460 zaczynają się od 2200 wzwyż :( słuchał będę muzyki trance i heavy metal dwa całkowicie odmienne gatunki ale o gustach się nie rozmawia :) filmy też chciałbym oglądać w systemie 5.1 zależy mi na miękkim rozchodzącym się po kościach basie stąd celuję w firmę harman kardon. Zaznaczam że system będę budował od podstaw i wszelkie zmiany i propozycje są mile widziane. Jak narazie mam 2000zł na sam amplituner + 2x altusy 140 i amplituner stereo yamaha ax-450 :)

TeraNuke zatem zdecydowanie, szczerze poleciłbym Ci AVR460. Zawsze pozostanie Ci mocy na zapas w razie jakbyś chciał zakupić kolumny wyższej klasy. Nie zliczę już odsłuch na AVR460, ale z ręką na sercu mogę stwierdzić, że jest to model wybitny i warty uwagi w tej cenie.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.