Skocz do zawartości
IGNORED

Clearaudio Emotion+Satisfy

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

jazz, to nie fair, bo na porady czekales tylko jeden dzien:-))) poza tym - leb ci tu ukreca po tym, jak napisales, ze zdecydowales sie na zakup na podstawie recenzji prasowych. coz, moge tylko ci powiedziec, ze swojego creeka tez nie kupilbym bez pomocy gazet:-(((

Jazz :-)->>>

Pospieszyles sie.....albo spozniles mialem na zbyciu "babe" Basis 1400 z Rega RB 250 za $1400.00 demonstracyjny.

Kto Tobie polecil bezduszne Clearaudio? Basis babe lub Thorens TD 850 sa znakomitymi analgowymi zabawkami dla poczatkujacych. Nie brales pod uwage czcigodnego Linn'a LP 12 rozumiem uzywane klocki nie wchodza w rachube?

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Cholera, to mam przechlapane! Sa czasem momenty na szybkie decyzje. Przyznam sie, ze nie znam sie dobrze na gramofonach i ostatni, ktory mialem to 4004 kupiony w 88, jest gdzies w garazu i 10 lat temu dziwnie sie krecil. Plyt nie mam juz zbyt wiele...Uzywanych raczej nie kupuje, jako ze zazwyczaj place za nowy sprzet 50-80% ceny det bedac w kolku dystrybutorow. Natomiast napiszcie cos o jakiejs wkladce i faktycznie moze kupie jeszcze cos innego do "Warszawy". Przy okazji wspomne, ze pozbywam sie miesiecznego z przebiegiem 20 godzin SA14v2 po dobrej cenie jesli jest zainteresowany.

Jazz :-)>>>

Nie wiem gdzie kupiles Clearaudio ale jezeli od US dystrybutora czyli Garth Leerer z Musical Surroundings to moglbys od niego wziasc tania wkladke taka jak Aurum Alpha, tzn. jezeli Tobie tak bardzo nie zalezy na analogu.

Natomiast jezeli zaczynasz to hobby powaznie brac to kup Shelter'a 501 Mk2 najlepiej lub 301, dystrubucje ma Arturo Manzano z Axxis Distribution rowniez w Kaliforni. Nie wiem czy bedzie zainteresowany wspolpraca z Toba ale kto pyta ten nie bladzi.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Clearaudio Emotion są oferowane w Polsce z wkładką Clearaudio MM w wykończeniu drewnianym - nie pamiętam nazwy tego modelu. Opcjonalnie można kupić bez wkładki, ale cena jest tak skalkulowana, żeby się nie opłacało ;)

Miałem okazję niedawno posłuchać tego TT z wyższą wkładką MC Clearaudio (chyba Sigma) i phono Symphony. Nie wpadłem w zachwyt. Odniosłem wrażenie, że to nie jest bardzo muzykalne urządzenie. Opinia ta pokrywa się z zasłyszanymi wcześniej. Najgorsze wrażenie zrobiło na mnie to, że TT oparty jest na akrylowych kolcach i przez to łatwo przesuwający się po blacie i względem silnika. Co prawda silnik stoi na gumowych nóżkach bezpośrednio na podłożu, ale umieszczony jest w otworze wyciętym w podstawie TT. Gdy TT się przesunie i silnik dotyka do podstawy, to można wyraźnie wyczuć przenoszące się drgania. A szkoda, bo był to jeden z moich faworytów... Teraz został do posłuchania Nottingham :) Sheltera 501 słuchałem i mam o nim jak najlepsze zdanie.

Prof, nie jestem jak juz wsponilaem zbyt elokwentnym recenzentem urzadzen, ale jesli nie zauwazyles to przypomne, ze SA14 zastapilo u mnie ML390s i dodam, ze w rewelacyjny sposob. Oczywiscie wszedlem w nieco inny segment bo w SACD, ale do dzisiaj z apetytem wsadzam stare CD, no i zakupy nowych pozycji, lub wydan starszych tytulow w nowym formacie zaczynaja byc pewnym uzaleznieniem (w milym znaczeniu oczywiscie). Jesli jestes zainteresowany, jest w dziale ogloszen.

musze sie najpierw pobawic swiezutkim creekiem:-))) niestety, w zwiazku z nim przezylem pewne rozczarowanie - otoz kupilem Mahlera 3 pod Chailly w SACD, wrzucilem do rozgrzanego pieca i - matko bosko! - zagralo jak nigdy dotad u mnie. glebia, precyzja, czystosc, lokalizacja. niestety, radosc trwala krotko - na plycie co kilkanascie minut zaczely sie pojawiac piski, zgrzyty, skoki. wymienilem plyte na inny egzemplarz - to samo. zajrzalem do troubleshooting guide creeka - jasna cholera - i jest. zamiast sacd prosza cd. nie czyta nowego formatu, ale wcale sie nie martwie, bo i tak jest dobrze, a to dodatkowy powod, zeby kupic specjalistyczny sprzet.

ki diabel?! sampler sacd sony'ego z rolling stone zagral przed chwila bez zadnych sensacji. o so chozi? prosze, chick corea z blue note wystartowal i tez przelecial bez przeszkod. decca skrewila czy jak?

Nie znam Creek'a, ale w moim przypadku mialem jedna sytuacje kiedy po wlozeniu SACD odczytalo w formacie CD. Jedna z pierwszysch zagranych plyt po podlaczeniu Marantza prosto z pudelka. Poza tym jako default SACD jest za kazdym razem odgrywane jako SACD, ale mozesz przed startem kazdej plyty pilotem, lub recznie na panelu ustawic odczyc w formacie CD. Poza w/w wypadkiem, ktory byl podejrzewam spowodowany szokiem wlozenia po raz pierwszy wtyczki do gniazdka, wszystko bez wyjatku jak z gorki. Chesky, Telarc, Concord, Sugar Hill i inne bez najmniejszego problemu. Masz w Creek'u zbalansowane wyjscie?

nie, nie mam. mam natomiast podejrzenie, ze to jednak decca nie popisala sie. ale to jeszcze sprawdze. najsmieszniejsze, ze nie moglem wymienic sacd z 3. mahlera i to w dwoch duzych sklepach, bo byly tam pojedyncze egzemplarze. i to jest, psiakrew, tak naprawde smutne w tym wszystkim.

tak naprawde to tylko w empikach — moim zdaniem w tej chwili jest jakies 100—200 pozycji, ale mowie o klasyce, bo ona mnie glownie interesuje. sporo tytulow harmonii mundi i hyperionu, to z cymesow, plus universal i sony. ja mialbym klopot, zeby cos sobie wybrac, ale pewnie dlatego, ze nie interesuja mnie edycje sacd plyt, ktore juz mam, a mam ich kilkanascie metrow biezacych:-)

dzieki za zaproszenie. pozdrawiam. wracam do katowania creeka. oj, gra dobrze. bardzo dobrze. poradzil sobie swietnie w konfiguracji z avanti i troche smieszne, ze teraz bawi te moje smieszne bw. jasny gwint, toc nie uchodzi tak...

• 5 lat później...

szanowna redakcjo mój "problem" ........................ ;)

nie chce mi się wszystkiego opisywać, mam zbyt mało czasu na słuchanie więc będzie krótko

ramię"drzewniane" jak widać -9 gram masy efektywnej-

poszukiwana koniecznie wkładka mm do max 2 kzł idealnie zgrywajaca się z powyższa belką :)

powiem tylko że teraz gra dynavector wysokopoziomowy -jest fajnie, ale na wyjściu mc jest z nim fajniej stąd poszukiwania -mm utanta-

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.