Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic bdt-500 czy to dobry blu-ray za około 1,3 tyś?

liban

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie. czy panas bdt 500 to dobry odtwarzacz blu ray... Oczywiście sa lepsze ale (chyba) nie za 1100 zł. Chodzi głównie o filmy blu ray ( czasem słuchanie stereo ). I czy będzie jakaś różnica w jakości porównując do PS3...

Pytam jeszcze czy będzie jakaś różnica w porównaniu do PS3.

A pytam dlatego, że jeszcze całkiem niedawno PS3 było jednym z najlepszych odtwarzaczy blu-ray a przy tym dość tani.

Mam go i jestem zadowolony. Ma bardzo dobry dźwięk po analogu. Wbudowane monolityczne przetworniki Burr Browna. Drugi HDMI only audio. Nadaje się do muzyki. Często kupowany jest jako drugi po wysokim OPPO. Polecam.

Ciekawe jest to co piszecie,niby w czym jest taki dobry,w tym że redaktorzy dostali kasę aby go promować i zajął wysokie miejsce w gazetkach,jest to normalny odtwarzacz jakich wiele, z tym że np Pioneer ,czy Sony,lub Lg jest tańszy o 800 pln.Zwykły plastikowy tani odtwarzacz,nie wart tych pieniędzy,parę lat temu podniecali się wszyscy np Philips bdp-9500 który był jednak sporo ładniejszym,i lepiej zbudowanym odtwarzaczem,Doskonały miał być Pioneer 51,71,czy Sony 9000 es.Po jakims czasie okazało sie to brednią.Teraz przyszła kolej na tego cieńkiego Panasa.Nie wiem kiedy ludzie to zrozumiecie że te odtwarzacze graja tak samo,i piszecie że swietnie gra po analogu,na czym to słuchaliście ,na nowych amplitunerach,jeszcze większa kpina,bo na tym na 100 proc różnicy nie wyłapiecie.Kolego Arton masz Sansui podpinałes ten odtwarzacz pod ten wzmacniacz i twierdzisz że gra świetnie po analogu.Ja jestem chyba głuchy,bo jak pisałem miałem różne LG,Sony Philipsa 9500,9600,Oppo-80,83,Yamaha 667,1065,1067 CA-650,i wszystkie grały tak samo.Jedyna róznica to wyposażenie ,marka jakość i cena oraz nazwa.Może te najwyższe Oppo,i CA graja lepiej,ale ja juz sie nie nabrałem na ten marketingowy bełkot.Starszy cd,i nowy blu-ray nawet tani to jest jedyna słuszna droga.

Ja jestem chyba głuchy,bo jak pisałem miałem różne LG,Sony Philipsa 9500,9600,Oppo-80,83,Yamaha 667,1065,1067 CA-650,i wszystkie grały tak samo.

Jakie kolumny grają w Twoim systemie?

Kolumny były rózne i B&W I Tannoy,i Mordaunt Short i Tonsile ,Kef,obecnie Platinum,ale nikt mi nie wmówi że musi to grać na kolumnach za 30 tyś.

Skąd więc wiesz, że wszystkie te odtwarzacze grały tak samo, skoro kolumny były różne? Do tego podejrzewam, że nie były to górne modele od poszczególnych producentów?

Skąd więc wiesz, że wszystkie te odtwarzacze grały tak samo, skoro kolumny były różne? Do tego podejrzewam, że nie były to górne modele od poszczególnych producentów?

Jakie to ma znaczenie kolumn nie zmieniałem często i słuchałem wielu odtwarzaczy na jednych zestawach,często miałem po dwa ,lub trzy odtwarzacze w tym samym czasie,mogłem sobie je potestowac do woli,po analogu kiepsko wszystkie,lepiej było sacd wielokanałowo,po optyku,grały tak samo nie które głośniej inne ciszej..Amplitunery były raczej z wyższej półki jak to cie interesuje.W połączeniu np ze wzmacniaczami stereo grały fatalnie,każdy cd nawet taki najtańszy Akai,Denon,Marantz ,Luxman,potrafiły zagrać sporo lepiej.

Nie dziekuje mam Philipsa który gra jak wszystkie odtwarzacze za to wygląda bardzo dobrze,nie jest plastykowy,jak ten Panas,jak go zobaczyłem w sklepie i wziąłem do reki,to stwierdziłem że nie dałbym za niego 500 pln.Za nowego bdp-9600 zapłaciłem 160 euro.Płyt słucham tylko na odtwarzaczach cd.

Jakie to ma znaczenie kolumn nie zmieniałem często i słuchałem wielu odtwarzaczy na jednych zestawach,często miałem po dwa ,lub trzy odtwarzacze w tym samym czasie,mogłem sobie je potestowac do woli,po analogu kiepsko wszystkie,lepiej było sacd wielokanałowo,po optyku,grały tak samo nie które głośniej inne ciszej..Amplitunery były raczej z wyższej półki jak to cie interesuje.W połączeniu np ze wzmacniaczami stereo grały fatalnie,każdy cd nawet taki najtańszy Akai,Denon,Marantz ,Luxman,potrafiły zagrać sporo lepiej.

No nie wiem, jak mówisz że jakiś LG czy sony, podejrzewam że za parę stówek, gra dokładnie tak samo jak dużo droższe Oppo czy CA, gdzie jednak konstrukcja toru audio jest trochę poważniejsza, to robię się sceptyczny, ewentualnie moje podejrzenia kierują się w stronę budżetowych kolumn. Mam takowe w drugim systemie (podstawkowe Mirage) podłączone do Onkyo 676 i na tym systemie też wszystko brzmi tak samo.

Pisałem o Oppo-80,83,i CA-650,czy Yamaha 1067,i jeszcze Marantz -5005,wszystkie te odtwarzacze miałem mniej wiecej dwa lata temu,grały razem z SR-6003 ,a potem RX-V3800.Kolumny wtedy to były B&W CDM7,CDM! central isub asw1000.Wszystko to potem sprzedałem i zacząłem sie bawic w systemy dzielone,.Panasa tego nie miałem i bym go nie kupił,tak jak pisałem w sklepie w Niemczech kupiłem BDP-9600 za drobne dla wyglądu ten Panas stał obok za 260 euro wyglądał jak biedak.Ponieważ miałem spore doświadczenie z Blu-ray nawet przez moment o nim nie pomyślałem.

Pisałem przecież że wszystkie te drozsze odtwarzacze sprzedałem, sporo tu na forum,a tego Philipsa kupiłem nie dawno tylko ze względu na cenę i wygląd,gra jak każdy odtwarzacz.Nowe u nas na allegro kosztuja około 1000 pln,a na wyprzedazy w Dreznie był za 160 euro.Nowy ten Panas kosztował 260 co tez jest sporo taniej niz u nas.

na zdjęciach widać, że zarówno zasilacz jak i tor audio jest w zasadzie symboliczny, na zasadzie jak najprostszego (najtańszego) dodatku do dobrego odtwarzacza Blu ray

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>mczaj

Dobre rozwiązanie układowe. Wygląd sekcji audio. Najwyższe z serii kości Burr Brow'na DirectPath PCM2102 i ich udaną aplikację.

obrazarton1412.jpg

Oto testy porównawcze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na zdjęciach widać, że zarówno zasilacz jak i tor audio jest w zasadzie symboliczny, na zasadzie jak najprostszego (najtańszego) dodatku do dobrego odtwarzacza Blu ray

Ukryta Zawartość

Dlatego napisałem że odtwarzacz ten to przereklamowany Blu-ray wart z 500 pln,jak większość tych odtwarzaczy,i jak ktoś się rajcuje jakimiś śmiesznymi testami,i rankingami to jest po prostu nabijany w butelkę.

Ukryta Zawartość

Dobre rozwiązanie układowe. Wygląd sekcji audio. Najwyższe z serii kości Burr Brow'na DirectPath PCM2102 i ich udaną aplikację.

nie wiem już czy żartujesz, czy mówisz poważnie?

BDT500 to z pewnością świetny odtwarzacz BR, natomiast zachwyty nad jego szczątkową sekcją stereofoniczną to wg mnie jakieś nieporozumienie.

Tu porównanie budowy BDT500 i Oppo103:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-17029-0-94918900-1382821230_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na 100% go NIE SŁUCHAŁEŚ a oceniasz. Stąd ta pomyłka. Ludzie słuchają i porównują. Poszukaj na obcojęzycznych forach to się zdziwisz.

Na 100% go NIE SŁUCHAŁEŚ a oceniasz. Stąd ta pomyłka. Ludzie słuchają i porównują. Poszukaj na obcojęzycznych forach to się zdziwisz.

Masz jeszcze AU-X 911 i jakis cd np CDX-701,próbowałeś podłączyc tego Panasa pod ten system,jak tak twierdzisz że on grz świetnie,czy tylko gra razem z jakims amplitunerem 5,1lub 7,1.

Mam go i gra STEREO i wielokanałowo. Z BD i pliki FLAC z serwera NSA320 z dyskami 3TB. Set stereo Sansui AUX911 modyfikowany i druga para kolumn B&W703.

Mam go i gra STEREO i wielokanałowo. Z BD i pliki FLAC z serwera NSA320 z dyskami 3TB. Set stereo Sansui AUX911 modyfikowany i druga para kolumn B&W703.

tak ale nie masz zwykłego cd,abyś mógł to porównać.

, aż ja zaraz sprawdzę odtwarzacz BR Panasa 80 z tanim CD Pioneera D 6 w stereo ( tylko że CD podłączone do wzmaka stereo po SPDFI caxalu poprzez Małego Daca Nostramo 4 , zdaje się że ostatnio po wymianie mebli nie podłączyłem po analogu )

Wzmacniacz stereo Pioneer A 9 J , kolumny Definitive Technology BP8

Miałem kiedyś Yamahę DVD 557 ( chyba ) i dużej różnicy w stereo między tym CD nie było , gdy padła Yamaha , kupiłem pierwszy lepszy DVD Sharpa za 150 PLN , no i w stereo była przepaść .

Edytuję : długo nie trzeba słuchać , CD jest lepsze ( , a podobno mój model CD nie jest najlepszy ) .

Odsłuch CD szedł poprzez zewnętrznego wspomnianego Daca .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.