Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1000zł

82bialy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , pytanie jak w temacie , poszukuję wzmacniacza do głośniczków B&W CDM1SE , oczywiście używka (raczej o nowym w tej kwocie to tylko marzyć można) , miałem nada c352 ale dla mnie za ostro na dole i jakoś tak sztucznie było , poza tym góra mocno zduszona .Słucham popu delikatnego rocka , trochę jezzu , poważnej. Myślałem o jakimś rotelu ale nigdy nie miałem a z tego co czytałem to mają skłonność do podkoloryzowania a tego raczej nie chcę .Zaczołem się zastanawiać nad hybrydą TAGA HARMONY albo MISTRAL , podobno to to samo , niestey nie mogłem nic znależć jedynie jeden filmik na youtube chwalący ten wzmacniacz ale czy da rade ? Pokój to 17m2 .Nad-om od razu dziękuję (żona powiedziała że już drugiej takiej brzydoty nie zniesie w pokoju). Z góry dzięki i pozdrawiam.

Oczywiście super by było żeby był pilot ale jak się nie da to też przeżyje , mam na oku marantza pm 7200 w nie złej cenie ale nie wiem czy to dobry wybór , generalnie czekam na propozycje , oczywiście może być poniżej bydżetu , w zasadzie najlepiej w okolicy 800zł , naturalnie możecie podrzucać jak macie coś konkretnego na zbyciu.

https://www.audiostereo.pl/topic/107444-wzmacniacz-do-1000z%C5%82/

Za ostro na dole? Jak to rozumieć?

Z jakim źródłem grał ten NAD?

Generalnie marantz to spokojniejsze brzmienie niż NAD. Z drugiej strony opinie w necie głoszą, żę CDM1 lubią pozamulać na dole, więc może jakiś rotel byłby wskazany? Napisz troszkę jaśniej co zarzucasz połączeniu BW z NADem i czego oczekujesz po "nowym" wzmaku.

Za ostro na dole? Jak to rozumieć?

Z jakim źródłem grał ten NAD?

Generalnie marantz to spokojniejsze brzmienie niż NAD. Z drugiej strony opinie w necie głoszą, żę CDM1 lubią pozamulać na dole, więc może jakiś rotel byłby wskazany? Napisz troszkę jaśniej co zarzucasz połączeniu BW z NADem i czego oczekujesz po "nowym" wzmaku.

może nie zamulał ale za ciemno było mocny bas strasznie a poza tym wygląd jego normalnie katastrofa , znalazłem jeszcze musical fidelity e11 i e101 ale nigdy ich nie słyszałem i coś mało o nich znalazłem coś pomożesz jestem otwarty na propozycje oczywiście oprócz nada bo jego brzmienie mi nie odpowiadało (wygląd swoją drogą)

może nie zamulał ale za ciemno było mocny bas strasznie a poza tym wygląd jego normalnie katastrofa , znalazłem jeszcze musical fidelity e11 i e101 ale nigdy ich nie słyszałem i coś mało o nich znalazłem coś pomożesz jestem otwarty na propozycje oczywiście oprócz nada bo jego brzmienie mi nie odpowiadało (wygląd swoją drogą)

Bardzo słaba góra jak dla mnie w nadzie , średnica niezła , ale basu stanowczo za dużo , szukam czegoś żeby zagrało lekko nie tak męcząco ale nie sucho , wyraziście .

Pm7200 do tysiaca moze byc. Dobry tez jest, a nawet lepszy Pm-75, a jeszcze lepszy pma-1520, ale juz ma troche latek i brak pilota. Za 1200 kupisz tez pma-1500r jak boisz sie leciwych piecow, albo taniej pma-1055, podobne granie do pm7200, ale nieco chlodniejsze.

?👈

te pma to denon ? sory ale dopiero zaczynam zabawę więc nie zawsze zrozumiem , a może coś a musical fidelity ? jeśli chodzi o cene to maź 1000zł , idą święta więc dochodzą inne koszta , znalazłem audiolab 8000a (brzydal)ale może zagra ładnie , i tak coś czuję że chyba padnie na M pm7200 , 75 jest bez korekcji a nigdy nie miałem takiego i troche się boję że czegoś może zabraknąć

Skoro NAD to zmulacz to MF przy nim jeszcze większy zamulacz:) Wolny bas, słaba dynamika poza tym gra ciekawie - szeroko, ale trochę płasko(słuchałem z CD E60 i TDL RTL 3 i Zaph SR71). Posiada ładną, ciepławą barwę i dziwne bo mimo, że anglik - to lekko wycofany na średnicy.

EDIT:

Od nowości miałeś tego NAD'a? Może bias jakoś słabo wyregulowany? Napis z jakim słuchałeś źródłem, bo nic nie powiedziałeś o tym.

źródło to Vincent cd-2 więc raczej ostry i szybki , nad może nie tyle zamulał tylko poprostu miał za dużo basu co bardzo mnie męczyło , ogólnie grał poprawnie wedłóg mnie ale nie lubię takiego ociężałego dźwięku , czasami miałem wrażenie jakbym słuchał altusów i końcówki sharpa jakoś tak plastikowo (ale to moje odczucie ) kiedyś miałem advance acoustic map-105 z dynaudio audience 52 i byłem oczarowany niestety przy szybszych tematach sobie nie radził ale gdyby mi fundusz pozwolił na drugi wzmacniacz to napewno by to był on ale niestety nie można mieć wszystkiego , nada nie miałem od nowości ale słuchałem też na kolegi i efekt był bardzo podobny , może mniej basu ale góra znacznie wycofana

Nad to zamulacz??

A chcesz kupić marantza. Z deszczu pod rynnę.

Jak chcesz mieć szybki bas to szukaj rotela. Niektórzy narzekają na ostrą górę.

Miałem te kolumny z ra-980 i było jak dla mnie całkiem fajnie.

Miałem tez Nada 370 i 317 z tymi kolumienkami.

Nad faktycznie ma wolny bas, a rotel zdecydowanie szybszy konturowy.

Do jazzu wolałbym nada, ale że słucham rock metal to o wiele bardzie rotel mi spasował z tymi podstawkami.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.