Skocz do zawartości
IGNORED

Q701 vs DT880 Pro / Premium

DERREK13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę kupić jedne z tych słuchawek i nie bardzo mogę się zdecydować . O odsłuchu nie ma mowy w moim mieście . Wzmacniacz jaki posiadam to klon Lehmann'a a żródło to Denon DCD1015 .Lubię jasny analityczny i muzykalny przekaz . Słucham głównie muzyki instrumentalnej głównie YellowJackets ,John Scofield , Mike Sten , Pat Metheny , Tower Of Power ,Dave Weckl Band itp . Pomożecie w wyborze ?

https://www.audiostereo.pl/topic/107454-q701-vs-dt880-pro-premium/

Biorąc pod uwagę Twój repertuar muzyczny oraz konfigurację systemu, bardziej skłaniałbym się w kierunku słuchwek marki Audio-Technica. Moim zdanie optymalnym wyborem byłby model ATH-A700X (http://q21.pl/audio-technica-ath-a700x.html) lub w wersji otwartej ATH-AD700X (http://q21.pl/audio-technica-ath-ad700x.html). W przypadku marki Beyerdynamic natomiast namawiałbym na serię Tesla (http://q21.pl/category/sluchawki/1/short/name/asc/103) ze względu na Twoje preferencje.

Ewentualnie jeśli budżet pozwoli brałbym pod uwagę Grado SR-325iS (http://q21.pl/grado-sr-325is.html).

Serdecznie zapraszam do nasżego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych modeli słuchawek. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A dlaczego nie te wyżej wymienione przeze mnie ?

Widocznie Audio-Technik jest dużo na magazynie. Do Twojego wzmacniacza lepiej się trzymaj swojego pierwotnego wyboru, a skłaniałbym się ku AKG. Ja z Audio-Technica najbardziej lubię ATH-AD1000, ale obawiam się, że z klonem BCL będzie to zbyt kanciasty dźwięk. Z podobnych przyczyn sugeruję AKG zamiast DT880, które lubią sygnał muzyczny podany z finezją.

Faktycznie . Słuchałem dziś DT880 Premium 250 ohm u jednego z forumowiczów i one moim zdaniem potrzebują bardziej muzykalnego wzmacniacza . Jest sucho i bez życia chociaż grają po tej raczej jasnej stronie którą lubię .

Okazuje się że Q701 to trochę bardziej muzykalne K701 gdzie do tej pory myślałem że to jedne i te same słuchawki przynajmniej tak są one opisywane . Myślę że właśnie że to Q701 będzie tym dobrym wyborem .

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Myślę że właśnie że to Q701 będzie tym dobrym wyborem .

Z Twoich preferencji skłaniał bym się w tym kierunku -Q701 . Miałem je przez jakiś czas u siebie i bardzo mile je wspominam . Jedne z lepszych słuchawek , grających po stronie neutralnej z dużą ilością powietrza. Bardzo wyrównane pasmo z wyważoną ilością szczegółów .

Audio-techniki to dla mnie dość specyficzne granie , nawet w tych modelach najwyższych . Nijak się to ma do grania

naturalnego. W wersjach tańszych są dla mnie przejaskrawione .

Q 701 bardzo dobrze współgrają z ''czarną perłą ''. Były canory , bursony , perła najlepiej wypadła u mnie .Jest to maluteńki wzmacniaczyk co nawet He-600 pogania .Wyżej wymienione , nawet startu nie mają co do wysterowania .

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Czy K701 to to samo ? bo już zgłupiałem .

Nigdy ich bezpośrednio nie porównywałem , choć miałem jedne jak i drugie . W recenzjach ''złotouści'' opisują , że nie .

Dla mnie , choć to było w innym systemie (heed canalot + audiolab 8000CD) dzwięk odbierałem jako ''trochę'' bardziej dociążony. Jedyny plus Q jest to ,że możesz sobie szybciej recablować . A warto .

Trafiłem na tą stronę i już chciałem klikać ale zastanawia mnie orginalność tych słuchawek .Pudełko z wizerunkiem Quincy też jakieś takie inne ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pierwsze 3 zdjecia sa skopiowane z testu na audio.com.pl . Pudlo rzeczywiscie wyglada inaczej niz wszystkie ktore sa na necie. Sprawdz jeszcze na youtube unboxing, bo nie wiem czy pudla sa te same na wszystkie rynki. Na amazonie stoja 220$.

Wszystkie filmy z serii unboxing mają inny wizerunek . Podobno AKG zmieniła wizerunek firmy na pudełkach AKG Q701 a fabrykę przenieśli do Chin , stąd brak napisów Made in Austria itp ale to opinie użytkowników z forum .W internecie mało jest na ten temat inforamacji , brak w zasadzie info o produktach podrabianych tego modelu , jakieś strzępki informacji itp sam nie wiem co o tym myśleć . Sądzę że poczekam na używki z aukcji .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.