Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt i kable glosnikowe

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie robię upgrade mojego systemu ,szukam dobrych kabli jak w temacie ,Z czym to ma grać -calyx cti ,sm6 i później mam kupić harbeth 30 lub 7 .

Teraz posiadam interkonetk vdh c5 i kable głośnikowe atlas hyper 2.0.

Czy opłaca mi się iść w kable czy zostawić to co mam .

Myslalem coś z chorda np chord anthem lub nordost red dawn . Może cos lepsze w tej cenie ?

Dzięki z góry panowie

:)

https://www.audiostereo.pl/topic/107283-jaki-interkonekt-i-kable-glosnikowe/

Kable to ostateczny szlif systemu i najpierw kup kolumny a później decyduj w którą stroną chcesz pójść .

Odezwij się do mnie na PW

Nie chce mi się już publicznie o kablach pisać .

Potwierdzam to co napisał mój poprzednik, kable to ostatni szlif systemu, tak więc na razie zostaw to co masz, jak już będziesz miał końcowy system, wypożycz kilka modeli kabli i przetestuj w Twoim systemie, to jedyna droga do optymalnego wyboru. Wyboru kabli jednak dokonaj dopiero po przynajmniej kilkudziesięciu godzinach odsłuchów nowego systemu, gdyż to co na początku nie będzie Ci odpowiadało, po dłuższym osłuchaniu może być zaletą. Nie nabierz się na pierwsze wrażenie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Napisano dziś, 00:49

Zobacz info o mnie. Kable Shultz nawet te gotowe za 30-50zł. A jak wydałeś więcej na poprzednie to szczere wyrazy współczucia ;-)

Nie zauważyłeś maleńkiej ale jakże istotnej różnicy.

Odnosisz się z uwagami dotyczącymi sprzętu Budżetowego do klocków niemal HiENDowych .

Nie zauważyłeś maleńkiej ale jakże istotnej różnicy.

Odnosisz się z uwagami dotyczącymi sprzętu Budżetowego do klocków niemal HiENDowych .

co za różnica? Ważna jakość materiału i pojemność oraz izolacja. Zaproponowane kable mają mniejszą pojemność niż niejeden hiendowy i kosztują tyle ile kosztuje dobry kabel. Proponuję koledze aby sobie sprawił i sprawdził takie kableki, a jeszcze lepiej zrobił samemu.

Pozdr, Krzysiek

A masz jakieś uwagi odnośnie tego jak Twój sprzęt gra - za dużo/mało szczegółów, czy dźwięku przy danej częstotliwości?

I potwierdzam to co koledzy wcześniej - najpierw zmiany sprzętu, odsłuch a potem kable.

Jeśli prawdą jest, że sprzęt rozwija skrzydła dopiero na odpowiednich kablach, to trudno mówić o ostatnim szlifie.

Mówiąc inaczej nie można stwierdzić, czy sprzęt gra źle lub dobrze bez odpowiednich kabli, bo nie gra na 100% możliwości.

Jak bym miał taki problem zwróciłbym się do producenta sprzętu, w końcu na jakichś tam kablach słuchali swojego dzieła...

co za różnica?

Ogromna , ale żeby się o tym przekonać trzeba mieć ten tani i bdb sprzęt.

Napisano wczoraj, 23:12

Jeśli prawdą jest, że sprzęt rozwija skrzydła dopiero na odpowiednich kablach, to trudno mówić o ostatnim szlifie.

Mówiąc inaczej nie można stwierdzić, czy sprzęt gra źle lub dobrze bez odpowiednich kabli, bo nie gra na 100% możliwości.

Jak bym miał taki problem zwróciłbym się do producenta sprzętu, w końcu na jakichś tam kablach słuchali swojego dzieła...

Gra CAŁOŚĆ. A im lepszy sprzęt tym bardziej słychać wszelkie zmiany .

Mam teraz w domu kilka IC i kabli sieciowych . Ich wymiana w systemie za jakieś 37000zł powoduje wręcz skrajne doznania tego jak odbieram muzykę w ramach danej klasy .

Wystarczy lekkie wycofanie czy złagodzenie jakiegoś zakresu żeby całkiem inaczej grała całość.

OK , miałem nic nie pisać bo i tak zaraz będzie wojna :)

Aha!

Nie udzielam porad w sprawie kabli na PW .

Opinii i testów jest masa na forum i w sieci .

Pisałem to tylko do założyciela .

Witaj. A może spróbuj Nameless Black Reference. Możesz je wypożyczyć na miesiąc od producenta a jak się nie spodobają odesłać. Nic nie ryzykujesz a możesz być bardzo, bardzo pozytywnie zaskoczony.

Ja swoich już nie odesłałem :-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.