Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze używanego cd

yag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów w Nowym Roku 2014!

Poszukuję używanego odtwarzacza cd do wzmacniacza cambridge audio a500 i kolumn tannoy m3.

Cena jaką zamierzam przeznaczyć - do 300 zł.

Dobrze gdyby polecany odtwarzacz miał w razie awarii łatwo dostępny laser.

Muzyka jaką słucham to ciężki metal.

Pozdrawiam

ps mam na oku dwa philipsy 460 oraz 472.

https://www.audiostereo.pl/topic/108379-pomoc-w-wyborze-u%C5%BCywanego-cd/
Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Sony CDP-XE900

....

Witam Forumowiczów w Nowym Roku 2014!

Poszukuję używanego odtwarzacza cd do wzmacniacza cambridge audio a500 i kolumn tannoy m3.

Cena jaką zamierzam przeznaczyć - do 300 zł.

Dobrze gdyby polecany odtwarzacz miał w razie awarii łatwo dostępny laser.

Muzyka jaką słucham to ciężki metal.

Pozdrawiam

ps mam na oku dwa philipsy 460 oraz 472.

....a przy dużym szczęściu za 200zł

Mam na zbyciu Marantza CD40, z wymienionym paskiem od wysuwania szuflady. Nie wiem jak wypadnie z Twoim CA, ale wydaje mi się, że złagodzi lekko górę. Solidne CD czytające wszystko no i TDA:) W sumie poza jakimiś Pionieerami i techniaczami w cenie do 300zł nie próbowałem zbyt dużo, ale bije zarówno te techniacze jak i pajonierki. Sporo o nim w sieci, jak poczytasz albo będziesz chętny to się odezwij.

P.S Tylko ten marantz nie ma "łatwo" dostępnych części, znaczy nie jest o nie jakoś bardzo trudno ale są względnie drogie. O ile z samym laserem raczej się nie miewa problemów (jest naprawdę trwały i pracuje w polu magnetycznym) o tyle za pasek do szuflady dałem 40zł,c o jest ewidentnym zdzierstwem.

Aha, i jeszcze żeby nie było, że po prostu chce się pozbyć tego co mam. CD jest świetnym stanie czyta wszystko.Ponadto udzieliłem się tu dlatego, że sam wyszedłeś z propozycjami philipsów (które pracują na tej samej kości co mój marantz). Te przez Ciebie wspomniane pracują na CDM 2 i CDM4 oraz oba na TDA1541. Jeśli chcesz je porównać obejrzyj też wewnętrzne bebechy i oceń sam co wygląda na solidniejsze bardziej trwałe:)

Przychyliłbym się do propozycji madafaki. Sam kiedyś kupiłem cd od jednego z forumowiczów i działał bez problemu, później go sprzedałem.

Ta sama sytuacja na allegro - po dwóch miesiącach laser padł.. miałem miesiąc gwarancji.

Ogólnie nie wiem czego proponowanie czegoś od siebie jest tematem tabu..

Na forum myślę, że wiekszość osób, które zostają a nie uciekają po jednym założonym temacie ma jakieś pojęcie o dźwięku i co ważne dobrze zna swój sprzęt tak więc może rzetelnie opisać jak gra i zawsze jest łatwiej coś dobrać.

Ważne tylko, by nie proponować swojego sprzętu w każdym możliwym temacie tylko odpowiednio do sytuacji.

Według mnie jest to dużo bardziej pomocne niż setne bliżniaczo podobne odpowiedzi w tematach typu :

Jakie kolumny/wzmacniacz do xxxzł itd..

Sam jak coś mam do sprzedania to najczęściej ląduje to w rękach forumowiczów.

Zawsze to jest spora satysfakcja jeśli komuś pomożesz nie tylko słowami :)

Pozdrawiam.

Aha, i jeszcze żeby nie było, że po prostu chce się pozbyć tego co mam. CD jest świetnym stanie czyta wszystko.Ponadto udzieliłem się tu dlatego, że sam wyszedłeś z propozycjami philipsów (które pracują na tej samej kości co mój marantz). Te przez Ciebie wspomniane pracują na CDM 2 i CDM4 oraz oba na TDA1541. Jeśli chcesz je porównać obejrzyj też wewnętrzne bebechy i oceń sam co wygląda na solidniejsze bardziej trwałe:)

wszystko się zgadza ,ale za 300 pln można kupić cd60,lub 62 znacznie lepsze cd.

Ten za 350zł troszkę poobijany stoi nadal. Nie przekonuje koniecznie do swojego produktu. Jedynie go oferuje i wybaczcie ale 300zł to ja za niego nie żądam :) Zainteresownay już się odezwał i powiedziałem jaka kwota mnie interesuje. Uważam, że to bardzo atrakcyjna cena za taki stan i świeże kółko od napędu tacki (kółku jest nowe a nie jak wiele sprzedawanych na allegro wymontowane z innej używki). Co do brzmienia CD50, brzmiał identycznie, podobno CD60 to żaden krok a brzmieniem wybija się dopiero CD80, który przy okazji wygląda na rewelacyjną konstrukcję:)

Co do CD62, napęd i laser jest ok ale DAC jest już inny. A jak już zaznaczyłem wcześniej sam autor wątku zwrócił uwagę na TDA1541.

P.S Jeszcze rada dla tych, którzy tez będą zmuszeni kupować nowe kółko do jakiegoś marantza/philipsa. Nie dajcie sobie wcisnąć tych kremowo-żółtych, straszny bubel i rozleci się pewnie tak szybko jak oryginalne (gdyż zazwyczaj są wyciągane z innych używek i jakość tego tworzywa pozostawia wiele do życzenia).

Polecam takie kółeczko!CIMG9516J_ephhsnp.JPG

Ja sprzedalem za 50zl z wysylka bodajrze, ale jedna osoba stargowala na 40zl. :)

Prosze bardzo, swietny CD do 300zl:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Rowniez dobra cena:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

bo wczoraj Żona zabrała mi stówę na zakupy... serio

ale jeśli bym miał wiedzę, u jakiego allergowicza nie zostanę zrobiony w balona, to bym pewnie i z dwie stówy dopłacił, byleby mieć jakąś pewność

witam ponownie

mam nadzieję, że już mi się pytania kończą...

czy jest jakaś różnica między marantz cd40 a philipsem cd460? W środku mają ten sam TDA, podobne (te same?) CDM4.

Chodzi o to, że mam okazję ten pierwszy kupić za 220 zł a drugi 0 100 zł taniej a będzie to mój pierwszy cd w życiu, więc pewnie i tak go pokocham :-)

czy zatem różnica to w tym wypadku nie jakość dźwięku ale firma?

pozdrawiam

i już gorycz ;-) odnoszę wrażenie, że jakbym z ceną wędrował w górę to byłoby ok, ale jak zjeżdżam w dół to niedobrze

ok

już w pierwszym poście pisałem o tym philipsie cd 460, a po drodze zaplątał się marantz cd 40 i stąd pytanie.

"Rowniez dobra cena:

Ukryta Zawartość

pisałem do sprzedającego o podesłanie zdjęć wnętrza (wrzuciłbym tu do obejrzenia), ale bez odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.