Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża/CD czytająca Wave/FLAC z USB - do ok. 3000PLN

Undziak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym komuś pomóc w zakupie jakiegoś zestwu do słuchania. Jako, że ta osoba ma "nieaudiofilskie" zapotrzebowanie sprawia mi to co nieco kłopotu. Muszę znaleźć zestaw wzmacniacz+CD+radio+ czytanie wave/flac z portu USB (np. z dysku), czytanie zwykłych 16bit 44,1 kHz (żadnych HD).

Czy istnieją takie miniwieże lub odtwarzacze CD (gydbyśmy mieli iść w kierunku dużego zestawu) które czytają bezpośrednio z USB?

Będę wdzięczny za jakieś sugestie. Oczywiście odsłuch jakiś będzie w Warszawie.

Pozdrawiam

Undziak

Przy tym budżecie celowałbym w typowy amplituner stereo.

Występują oczywiście modele składające się właśnie oprócz wzmacniacza z odtwarzacza cd,radia i możliwości odczytu portem usb plików muzycznych,

w przeróżnych formatach.

Proponuję poprostu prześledzić na allegro zakładkę amplitunery stereo, tam do 3000zł spokojnie można znaleźć taki gotowy zestaw wraz z kolumienkami.

Co do odsłuchu w Warszawie to mogę zaproponować firmowy salon Denona w Galeri Mokotów. Za około 2500zł można kupić Marantz MCR 510 wraz z kolumnami.Niestety nie posiada cd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiada go MCR 610 ale kosztuje 3000zł(coś zaswsze można utargować) bez kolumienek.

Ukryta Zawartość

Polecam też jeśli chodzi o Warszawę planetę dźwięku

Ukryta Zawartość

Posiadają Marantz MCR503 za ok. 1790 zł już z odtwarzaczem cd. Do tego za resztę można dokupić na miejscu jakieś kolumny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za podpowiedź. Zestaw musi posiadać CD, Radio i odczyt z USB - ma być dla kobiety i ma być uniwersalny. Jeśli trzeba dodać co nieco kasy to się doda. Ale przy tym warto aby brzmiało rozsądnie i miło - bez zbędnych efektów.

Dzięki za podpowiedź. Zestaw musi posiadać CD, Radio i odczyt z USB - ma być dla kobiety i ma być uniwersalny. Jeśli trzeba dodać co nieco kasy to się doda. Ale przy tym warto aby brzmiało rozsądnie i miło - bez zbędnych efektów.

Alternatywą są też miniwieże, planeta dźwięku posiada akórat kilka modeli w ofercie. Zobacz sobie

Ukryta Zawartość

np. Denon CEOL 2 posiada już cd-ka

dla kobiety myślę w sam raz

Ukryta Zawartość

Tak naprawdę jest mnóstwo sprzętu z portem USB - ale prawie zawsze służy to do podłączenia jakiegoś odtwarzacza mp3. Ja potrzebuję taki port USB, do którego podłączę dysk HDD z Wavami i powinno grać. Często informacje są znikome o portach USB.

Będę musiał chodzić od sklepu do sklepu i wtykać pendrive pod wszystko;)

Tak naprawdę jest mnóstwo sprzętu z portem USB - ale prawie zawsze służy to do podłączenia jakiegoś odtwarzacza mp3. Ja potrzebuję taki port USB, do którego podłączę dysk HDD z Wavami i powinno grać. Często informacje są znikome o portach USB.

Będę musiał chodzić od sklepu do sklepu i wtykać pendrive pod wszystko;)

Znam ten ból przy moim cd-ku denona muszę podłączać przez ipoda nano a sprzedawca mówił że i przez dysk bezpośrednio pójdzie:)

Marantz MC-R610 i wszystko w temacie. Długo się zastanawiałem, przebierałem, testowałem, wybrałem ten model i ma wszystko co mieć powinien.

Gdybyś tak proszę jeszcze odpowiedział, czy rzeczywiście można poprzez port USB odczytywać wave czy FLAC z dysku twardego? Sprawdzałeś? Z jakimi głośnikami jest to zestawione?

Gdybyś tak proszę jeszcze odpowiedział, czy rzeczywiście można poprzez port USB odczytywać wave czy FLAC z dysku twardego? Sprawdzałeś? Z jakimi głośnikami jest to zestawione?

Działa zarówno odczyt FLAC, jak i wave z dysku zewnętrznego, zarówno z portu frontowego, jak i tylnego, nie można tylko przewijać pojedynczych utworów, jednostka centralna "widzi" bez problemu dysk, zarówno 500GB, jak i 2 TB, pod warunkiem, że jest na nim wyłącznie muzyka w różnych formatach, przy zawartości mieszanej gubi się.

U mnie zestaw gra z Dali Zensor 3.

Tylko że MCR-610 kosztuje 3000zł sama jednostka a jeszcze trzeba dokupić kolumny.

Musiałby kolega trochę nagiąć budżet.

To prawda, ale uniwersalność zamknięta w jednym "klocku" trochę kosztuje. Nie wymieniając nazwy jednego sklepu, mogę podpowiedzieć, że kompletny system wraz z dostrojonymi pod niego kolumnami Bostona (które bardzo przyjemnie grają jak na swoje gabaryty) kosztuje 4 tysiące bez złotówki, czyli o jakieś 250-300 zł drożej niż w najtańszym miejscu w sieci, za to z możliwością rozłożenia kosztów na raty. Wg mnie warto.

ja dałbym tak - skoro kwestie audiofilskie nie do końca istotne

- amplituner Yamaha RX-V475 1500

- bluray Panasonic BDP-330 700

- Pylon Audio Pearl 20 999 lub Pearl Monitor

razem - 3200 a ma wszystko nawet BD i DVD, radio zwykłe i net, strumieniowanie, air play

Tak na marginesie: jakość dźwięku, zapisanego w każdym formacie (flac, wav) drastycznie spada podczas przejścia sygnału przez port USB 2.0. Jeżeli nagrać te same pliki na płytę np. DVD z prędkością zapisu x2,4. to przy odtwarzaniu tej płyty na odpowiednim odtwarzaczu jakość dźwięku będzie wyraźnie lepsza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.