Skocz do zawartości
IGNORED

Do wszystkich urodzonych przed 1980

guzia

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli Kwach ma bekarta z Gorniakowa, Wyszynskii i Wojtyla to superagenci CIA a Pilsudski to szpieg japonski ? To juz wole byc tym dzieckiem. Smoczka !

"Mlaka" !

Bueeeee !

Żwirek:

Na litość boską - ten wątek nie jest o stosunkach z Rosją czy innych politycznych pierdołach. Qubric próbuje go takim uczynić - a ja - przyznaję sie że troche przeholowałem w odpowiadaniu na jego prowokacje.

O Rosji w tym wątku, to można np. przypomnieć znakomite sowieckie kreskówki "Wilk i Zając - nu pagadi!!!" - urodzeni przed 1980 na pewno pamiętają, także jakość wspaniałej kacapskiej tiochniki (lataj iłem będziesz pyłem) czy też telewizory Rubin bądź też będące powszechnym obiektem westchnień i marzeń sławne "kubełkowe" odkurzacze.

Jak to po wszystkich ? Ja pisze tylko o przebierancach, a nie wszyscy sa przebierancami. Np. nie sa nimi ci, ktorych Walesa nazywa popaprancami i psycholami.

Wlasnie czytam sobie gazete:

"Pani Walentynowicz odegrala wielka role na poczatku strajku, opozycji. (...) natomiast pozniej bardziej przeszkadzala niz czemukolwiek sluzyla. *Czasami bylo gorzej z nia niz ze Sluzba Bezpieczenstwa. Ja ja oceniam bardzo zle, bardzo nisko. Wlasciwie z tego punktu widzenia nie zsuluguje na zadne wspieranie, bo wiecej zrobile zlego niz dobrego."

>Ja pisze tylko o przebierancach, a nie wszyscy sa przebierancami. Np. nie sa nimi ci, ktorych Walesa nazywa popaprancami i psycholami.

Ale to sa Twoje poglądy a nie jakaś tam prawda absolutna. Tak samo dobre jak i poglady innych. Nikt Ci nie każe kochac Wałęsy i innych. Ale chodzi o to, by osobiste anizmozje nie rzutowały na całość i ocene innych. To nie moze byc tak, że ten kogo popira Wałęsa to przebieraniec, a ten kogo on nie lubi to święty

>O Rosji w tym wątku, to można np. przypomnieć znakomite sowieckie kreskówki "Wilk i Zając - nu

>pagadi!!!" - urodzeni przed 1980 na pewno pamiętają, także jakość wspaniałej kacapskiej tiochniki

>(lataj iłem będziesz pyłem) czy też telewizory Rubin bądź też będące powszechnym obiektem westchnień

>i marzeń sławne "kubełkowe" odkurzacze.

no jasne, gdzież im tam do osiągnięć polskiej techniki i nauki

a scena polityczna u nas... (już taka zostanie, utrwaliła się)

nadal nadania dokonują ludzie mediów, nawet jak Rokita z Kaczuszkami upier... Radiukumitet i tak odwieczne klany w TVP1&2 pozostaną

>dudivan, a skąd wiesz, co było w zniszczonych dokumentach? Przecież zanim już doszło do podziału władzy, już materiały zostały 'oczyszczone' . Nie ta wspaniała 'czysta' reszta?

Prawda tzw.' materialna' jest tak pewna jak jej źródła. I zakładając, że jest tak jak piszesz, to w jaki sposób, te wszystkie obciążające dowody mogły sobie tak spokojnie przetrwać te 20 lat rządzenia tej SB -ckiej ekipy? Przecież oni to mogliby poniszczyć, kompletować i dekompletować na setki sposobów. Czy oni tacy idioci, nagle takie niedopatrzenie?

A po co mi wiedziec co jest w zniszczonych dokumentach ? Wystarczy to co jest w tych, ktore mamy. No i zadziwiajace fakty zwiazane z nimi. IPN ma np. materialy ("teczke") na temat TW ps. "Bolek". Moze to na temat jakiegos tam Bolka-Lolka, gospodarza domu a la Aniol czy innej niewaznej postaci. Pracownicy IPN zamierzaja opublikowac ten material i w tekscie ma sie pojawic to znane nazwisko w uznanym peridyku dla profesjonalnych historykow "Arkana". I oto w wolnej i pozbawionej cenzury II RP staje sie cud: druk zostaje wstrzymany a autorowi grozi sie sadem, jezeli sie nie podporzadkuje sugestii.

A co do niszczenia akt: one maja nieporownywalnie wieksza wartosc tej jaka stanowi ich unicestwienie, zatem sa. Ostatnio np. znaleziono "spalone" akta w domu Wachowskiego. A i Kiszczak ma obszerna piwniczke z ciekawymi papierami, filmikami... :)

Errata:

Jest "II RP", powinno byc: "III RP".

Jest: "A co do niszczenia akt: one maja nieporownywalnie wieksza wartosc tej jaka stanowi ich unicestwienie, zatem sa"

powinno byc: "A co do niszczenia akt: one maja nieporownywalnie wieksza wartosc tej jaka stanowi ich unicestwienie, zatem sa., zatem sa pieczolowicie przechowywane."

>dudivan, jesteś monotematyczny;-) Wszystko sprowadzasz do jednego i to juz jest nudne. Jak zdarta płyta... Życie i wybory w nim nie sprowadzają się tylko tropienia ludzkiej niegodziwości, słabości itp. Może by tak coś konstruktywnego? Filozofia, żeby najpierw rozprawić się ze 'złem' a dopiero po tem mysleć o dobru, jest spalona i to ona sprowadzała cofanie się w rozwoju o całe dziesięciolecia. Każde pokolenie ma swoje zadanie i rolę do spełnienia.

nie przepadam za tematami rozliczeniowymi ale jednak brak szybkiej rzeczowej lustracji i magdalenka- to przyczyniło się do tego, że ludzie nie chcą chodzić na wybory, wątki polityczne uważa się za brudno-popaprane itp.

niestety ostatnie pokolenia po.pzpr.owskie były pokoleniami bezideowych sybarytów o zacięciu złodziejsko-biznesowym, to się teraz ludziom kojarzy z liberalizmem

ciekawe jaka nas czeka przyszłość, czy to napewno tak głupie pytanie?

lustracja w tym momencie jest jakby spóźniona, komuchy mogą to wykorzystać do dalszej kompromitacji "lustracji"

jeśli już lustrować teraz, to z wielką ostrożnością, selektywnością- jest to jakoś wewnętrznie niemożliwe

(sorry że mętnie to wyraziłem :-)

a może żeby na przyszłość się nie spóźniać już powoli zaczynać lustrować Olejników i innych młodych z prawicy też ;-))

misiomor, 19 Wrz 2005, 11:06

>A co do ilości ofiar UB, to pytanie powinieneś skierować raczej do IPN'u - w końcu płacisz podatki na tę instytucję.<

Ale to Ty podajesz wzory na porównywanie zbrodni i je wyliczasz. Czy zadałeś stosowne pytanie do IPNu?

PS- Dudivan - PiS partią bez skazy??? No proszę - kurdupel na prezydenta :)))

Naprawdę w Polsce sa teraz dwie partie mające w swoich szeregach wiele osobistości... Pozostałe mają wiele osobliwości...

Qubric - sam czesto napominasz a nie ustrzegasz sie od tego bledu: ja napisalem tylko, ze w partii Kaczynskich i chodzilo o PC a nie PiS nie znaleziono ani jednego agenta. Poza tym wcale nie palam miloscia do Kaczynskich. Fakty jednak pozostaja faktami.

jar1,

wedlug ciebie mozna budowac nowe na starych, przegnilych fundamentach. Twierdzisz, ze ludzie skrajnie zdegenerowani, zdrajcy i przestepcy, jesli ich tylko pozostawic w spokoju, zrobic taka niepisana ale realna abolicje, sami z siebie sie nawroca, zaczna wiesc cnotliwy zywot a nawet stana sie cenni dla panstwa i spoleczenstwa. Chyba nie musze pisac jak nazywa sie czlowiek, ktory wyglasza takie tezy ? Nie, nie optymista...

Qubric:

Kpisz czy o drogę pytasz? Czy uważasz że jeden niezrównoważony psychicznie zwolennik ND jest równoważny moralnie zbrodniom UB? W takim razie dalsza dyskusja z Tobą jest bezcelowa. Trollujesz, ten wątek za Twoją sprawą zszedł na psy a Lukar nie dał Ci drugiego bana chyba tylko dlatego że ostatnio jakby mniej używasz wyrazów niecenzuralnych gdy zabraknie Ci argumentów (czyżby nie stać Cię było ostatnio na "NIE"?). Za to czepiasz się szczególików wypowiedzi innych w nieskończoność, nie dotykając meritum odpowiedzi adwersarza - taktyka na zmęczenie przez zanudzenie, tak żeby jakaś Twoja "błyskotliwa" "myśl" została na wierzchu. Tyle że niestety dzieje się to kosztem ciekawego kiedyś wątku.

Lukar: jeżeli masz czas, to proszę - przejrzyj ten wątek i wywal z niego to nieudolne Qubricowego pochodzenia politykierstwo wraz z próbami polemik (w tym - wstyd się przyznać - moimi). Ten wątek IMHO nie zasługuje na taki nędzny koniec.

>>Kaczynskich i chodzilo o PC a nie PiS nie znaleziono ani jednego agenta.

Jednak nic im to nie przeszkadzało by być przydupasami Wałęsy dopóki ich nie wyrzucił;-)

Nic im tez nie przeszkadzało przeprosić za 'oszczerstwa' Pana Gudzowatego, jak juz karira i żłób wisiały na włosku. Daj spokój, dudivan, to nie są jakieś przeciwstawne sobie opcje:-)

>Chyba nie musze pisac jak nazywa sie czlowiek, ktory wyglasza takie tezy ?

Nie no, dudivan, przestań. To juz demagogia. Złodzieji, bandytów, zdrajców należy sądzić i skazywać. Niech słuszne, skądinąd Twoje oburzenie, nie wali na oślep - bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie tę siłę wykorzystac do własnych, prywatnych celów. Każdy podejmuje wybory według tych informacji i rozeznania jakie sam posiada. Nikt nie ma monopolu na rację, wiedzę i słuszność. I z tym, choć trudno, trzeba sie pogodzić. A zycie uczy, że tzw. pawdy czasem po latach stają sie tylko półprawdami.

W ramach działań prewencyjnych pozyskiwano TW ze wszystkich środowisk. I okazuje się, że uchowała się taka enklawa jak PC. Jedyne logiczne wytłumaczenie - w odpowiednim czasie dokonano przeglądu teczek i nastąpiło ich czyszczenie.

Spoko, dudivan, świat zawsze taki był i jakoś przetrwaliśmy;-) Raju na ziemi nigdy nie będzie. Jak dotąd każda taka próba kończyła się wielka tragedią ludzkości. I tak przyjdzie ptasia grypa i nas 'pogodzi';-)

Nowy2, gdybys umial myslec a nie tylko wypatrywal czy ktos nie wypieka akurat pierniczkow (a do Tiorunia se pojedz !) do zauwazylbys takze i druga mozliwosc: przy przyjmowaniu do PC miala miejsce ostra selekcja.

>przy przyjmowaniu do PC miala miejsce ostra selekcja.

tak, tak, posłowie też składali rózne deklaracje. A do LP była jeszcze silniejsza selekcja..:-))) Łącznie z oglądaniem erekcji!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.