Skocz do zawartości
IGNORED

Koda av-707 v4 czy coś innego?

Łukasz Bartnicki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przejdę odrazu do konkretów. Pokój 15 m2 w bloku więc bez bardzo głośnego słuchania. Kolumny tylko do muzyki bez filmów czyste stereo, mianowicie do starszych kawałków jak Dire Straits, Bad Boys Blue, Abba, Bonny M, Modern Talking, także tych bardziej rockowych + okazyjnie muzyka POP czasami jakieś disco-polo ale to bardzo rzadko :) Wzmacniacz Lepai LP-2020+ za jakiś czas może zmiennie na większy ale nie prędko :) Zależy mi głownie na detaliczności i szerokości sceny oczywiście na tyle ile można liczyć w tej cenie. I teraz pytanie opłaca się do tego typu zastosowań wziąśc nowe kolumny Koda AV-707 v4 bądz Taga tav-506 czy lepiej szukać czegoś używanego, jeżeli uzywki to co byście polecili z tego co teraz jest na allegro cena tak 600-650 + wysyłka.

Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/106300-koda-av-707-v4-czy-co%C5%9B-innego/

Jak sama nazwa wskazuje AV audio video . Seria kolumn Kody, która dobrze radzi sobie w kinie . Miałem styczność z av-kami więc jeśli już ma być to koda to polecam serie k do muzyki k5000 k5200 k5300 k5400 . Osobiście posiadam k5200 w takim właśnie metrażowym pokoju. Dobry wzmak kabelki + źródełko i naprawde fajnie to gra. A że nie stać na coś innego ze sprzetu na gwarancji to wybieramy to na co nas stać i co nam przypada do gustu. Każdy ma inne uszko. A najlepiej zanim kupimy to odsłuchy odsłuchy !

Jeżeli nie upatrzę w danym momencie nic z używek będą pewnie Koda K-5400, żródło Ipod Touch 4G, Lepai Lp-2020+ da rade pociagnąć te kolumny ? I ostatnie pytanie jakie kable do tego zestawu adekwatne oczywiście do reszty ?

Patrząc na te jakieś lepai (100zł nowe allegro) grać będzie grało ale szczerze dźwięk z tego czegoś będzie do d... . Najlepszym źródłem jest oczywiście cd. MP3 nie oddaje tego co cd, zawsze jest zatracona jakość dźwięku . Jeśli chodzi o kable to na pewno nie te za 1,20zł/m czy też 3,50/m i oczywiście czy kolumny są na bi-wire i czy chcemy stosować bi-wire.

Niektórzy nie słyszą różnic między zwykłym podłączeniem a bi-wire, ja słyszę.

Muzyka z spotify Premium z Ipoda więc to napewno nie będą MP3 o jakości youtube :) Wyczytałem że ten lepai jest neutralny daje na glośniki to co dostanie ze żródła więc wydał mi się ok, szczególnie że jest polecany do taniego audio. Skoro nie za 3,50/m to od jakiej kwoty/m kable są już warte uwagi ??

Jeśli coś kosztuje 100zł nowe to mówi to samo za siebie czym jest i z czego zrobione... tanim audio jest też wzmacniacz za 1000 jak i 2000 zł. porównując je do tych powyżej 10k. kable ... ja używam wireworld luna bo zalezało mi na przestrzeni . cena za metr 30 zł. ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zastanawiam się nad tymi kolumnami :

Ukryta Zawartość

czy stosunek jakośc/cena jest przyzwoita?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.