Skocz do zawartości
IGNORED

Nie uwierzycie...

Tokepit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie udzielam się za bardzo na tym forum bo bardziej szukam rad niż ich udzielam (po prostu są bardziej doświadczeni userzy ode mnie) ale ostatnio miałem takie przeboje z jednym ze sklepów internetowych, że postanowiłem się, ku przestrodze, podzielić moim doświadczeniem.

Otóż postanowiłem zrobić solidny remont kuchni, łącznie z wymianą całego sprzętu AGD.

W dniu 23.07.2013 dokonałem zakupu okapu De Dietrich w sklepie topmarket i od razu dokonałem przelewu, (bo na stronie standardowa informacja "Dostępne w 2-3 dni"). Owszem, przyznaje, że w mailu, jaki wysyłają jest informacją by nie wpłacać kasy, ale myślę sobie "Firma raczej solidna - oceny 9,1 na jednym portalu opiniujących, 95% pozytywów na drugim” (niestety nie czytałem negatywów). Potem się zaczęło – „towar będzie w połowie sierpnia”. Potem – „na początku września”. Potem –„pod koniec września”. Potem – „w połowie listopada już ma być”. Dzwonię równocześnie do firmy Fagor Mastercook - przedstawiciela De Dietrich na Polskę. Pani mnie informuje, że nie ma i nie wie, kiedy będzie. (Nota bene firma ta ma właśnie spore kłopoty - grozi jej bankructwo, sklepy wycofują się z oferowania produktów tej firmy). Dzwonię do topmarket i chcę zrezygnować z zamówienia, ale pan AA informuje mnie, że oni zdobędą lada chwila ten towar ze swojego źródła. W końcu - 26.10 dostaję informację, że okap jedzie do mnie bezpośrednio od ich dostawcy (ciekawe, którego - oficjalny dystrybutor nadal nie ma). Okap dociera do mnie 29.10 ale niestety radość jest krótka - okap jest z demontażu, używany i uszkodzony (trochę tak, jakby po prostu komuś upadł - jakby co, mam zdjęcia). Dzwonię, piszę do reklamacji – wysyłam zdjęcia okapu, opakowania. Cisza…Na maile i telefony odpowiedź z działu reklamacji, że muszą się zapoznać ze sprawą (jakby zdjęcia nie wystarczyły…). I teraz najlepsze – nie wytrzymuje i 05.11 odsyłam kurierem okap do Topmarket.pl z równoczesnym odstąpieniem od umowy zawartej na odległość. Paczka dociera do nich 06.11….a już 07.11… OKAP, KTÓREGO NIGDZIE NIE MA (bo Fagor zawiesił działalność i wysłał ludzi na urlopy) jest dostępny w topmarket OD RĘKI w rewelacyjnej cenie 2 389 PLN (cena oficjalna to 2 499 PLN). Prawdziwy CUD …Jeszcze kasy nie zwrócili (mają na to 7 dni roboczy według swojego regulaminu – zobaczymy) a już wystawili używany okap na sprzedaż !!!! (ciekawe czy go chociaż wyklepali…). Od wielu lat kupuje przez internet – od samochodu (przez allegro) do gumek przewodzących do pilotów…Ale z TAKIM działaniem jakie reprezentuje sklep TOPMARKET nie spotkałem się jeszcze nigdy…Albo pozytywy piszą prawdziwi szczęśliwcy albo studenci wynajęci za 100 PLN do pisania radosnych postów….

Oczywiście ja nie odradzam zakupu w tym sklepie - każdy swój rozum ma, jednak wstrząsnęła mną ta sytuacja bo dzięki Bogu rzadko na swojej miałem okazję spotkać takich popaprańców.

PS. Niby istnieje pewna szansa, że nagle wykopali skądś nowy okap ale jakoś to grubymi nićmi szyte....

https://www.audiostereo.pl/topic/106905-nie-uwierzycie/

Ludziom się teraz w głowach poprzewracało. Myślą że jak mają pieniądze to wszystko mogą kupić.

A to nieprawda - nie wszystko kupisz za pieniądze ... :-)

Ten wątek - tak jak wiele innych - dobitnie nam to uświadamia !

https://www.audiostereo.pl/topic/106905-nie-uwierzycie/#findComment-2985723

Tak się kończy kupowanie wszystkiego w necie.

Ja najbardziej sobie cenię bezpośredni kontakt ze sprzedawcą, możliwość obejrzenia, dotknięcia przedmiotu mojego zainteresowania.

Cena to nie wszystko. Wolę zapłacić parę groszy więcej, ale zostawić pieniądze w moim mieście, w lokalnym sklepie. Zresztą, w większości przypadków można utargować cenę do poziomu zbliżonego do tych w necie. A nieraz i niżej.

https://www.audiostereo.pl/topic/106905-nie-uwierzycie/#findComment-2985733

Czytajcie negatywy! Nawet jeśli jest ich niewiele, to z nich więcej się prawdy dowiecie o sklepie niż z tysięcy pozytywów!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie kupiłbym tam nic! Nawet jakby mnie błagali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/106905-nie-uwierzycie/#findComment-2985780

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.