Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch RF-52 dobry wybór?

_Kamol_

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobił się off topic. Więc coś napiszę. Byłem dziś na odsłuchu w MM. Słuchałem Yamaha NS-777 (duże krowy) ten lakier fortepianowy bardzo fajnie wygląda. Basu miały dość dużo gorzej z czystością. Grały tak jakby za ścianą. Słuchałem też JBL ES80. Też ładnie grały. Cena bardzo fajna bo ~900zł/szt. Obudowa jednak średniej jakości. Szczególnie przy łączeniach. I bas nie powalał.. Słuchałem też Klipsch RF52 II. Te wypadły zdecydowanie najlepiej. Może basu troszkę mniej od Yamah , ale czystość brzmienie wokalu itp. Najlepsze. Kolumny grają czyściutko. Nie spodziewałem się, że są takie małe. Mniejsze niż F1 o.O Bas z tych membran też bardzo dobry. Cena jednak najwyższa w sklepie to było 1600zł. Nie patrząc na cenę to Klipsch > JBL > Yamaha ;)

Jutro jadę do salonu. Tam będą bardziej zbliżone warunki do tych w domu.

Powiedzcie mi jeszcze jak według was wypadają ES80 oraz NS 777 w porównaniu do F1 i RF52?

Tyle kolumn tam stalo i sluchales tylko tych?

?👈

Klipsche odpadają bo jednak mogę męczyć przy głośniejszych odsłuchach ostrzejszej muzyki..

Wybrałem dwie kolumny.

-Heco Metas 500 (~950zł/szt)

-Magnat Quantum 655 (~850zł/szt)

Co wybrać?

Skoro Klipsch jest zbyt ''ostry'' dla Ciebie to nic nie poradzisz.

Faktycznie lepszym byłby wówczas Magnat.

tu masz test gdzie jest porównanie Magnat / Klipsch - ale nie ma Heco:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przepraszam , że tak zmieniam zdanie cały czas jednak znalazłem jeszcze Infinity Reference 60. Miał ktoś może styczność z tym? Chodzą w dobrych cenkach ~1400 zł. Jak by to zagrało w porównaniu do tych magnatów. Wysoki to emit r..

Dobrze , ze postawiles znak zapytania . Nie ... nie dlatego ,ze nie masz pieniedzy , tylko dlatego... ,ze takich nie ma .

Sam posiadam Klipsch RF 62 mkII , mimo ,ze stac mnie na duzo ,duzo drozsze ,... ale czy lepsze ???

Beda to Twoje glosniki i dla Ciebie . Nie dla sasiadow /choc moze troche/ , nie dla tesciowej , nie ....

w koncu nie dla tego i innego forum . Nie wstydz sie powiedziec , ze te a nie inne sa DLA CIEBIE naj .

Tylko odsluchy i to najlepiej w pomieszczeniu docelowym . Jezeli nie masz tej mozliwosci to do salonu , bo innej drogi nie ma jezeli chcesz byc zadowolony .

Kolega yamfan ma rację.

Opinie opiniami ale na końcu trzeba mieć własne jaja.

Załóżmy, że poznajesz fajną kobietę ... ale kumpel mówi że jest taka sobie ...To zrywasz związek i się pytasz, która będzie lepsza ? ;-))

Pytanie brzmi - Czy wiesz jak grają Mission m35i ? Jeśli wiesz to czyjaś odpowiedź może być pomocna. Jeśli nie znasz tych kolumn to jest to pitolenie o niczym.

Nie będziesz po prostu w stanie wyciągnąć z tego żadnych wniosków.

Tylko w tym wątku padło wiele różnych odpowiedzi i są diametralnie różne.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wybrałem Kappy 7.1/7.2 Myślę w 16m2 nie będą się marnować. Jeżeli będą to 6.1/6.2. Nie będzie problemu z ich sprzedażą jeżeli coś będzie nie tak w ich brzmieniu. Oczywiście wcześniej spróbuje ich odsłuchać. Chociaż to łatwe nie jest.

Bo doszedłem do wniosku , że nie będę " chińczykowi" płacił za nowe kolumny jak za podobną cenę mam kilka klas lepiej grające ;) Wiem wiąże się to z lepszym wzmakiem ,źródłem , ale tak wole.

Bo doszedłem do wniosku , że nie będę " chińczykowi" płacił za nowe kolumny

Już niedługo nie będziesz musiał się tym przejmować - Może nawet uda się kupić te same ''Made in Poland'' ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Informacja prasowa: "Produkcja ucieka z Chin. Czy Polska jest w stanie to wykorzystać?" - Wręcz przeciwnie, zaprzepascimy kazda okazje, nawet gdyby byla wielka jak lodowiec.

?👈

• 1 miesiąc później...

Dobrze , ze postawiles znak zapytania . Nie ... nie dlatego ,ze nie masz pieniedzy , tylko dlatego... ,ze takich nie ma .

Sam posiadam Klipsch RF 62 mkII , mimo ,ze stac mnie na duzo ,duzo drozsze ,... ale czy lepsze ???

Beda to Twoje glosniki i dla Ciebie . Nie dla sasiadow /choc moze troche/ , nie dla tesciowej , nie ....

w koncu nie dla tego i innego forum . Nie wstydz sie powiedziec , ze te a nie inne sa DLA CIEBIE naj .

Tylko odsluchy i to najlepiej w pomieszczeniu docelowym . Jezeli nie masz tej mozliwosci to do salonu , bo innej drogi nie ma jezeli chcesz byc zadowolony .

Mogę podpisać się pod każdym słowem tego postu z wyjątkiem sygnatury przy RF - kolejka ode mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.