Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C375BEE vs Exposure 3010S2

filipmpwr

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o porównanie tych dwóch wzmacniaczy a nie o dalej idące propozycje.

O Exposure ciężko coś ciekawego znaleźć w ogóle. Ma ktoś doświadczenia z tymi wzmacniaczami?

Ja miałem Expo 3010 bez S ale to chyba dźwiękowo to samo jak dla mnie to kiepski piecyk poza wielką mocą wiele nie pokazał suchy chłodny dźwięk ostre wysokie detale też nie szokujące ogólnie takie nijakie granie za taką kasę to aż żal że takie piecyki robią .

No ale są tacy którzy wychwalają Expo więc jak widzisz kto co lubi najlepiej posłuchać przed kupnem .

Wybór zależy od kolumn i preferencji brzmieniowych. Ogólnie Exposure jest bardzo mocny, gra bardzo muzykalnie, dynamicznie, przestrzennie, chciałoby sie powiedzieć wesoło (w dobrym tego słowa znaczeniu). Nad natomiast jest równiejszy, gra ciężej, spokojniej, basowo.

Zapraszam jednak na odsłuchy do naszego salonu, mamy obydwa modele dostępne w naszym show-room.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja miałem Expo 3010 bez S ale to chyba dźwiękowo to samo jak dla mnie to kiepski piecyk poza wielką mocą wiele nie pokazał suchy chłodny dźwięk ostre wysokie detale też nie szokujące ogólnie takie nijakie granie za taką kasę to aż żal że takie piecyki robią .

No ale są tacy którzy wychwalają Expo więc jak widzisz kto co lubi najlepiej posłuchać przed kupnem .

hej, a z jakimi kolumnami grałeś z tym 3010? bo jak z gs20 to się nie dziwie - miałem je są jasne i potrzebują innego wzmaka niż duża otwartość góry

hej, a z jakimi kolumnami grałeś z tym 3010? bo jak z gs20 to się nie dziwie - miałem je są jasne i potrzebują innego wzmaka niż duża otwartość góry

Tak z GS20 ale mam bardzo ciepły barwny CD i Expo mimo tego wypadł słabo za taką kasę są dużo lepsze piece a nawet tańsze zabijają Expo dźwiękiem bo może mocą to nie ;)

Powiem tak: mam właśnie w domu NADa 375BEE oraz tego Exposure 3010s2. Kolumny jakie posiadam to Focal Chours 826 VW SE.

Myślę jeszcze o tym NADzie 390DD - próbował go ktoś?

Jako źródło jest DAC Exposure 2010s2 oraz DAC NAD MDC (głównie odtwarzam pliki cyfrowe alac i flac). DAC Exposure jest zdecydowanie lepszy ale i prawie 5 razy droższy.

Wrażenia są takie, że Exposure ma ostrą górę i jest bardzo szczegółowy. Nada mi się przyjemniej słucha, jest zdecydowanie cieplejszy, jednak brakuje mi ciut tej szczegółowości, którą Exposure ma aż w nadmiarze.

Dziękuję za te kilka odpowiedzi i prosze o więcej, jeżeli możecie coś dodać. Chciałem zasięgnąć także Waszego zdania.

P.S. Czy można zdjąć te ograniczenia związane z zatwierdzaniem postów przez moderatora?

• 3 tygodnie później...

Miałem Exposure 3010S z podłogowymi dynaudio i bardzo fajnie to razem grało. Exposure robił co chciał z dynkami. Ogromna dynamika i wykop. A bas jak nie z dynaudio - szybki konturowy, nic się nie wlekło. Gitara basowa Marcusa Millera brzmiała po prostu miodnie. Bardzo ładna barwa. Mi brakowało troszkę wypełnienia na średnicy ale można to nadrobić źródłem (słuchałem ze starą regą planet 2000 i było bardzo przyjemnie ). Zachciało mi się zmian i przyznam szczerze, że ciężko mi znaleźć następcę dla tego pieca ( w tym a nawet odrobinę wyższym przedziale cenowym). Niewykluczone, że syn marnotrawny powróci do exposure ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.