Skocz do zawartości
IGNORED

Szybka i przejrzysta końcówka.

Marek.S

Rekomendowane odpowiedzi

Po dwóch miesiącach zmagań stwierdziłem że jednak Carvery 1800/2400 to nie to - mimo ogromnej mocy są za powolne i nie wystarczająco przejrzyste.

Lampowe monobloki Cary 50SL okazały się kompletną porażką, wolę już nie próbować z lampami.

Szukam teraz jakiejś szybkiej i możliwie jak najbardziej przejrzystej końcówki mocy do około 5kzł. Czytałem trochę o Brystonach 2B/3B/4B ST ale według nie jestem pewien czy się nadadzą.

Kolumny to JBL 4343 z aktywną zwrotnicą.

Z innym modelem jbl'a słuchałem rotela rhb-10 byłem oczarowany.

Nie znam, ale krell jest znany ze swojej szybkości

Znaczy, chyba powinna być akurat! Ani za szybka, ani za wolna:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Spróbuj rownież czegoś ze stajni primare, bardzo neutralnie i szczegółowe, bryston to tez dobry wybór tylko trochę za jasny jak na mój gust.

strumieniowiec, lampy i tuby

ATC P1. Używkę można dostać za ok. 1000 funtów.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Te są za "prawie" 5000 zł. Może utargujesz ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Końcówki Krella znam, sęk w tym że w końcu i tak będę potrzebował pary do biampingu a sam jeden KSA-100 zżera 6-7A nic nie robiąc.

Seria KAV mnie nie interesuje :-)

audionet amp 1

Te są za "prawie" 5000 zł. Może utargujesz ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy Ty tego słuchałeś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Końcówki Krella znam, sęk w tym że w końcu i tak będę potrzebował pary do biampingu a sam jeden KSA-100 zżera 6-7A nic nie robiąc.

Seria KAV mnie nie interesuje :-)

Przecież końcówka sama nie zagra...

A czy będzie on dostatecznie szybka i przejrzysta, zależy głównie od dopasowania preampu czy też innego urządzenia, które ją wysteruje. A z tym bardzo różnie bywa.

Jakie kolumny potrzebują aż 2 x KSA 100???

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zukzukzuk,

Apogee Diva, Grand i Full Range, no i może kappy 9 extended ;-)

Sekcje srednio/wysokotonowa w moich JBLach mozna napedzic praktycznie wszystkim, tylko na basie potrzeba wiecej pary.

Dlatego też dwie sztuki KSA100 to trochę chory pomysł ze względu na ogromne zużycie prądu.

Jedna końcówka będzie napędzać jedną kompletną kolumnę.

Zukzukzuk,

Apogee Diva, Grand i Full Range, no i może kappy 9 extended ;-)

Sekcje srednio/wysokotonowa w moich JBLach mozna napedzic praktycznie wszystkim, tylko na basie potrzeba wiecej pary.

Dlatego też dwie sztuki KSA100 to trochę chory pomysł ze względu na ogromne zużycie prądu.

Jedna końcówka będzie napędzać jedną kompletną kolumnę.

Apogee (!!!), Kappa 9... WOW!

No, to wszystko jasne:)

Znaczy, może oprócz pre...

Nie nie, źle mnie zrozumiałeś - tylko podałem które kolumny potrzebują takiej mocy, o ich posiadaniu mogę sobie tylko pomarzyć ;-)

Pre mam na oku ML28.

Pre kupione, wybrańcem zostal MArk Levinson No.28, gra cudownie.

Pozostaje jednak kwestia końcówki, po znajomości mogę kupić końcówkę No.29 za 4200zł, czy to dobry zakup?

Pre kupione, wybrańcem zostal MArk Levinson No.28, gra cudownie.

Pozostaje jednak kwestia końcówki, po znajomości mogę kupić końcówkę No.29 za 4200zł, czy to dobry zakup?

Za tysiąc euro i to z tej samej serii? Dopasowana będzie do pre na 100%...Jeśli nie grzebana.. Osobiście BRAŁBYM:)

Inna końcówka ale cena taka sama. Znajomy to z zawodu elektronik więc co do stanu technicznego raczej nie ma się co martwić.

Zobaczę co da się ugadać, może jeszcze zejdzie z ceny :o)

Inna końcówka ale cena taka sama. Znajomy to z zawodu elektronik więc co do stanu technicznego raczej nie ma się co martwić.

Zobaczę co da się ugadać, może jeszcze zejdzie z ceny :o)

Lecz jak chcesz mieć w przyszłości Kappa 9 lub Apogee, to jednak tylko 50W/8 ohm. Z jednym watem na oporze może sobie nie poradzić grać głośno...

Lecz jak chcesz mieć w przyszłości Kappa 9 lub Apogee, to jednak tylko 50W/8 ohm. Z jednym watem na oporze może sobie nie poradzić grać głośno...

Cześć Jacek,

A może podszedłby Twój Metaxas Solitaire?

jareks

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.