Skocz do zawartości
IGNORED

Konfiguracja sprzętu - Rotel RA-12 lub Onkyo A-9050

euray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Planuje na dniach zmianę starego sprzętu na nowy. Nieco budżetowy, ale napweno lepszy jak mój dotychczasowy. Powiem szczerze, że jestem w tym temacie zupełnie zielony, trochę poczytałem i

Planuje taką konfiguracją:

Wzmacniacz: Rotel RA-12 lub Onkyo A-9050 do tego laptop z M2Tech HiFace Two.

Kolumny: STX FX 300 lub Dali Zensor 7.

Kable głośnikowe: Monkey Cable MCYDB1 Clarity Diamondback + wtyki QED AirLoc lub Furutech FP-200B

Kabel coloxial: Monkey Cable MCYCOA1

Interesuje mnie głównie kwestia co wybrać Rotela czy Onkyo?

Oraz co będzie lepiej grało – rotel z pendrivem czy standardowo laptop połączony coloxialem?

Czy DAC zastosowany w Rotelu jest dużo lepszy, warto dopłacić za niego + usb w stosunku do Onkyo?

Mowa tutaj o plikach FLAC.

Pokój około 26m. Muzyka głównie klimaty Rock – Black Sabbath, Led Zeppelin, Dead Can Dance, kończąc na Mansonie i i czasem Linkin Parku. Mieszkam pod Zielona Górą i raczej nie mam możliwości odsłuchu sprzetu live.

Pozdrawiam.

Na 26m2 wybrał bym Rotela RA-12 i do tego kolumny Heco Music Style 900, a jeszcze lepiej Heco Celan 702GT. Taki zestaw zapewni Ci rewelacyjne brzmienie i dynamikę.

Myślę że warto dopłacić do Rotela. Wbudowany dac jest naprawdę dobry. Jeśli chodzi o kwestię słuchania z pendrive to u mnie lepiej to grało z kompa po optyku niż po usb. Jednak nalepsze jest moim zdaniem wejście coaxialne. Uważam że w tej cenie urządzenie o takim brzmieniu i z tak bogatym wyposażeniem warte jest każdej wydanej złotówki.

"recenzje" Rotela były we wszystkich periodykach audio więc automatycznie ludzie wskażą na niego

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

tak jak wyzej ci napisal rotel do muzy a onkyo do filmow a jesli chodzi o kolumny idz na odsluch dali i heco.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

OK, dziękuję Panowie za informację. Usuwam z listy Onkyo i dodaje Heco. Co do odsłuchu to w Zielonej Górze, będzie problem. Wpadł mi w oko jeszcze NAD C356 BEE? Jak się ma w stosunku do Rotela? Pozdrawiam.

NAD z dacem ma tylko jedno wejście cyfrowe, jest dużo droższy niż bez daca, a i bez droższy jest niż Rotel. Znam mniej więcej NADa, ale nie kupiłem trochę z przekory - wszyscy polecali właśnie jego. Rotela sluchalem, posiadam, jest rewelacyjny nawet bez artykułów w periodykach. Onkyo odrzuciłem po tym, jak zobaczyłem jego trzewia i porównałem z Rotelem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.