Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe stereo do Marantz PM 66 SE

kuleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam problem z doborem kolumn do swojego Marantza PM66SE, sprzedałem moje Mission M 73i z racji faktu, że pomieszczenie do którego przeniosłem ( 12m2) nie nadaje się do tamtych kolumn.

Budżet do 1000 zł MAX, kolumny mogą być używane, zastanawiam się rónież nad subwooferem ale nie mam pomysłu jaki i w jakim budżecie, proszę o waszą pomoc

Proszę o poradę, myślałem o:

Quantum 673

JBL studio 130

Z góry dzięki

Pozdrawiam!

Witaj, napisz trochę więcej o Twoich preferencjach brzmieniowych, jakie gatunki muzyczne słuchasz. Może lepiej zamiast subwoofera zastosować lepsze kolumny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Właśnie chciałem uniknąć pisania jakiej muzyki słucham, bo jest ona szalenie zróżnicowana od rock, pop, elektronikę... także chciałbym kolumny o uniwersalnym brzmieniu, wiem, że nic specjalnego w żadnym gatunku wtedy nei uzyskam ale chciałbym wiedzieć co zaproponujecie

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Hmm?! W sumie mam podobny wzmacniacz tyle ze wersję KI Signature PM-6010OSE KIS.

Gra u mnie na 32m/kw z kolumnami Oli Roth 30. Dla mnie rewelacja. Wiem ze u Ciebie jest mniejszy metraż ,ale własnie OLI 30 sa stworzone do małych pokoi i byc może właśnie u Ciebie zagrają jeszcze lepiej. Tutaj subwoofer byłby zbedny, Oli mają niezły basik pomimo malutkich głośników. Do tego bas dobrze kontrolowany.

Oczywiscie jesli nie masz gdzie podłogówek postawic to Tannoy Mercury M2. Miałem je jakies 10 lat temu, grały w podobnym metrazu na wzmacniaczu Onkyo A9210. Przepiękny dźwięk.

Do tego po małej przeróbce jeszcze lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

do tego nie śmigane z gwarancją.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Miałem przez jakiś czas kolumny firmy Monitor Audio i najlepiej zgrały się one w zestawieniu ze wzmacniaczami Marantz'a PM 17 oraz PM 8000. Myślę, że trzeba szukać raczej szybko grających kolumn ze wskazaniem na Monitor Audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.