Skocz do zawartości
IGNORED

Do wszystkich urodzonych przed 1980

guzia

Rekomendowane odpowiedzi

TV Trwam wyświetla film o którym pisał dudivan, a jedna z gazet w nadchodzącym tygodniu dołączy płytkę z nim do swego numeru. Chłopcy podkręćcie tempo, bo wybory tuż, tuż.

Nowy2

Masz jeszcze wybór. Nie musisz głosować na populistów, nieudaczników, szczury które uciekły z tonącego okrętu o nazwie AWS. Kaczory mają to do siebie że im zawsze woda do skrzydełek sięga niezaleznie jak jest głeboka.

Ale masz jeszcze Giertycha... Głosjąc na Giertycha wybierasz jego rodzinę... I będziesz miał w Polsce drugą Rumunię z nepotyzmem Giertychów.

Widzę że tow. Qubric bardzo przejął się słowami Wodza Rewolucji że "Nie może uważać się za komunistę ten, kto nie pozyska osobiście dla sprawy choć jednego nie przekonanego" - i na miarę swoich skromnych możliwości próbuje gdzie może.

misiomor, 18 Wrz 2005, 09:09

Ty już nie możesz, a też dzielnie próbujesz - kamerade misiomor :)))

To zadziwiające jak wszyscy szczekasze odsądzający mnie od komunistów doskonale znają słowa wodzów rewolucji... Widać od razu, że w poprzednim systemie politycznym lizali przedział komu trzeba (albo w domu jeszcze książki po rodzicach im zostały i legitymacje partyjne PZPRu których nie zdążyli zjeść).

Qubric:

Mogę, mogę, tylko akurat uważam że na forum audio przekonywanie kogokolwiek to tej czy innej partii jest raczej już na wstępie skazane na porażkę. Czy widziałeś kiedyś na tym forum stwierdzenie:

"Drogi Qubricu, dzięki Twojej mądrości płynącej z Twoich postów przejrzałem na oczy i teraz już wiem że Największy Inteligent wśród polityków jest jedynym godnym Urzędu Prezydenta i lecę w te pędy oddać na Niego swój głos"? Może załóż sobie klona który by Ci przytakiwał - w ten sposób być może zwiększysz swoją siłę oddziaływania w słusznej sprawie?

Osobiście wolę skupić się raczej na przekonywaniu do racjonalnego technicznie projektowania urządzeń audio.

Słowa Wodza Rewolucji znam akurat z krążącego ostatnio po sieci przemówienia z któregoś tam plenum czy zjazdu Siły Przewodniej, przypisywanego przez jednych Cimoszce, przez innych Jaruzelowi - a może Cimoszko napisał a Jaruzel wygłosił jak to często było praktykowane w owych czasach, zwłaszcza jak sekretarz nie umiał pisać. Ach to pamiętne "W Moim Ekspoze" tow. Babiucha...

misiomor, 18 Wrz 2005, 11:30

Nie pisze po to zeby kogoś do czegoś przekonywać - ja tu nie uprawiam kampanii, w wyborach nie startuję. Zwracam tylko uwagę na bezsensowne stwierdzenia, które padają kiedy sobie nawzajem popiardujecie słodko i przysmradzacie podniecając się prawdami objawionymi nie mającymi pokrycia w rzeczywistości.

Jeśli ktoś tak konfabuluje, to jaką daje gwarancję, że w swoim przekonywaniu co do zasad technicznych projektowania urządzeń audio nie jest równie daleki od racjonalności???

Przytoczony przez Ciebie tekst nie został wygłoszony przez Cimoszewicza, nie jest pewne czy przez Jaruzelskiego (podobno był na stronie internetowej o nim).

Polska prawica osiągnęła mistrzostwo świata w opluwaniu, szkalowaniu, podjudzaniu i zaszczuwaniu. Już przed II Wojną Światową pokazała co potrafi w tej materii rozpętując kampanię nienawiści przeciwko Narutowiczowi. Obecnie jej popłuczyny kontynuują tylko te tradycje (akurat Giertychowie mają w tym wielopokoleniowe doświadczenie). Dlatego prawicowiec w Polsce kojarzy się z człowiekiem dość plugawym. Nie warto wierzyć w nic co mówi - a zwłaszcza wątpić w jego opinie związane z techniką audio ;)

Teraz rozumiesz jaki jest związek politykowania, a forum o tematyce audio? :)

Qubric:

"ja tu nie uprawiam kampanii"

Kampania negatywna, którą uprawiasz bezsprzecznie kilka postów wyżej (Giertych, Kaczory) jest kampanią ta więc kto tutaj konfabuluje?

A zaszczuwanie przez prawicę było oczywiście zbrodnią przeciwko ludzkości, nie to co anielsko łagodne metody lewicowej UB - przecież oni tylko po leninowsku przekonywali tych nieprzekonanych aby móc uważać się za komunistów a za swoją pracę pobierają do dziś keynesowsko wysokie emerytury - niektórzy nawet za granicą.

PS. W moim wpisie powyżej powstrzymałem się od kategorycznego przypisania autorstwa krążącego po sieci przemówienia komukolwiek.

PPS. Przedostatnie zdanie Twojego postu jest dość niejednoznaczne - choć akurat mało obchodzi mnie co sądzisz na temat moich wypowiedzi w tematach DIY.

misiomor, 18 Wrz 2005, 20:48

Kampania negatywna, którą uprawiasz bezsprzecznie kilka postów wyżej (Cimoszko, Jaruzel) jest

kampanią tak więc kto tutaj konfabuluje?

>A zaszczuwanie przez prawicę było oczywiście zbrodnią przeciwko ludzkości...<

Narutowicz oczywiście zmarł na ospe wietrzną... Czy może nawdychał się ołowiu niewiadomskiego pochodzenia. To nie była zbrodnia prawicy no bo skąd! Prawica nie popełnia zbrodni. u nich sami święci, a jak zbrodniaż to wiadomo że z lewicy (dla prawicy)... Pinoczet był lewicowy, Franco był lewicowy... Mussolini i Hitler tez byli lewicowi... Ale chyba na lewo od Ciebie.

PS. nic nie sądze na temat Twoich wypowiedzi w tematach DIY, bo mało mnie obchodzą.

To Hitler nie byl lewicowy ? Przepraszam, a jaki kolor mialy flagi panstwowe w III Rzeszy ? A jak sie ta partia nazywala Narodowa Skrajnie Prawicowa Partia Pracy ? I dlaczego Stalin i Hitler zwracali sie do siebie per towarzysz ?

Qubric:

1. Nigdzie nie pisałem że zwolennicy prawicy nie popełniaja zbrodni. Czasem i wśród nich znajdzie się morderca, jak w każdej dostatecznie dużej grupie ludzi zresztą. Porównywałem tylko przedwojenne dokonania endeków z powojennymi osiągnięciami UB - pytanie - kto w tym porównaniu wypada lepiej?

2. Ani Jaruzel ani Cimoszka nie uczestniczą obecnie w żadnej kampanii wyborzczej (ta ostatnia obraziła się i zabrała swoje zabawki). Tak więc najeżdżając na nich nie prowadzę żadnej kampanii.

3. Pinochet był akurat prawicowy - i chwała Mu za to. Pytanie - wolałbyś mieszkać we współczesnym Chile czy na Kubie? Allende miał program bardzo podobny do Castro...

Jeden z forumowiczów ostro wieszczy, czyli robi za Pytię, więc siedzi zapewne na trójnogu z lekka odurzon dymem z podejrzanego ziela. (Marycha? A może odurzon jeno siwuchą.) Biedak nie może przekonać ani jednego forumowicza, a co tu mówić o milijonach.

Nawet mocne odurzenie jest stanem przejściowym. Ale Tobie Nowy juz tak zostanie na stałe :)))

PS. A Polska jest komunistyczna bo ma w połowie flagi kolor czerwony. Jakby miała coś żółtego to byłaby papieska, bogobojna ??? Oj Dudivan uważaj na te kolory :)))

misiomor, 18 Wrz 2005, 22:07

>pytanie - kto w tym porównaniu wypada lepiej<

Bereza Kartuska ???

Znajdziesz jakis naukowy wzór na takie porównania? Coś takiego jak stosujesz w DIY, to wszystko będzie jasne.

PS. Jeszcze raz mówię że do nikogo nie przekonuję, bo nie trzeba. Ludzie generalnie lubią być oszukiwani. Przykład Kaczyńskiego i jego kłamliwego spotu. Teraz się chwali że zaprowadził porządek w Warszawie i przyciągnął inwestycje (to ten drugi Kaczyński bo bracia już mi się troche mylą - nie wiadomo kto ukradł księżyc a kto dawał po 40tys. premii kolesiom z warszawskiego ratusza). Jakby ktoś ne pamiętał to Piskorski był z PO i jakoś jego łapówkarstwo nie przeszkadzało "uczciwemu" Tuskowi. Ci ludzie tak dobrze chcą dla nas że w ogóle nie ma do czego przekonywać

Qubric:

A kto uruchomił Berezę Kartuską? Endecy? Bo mi się wydaje że to był jednak znany działacz i terrorysta socjalistyczny, niejaki tow. Ziuk.

PS. Ile osób zostało zamordowanych w Berezie a ile na posterunkach UB?

>Qubric, łapówkarstwo, przekrety są czymś powszechnym w światku polityki, władzy i biznesu (niestety). Chodzi jednak o skalę tego procederu. To, co ostatnimi laty zafundowal nam obóz SLD + Kwaśniewice to już kataklizm. Degrengolada zupełna, która sparaliżowała działanie struktur państwowych.

jar1, 19 Wrz 2005, 09:47

Już kiedyś pisałem, ale zapytam raz jeszcze. Skoro takie złodziejstwo było za rządów SLD to dlaczego największy kryzys gospodarczy i największe bezrobocie powstało za rządów AWS???

Zresztą minister z rządu Buzka też siedzi w pierdlu. Z tym, że ludzie pamiętają tylko to co wydarzyło się „pięć” minut wcześniej. A jakoś nie słyszałem teraz o szoferach zarabiających po 20tys.zł. i o złodziejach którzy doprowadzili KGHM na skraj bankructwa. Za to słyszałem o głupich posłach obiecujących gruszki na wierzbie i jeszcze głupszych tzw. lobbystach (to tacy łapówkarze, którym z każdym jest po drodze).

Przyzwyczaj się Jar1 bo to są wytwory gospodarki rynkowej. To jest jej tło. Ale patrz na cały obraz (wzrost gospodarczy i spadek bezrobocia – z tego ich rozliczaj).

A idealny świat to będziesz miał po śmierci.

misiomor, 19 Wrz 2005, 09:43

>PS. Ile osób zostało zamordowanych w Berezie a ile na posterunkach UB?<

No widzisz Misiomor! Znalazłeś wzór!!!

PS - a tak poza tym to ile osób zostało zamordowanych na posterunkach UB ??? Policzyłeś ich i w jaki sposób?

>Qubric, nie ma idealnych światów. Jedynym mechanizmem, jaki demokracja umozliwia, by patologia się nie rozprzestrzeniała, to mozliwości zmainy. Najgorsza jest długotrwała bezkarność. I teraz jest własnie czas na zmiany..

Dosyć cimoszków, jól, kawasków, oleksiów i tym podobnych.

Qubrick,

nie odszczekuj sie co i rusz tymi solidaruchami, kto wiecej tam nabroil. To wszystko jedno. Pisalem juz - byla wyliczanka i jednym TW przypadla rola "lewicowa" i miejsce w jakims tam SLD a innym TW "prawicowa" i miejsce w jakims AWS, PO. Pod tym wzgledem partia Kaczynskich jawi sie fenomenem, bo w jako jedynej nie doszukano sie tam zadnego SB-ka.

Mimo pozornych roznic programowych statek plynie dalej, w jedynie slusznym kierunku, zupelnie jak za minionego rezimu.

A Bereze to juz sobie lewicowcy darujcie. Daj nam boze tylko takie obozy w przypadku ciezkich czasow. W kommunistycznej propagandzie to miala byc taka przeciwwaga dla Gulagu. Dobre sobie !

Ostatnio jakis wariat postawil na rowni Hitlera i Sikorskiego, gdyz ten ostatni takze tworzyl obozy (we Francji, na wyspach brytyjskich) dla przeciwnikow politycznych, glownie oficerow sanacyjnych. Ale na takie porownania to moze sie nabrac telewidz TVP a nie forumowicz Lukara.

jestem zdania, że o tych sprawach mozna mówić bez skrajności

tym bardziej, że dość dużym niebezpieczeństwem w polityce jest brak zdecydowanych opcji i koncepcji- u niemców widać np niebezpieczeństwo zbyt szerokiej koalicji- jak pogodzić jej wszystkie składniki?

druga rzecz Qubrick JEDEN ma coś przeciw Solidaruchom, a (s)przeciw drugiej strony jest totalnie masowy- która totalność jest bardziej mono?

>Pod tym wzgledem partia Kaczynskich jawi sie fenomenem, bo w jako jedynej nie doszukano sie tam zadnego SB-ka.

Ale swoją rodzinkę w urzedach to poobstawiali...Inwestycje w Warszawie zamrożone. A dla zachowania stanowiska nawet przepraszali Gudzowatego...brrrrr..Za co sie nie wzięli, to rozpieprzyli, ze wszystkimi skłóceni...Nawet siebie nie sa w stanie skontrolować, bo paplają na lewo i prawo...A i Telegraf się też za nimi ciągnie;-)

Poza tym, ten wygląd i mimika twarzy i sposób wypowiedania sie - to są nie do ukrycia cechy osobowościowe...

Żwirek:

Nie Qubric jeden ma coś przeciwko solidaruchom. Ja mam przeciwko nim bardzo dużo i ani mi w głowie głosować na popłuczyny po nich. Tyle że niekoniecznie będę przekonywał do tego na tym forum.

Qubric:

Czepiasz się najmniej istotnej części mojej wypowiedzi nie odpowiadając zupełnie na część dotyczącą meritum sprawy (a mianowicie Twojego oszczerczego i nieprawdziwego zarzutu że to prawica uruchomiła Berezę). A co do ilości ofiar UB, to pytanie powinieneś skierować raczej do IPN'u - w końcu płacisz podatki na tę instytucję.

Telegraf, telegraf. Ciagnie sie tak samo za nimi jak terroryzm za Popieluszka, jak pedofilia za Jankowskim, jak Maybach za Rydzykiem i katowanie zony za Tyminskim, jak bekart z Gorniakowa za Kwasniewskim. Jar, nie zachowuj sie jak dziecko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.