Skocz do zawartości
IGNORED

Który z tych amplituner-ów wybrać?

Emil_51226

Rekomendowane odpowiedzi

Co do testów porównań,to tak jak kolega Czester pisze,mamy swoje ulubione płyty,filmy które słuchaliśmy setki razy,Bardzo łatwo wyłapać klasę danego sprzętu,nie jesteśmy komputerami,aby robić testy za pomocą specjalistycznych mierników,akustyka,pomieszczenie kolumny bardzo ważne,ale skoro mieszkamy w jednym miejscu ,mamy dość dobrze wytłumione pomieszczenie,ludzkie ucho szybko wyłapie te różnice,poziom głośności nie jest tak istotny,ważna jest szczegółowość,odpowiedni bas tak aby zagrało to w ten sposób który nas satysfakcjonuje.Jednemu to się podoba innemu nie,i nikt i nic tego nie zmieni.Bolączką amplitunerów jest to że kiepsko graja cicho,a głośno grając zniekształcają muzykę.Należy szukać kompromisu.

Obecnie amplitunery to bardziej urządzenia multimedialne nastawione na ilość funkcji,a nie na jakość.Dlatego ciężko wskazać coś co zagra dobrze w stereo,po co ludzie kupują amplitunery kina domowego,a potem chcą słuchać stereo na dobrym poziomie.Obecnie nowe wzmacniacze znane i polecane Marantz,Pioneer,Nad,CA graja słabo,a co dopiero amplitunery kina domowego.Dawno temu jak zacząłem zabawę z kinem też goniłem za króliczkiem.Problemem nie do przeskoczenia były jednak fundusz,mało kto pamięta że najtańsze odtwarzacze dvd dostepne u nas w sklepie to były Philipsy i kosztowały aż 1999 pln,Onkyo,Denony,Pioneery kosztowały ponad 4 tys.Podobnie było z amplitunerami,mało kto mógł sobie pozwolić na skompletowanie kina domowego i to nie wysokich lotów,koszt to min 15 tys z kolumnami.Kupiłem pare razy te najtańsze nowe klocki różnych firm,dość dobre kolumny,zawsze jednak była lipa po pewnym czasie zmieniłem taktykę.Polowanie na używane paro letnie wyższej klasy amplitunery,i wzmacniacze,przez lata co jakiś czas trafiałem na coś co mi się bardzo podobało.Trwało to do 2009 roku.Potem stweirdziłem że co nowszy klocek tym gorszy,amplitunery taniały,stawały sie bardziej dostępne,odtwarzacze blu-Ray można kupić za luksusowa kolację,dlatego nie wymagajmy,i nie łudzmy sie że np Yamaha 773,będzie wiele lepsza od 473,oprócz mocy i jakiegoś bajera to to samo,waga sprzętu 7-9 kg to kpina,to nie złom,ale dlaczego 7 lat temu amplituner wyższej klasy ważył 25-30 kg,a teraz 10kg,co tam było w środku,z pewnością nie cegłówki.Kupujemy sprzęt do kina niech gra filmy,a nie muzykę cd,zapewniam że żaden nie zrobi tego dobrze,jak ktos jest ambitniejszy niech kupi,amplituner z pre-out i eksperymentuje,Jak chcecie iść dalej są zestawy dzielone,na rynku wtórnym jest w czym wybierać,a jakość powala,sam sie o tym przekonałem nie tak dawno.Pozdrawiam.

zakupiłem końcókę 1066 czekam na przesyłkę....ciekaw jestem zmian

, ale do tej końcówki sześciokanałowej masz amplituner KD z wyjściem wielokanałowym pre- out czy procesor KD ( goglowałem i chyba dokładnie nie podałeś modelu , cz tam korzystasz z wyjścia wielokanałowego pre - out playera , nie zrozumiałem ) ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.