Skocz do zawartości
IGNORED

Restauracja Radmora - na serio

Jendrek

Rekomendowane odpowiedzi

> Jacch > Robił, i czarne i srebrne i "miedziane" (czy tam brązowe). Rzecz gustu, ja mam srebrnego i nie zmieniłbym na czarny lub brąz. Sprawy gustu.

> Jendrek > No toś mnie trochę z ta wymianą elementów zagiął. Też się nosiłem z zamiarem wymiany kondensatorów (z racji wieku; mam 5102), ale dźwięk aktualny mi się bardzo podoba - do tego stopnia że aktualnie Radmor zajął miejsce Technics'a (podobny wiek) - i jeśli miało by się to zmienić, to NIC w nim nie grzebię. Technics poszedł "pod szafę" właśnie z powodu twardego brzmienia.

A Radmorka mam od niedawna - znalazłem go... przy kontenerze ze śmieciami (jakiś idiota go wywalił!), doprowadziłem do idealnego stanu i jestem super zadowolony. Wygląda jak wyjęty z pudełka, i nieprędko go zmienię na coś innego - właśnie z powodu brzmienia.

jeszcze jeden raduś

coś gdzieś czytałem o eksportówkach ze srebrnymi pokrętłami - może to taki?

[obrazekLUKASZ-165337_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Po tych wpisach zachorowaem na radka 5102 i za kilka dni - jak wszystko bedzie dobrze- zagości u mnie na stałe (oczywiście ten z niebieskimi wskaźnikami), jedno co na pewno zrobię to wymienię kondzie na Elne i Wime a reszta zostanie po staremu, no może zmienią się też zaciski głośnikowe i gniazda wejściowe.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy radków.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Hmm wartosci nie pamietam natomiast dzieki zamieszczonym tu fotkom lokalizuje miejsce jest to tam gdzie sa te regulatory basuu sopranu itd..aaaa pammietam jedno ze nie mogłem wtedy na giełdzie kupic identycznych wartosci i z przymusu kupiłem watrosci niemalze o 100 procent wieksze ze strachem wlutowałem i była rewelacja.

W tamtych czasch rok 1994 byłem tez uzytkownikiem wzmaka sony TA-F315 czy cos takiego sciagałem go z szkoplandu za kilka dobrych złotych milionów i wiem ze radek połozył soniaka tak ze zaraz go zgoniłem.

Przypomniałem sobie,że też się podjołem takiej wymiany. Ogólnie stroiło się później nieco niższy bas niż oryginalnie.np. zamiast 50 Hz stroiło się 40 czy 35Hz.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• 7 lat później...

Witam kolegów, pracuję nad swoim radmorem 5100 i mam pytanko;

szerszy opis tematu zamieściłem tu :

Ukryta Zawartość

proszę o poradę tu bo to bardziej DIY a temat tuningu już istniał.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.