Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam głębi

Marcin711

Rekomendowane odpowiedzi

W salonie był NAD 326BEE .....macie wszyscy po trochu rację.....kolega rydz...bo brak mi "osłuchu" ale jak bym coś takiego uzyskał w domu byłbym szczęśliwy.....i kolega maniekn będę próbował uzyskać przestrzeń w moich przedziałach cenowych....

boję się trochę czy NAD 320bee da radę napędzić te DM 2/7....?

ps. maniekn - jakie masz kolumny?

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Jest w profilu-jak to jest połączone i z czym.

Umnie kolumny są bardzo szeroko(no powiedzmy w normie ;) ) od gwizdka do gwizdka jest 270 cm,kolumny bardzo skręcone ,a od ściany od 60-do 70 cm-mierząc z obu rogów kolumny.Czyli środkiem do ścianki przedniej jest ponad metr do ściany tylnej- i po 110 cm do bocznych.

Kolego Marcin711.

Dlaczego tak uczepiłeś się tych dwóch modeli kolumn ? Innych w salonach nie było ?

Ochłoń trochę , poczytaj wątek klubowy Nad-a , tam na pewno znajdziesz odpowiedż i wówczas tylko sprawdzać u siebie .

Ze swojej strony polecam przyjrzeć się polskim firmom , bo często za niewygórowaną cenę oferują kolumny na dobrych komponentach . Monitory to dobry kierunek , bo łatwiej z nich wydobyć dobrą przestrzeń , ale często kosztem basu , którego może Ci być mało . Może Audio Academy ...

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

16HZ też chyba jakieś monitory zrobił coś w granicy 4 koła jak się nie mylę-poszukaj w klubie,są nawet fotki.

Faktem jest że z tymi MA też bym sobie dał spokój.No ale to twój wybór-nie można nam tego negować.

W salonie był NAD 326BEE .....macie wszyscy po trochu rację.....kolega rydz...bo brak mi "osłuchu" ale jak bym coś takiego uzyskał w domu byłbym szczęśliwy.....i kolega maniekn będę próbował uzyskać przestrzeń w moich przedziałach cenowych....

boję się trochę czy NAD 320bee da radę napędzić te DM 2/7....?

ps. maniekn - jakie masz kolumny?

Akurat NAD zaniża moc na papierze w rzeczywistości C320BEE oddaje znacznie więcej jak 50W na kanał (w jakimś teście wyszło chyba "nawet" 90W przy 8ohm) jeszcze pozostaje kwestia zasilania w tym wzmacniaczu, no i te PRE...Byłem w posiadaniu tego wzmacniacza zarówno przed i po modyfikacji, wtedy to grało z Usher V-601, podłączony do modelu X-718 mk2 wzmacniacz miał już problemy z wysterowaniem i brzmienie niestety przysiadało (bas/dynamika) a że lubię posłuchać głośniej bez kompresji, musiałem się go pozbyć.

• 1 miesiąc później...

Nad 320bee nie ma wejścia oznaczonego jako "pre in".

Jest "pre out" - wyjście z regulacją głośności do podpięcia zewnętrznej końcówki mocy

oraz "main in" - nieregulowane wejście dla zewnętrznego przedwzmacniacza. Możesz tutaj połączyć CD, ale tylko taki, który ma regulowane wyjścia.

• 2 tygodnie później...

Chyba wiem skąd to wrażenie obecności wokalisty w pokoju.......i cieszę się że recenzje czasem mają pokrycie w rzeczywistości.....zerknijcie na tabelkę z podsumowaniem punkt stereofonia.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Usłyszałeś jak to brzmieć powinno. Jest to kwestia zgrania ze sobą wszystkich elementów w systemie - od źródła, przez kable, wzmacniacz, aż do kolumn, przy istotnym udziale akustyki pomieszczenia.

Te Dynki pewnie też potrafią zagrać tak przestrzennie, ale np. z innym wzmacniaczem.

Może zamiast się na coś już decydować pomęcz sklep na drugi odsłuch - weź kolumny które się ci się brzmieniowo podobają i niech zmieniają wzmacniacze i kable. Posłuchaj co z tego wyjdzie nawet jeśli w tej chwili takiego osprzętu byś im nie kupił. A potem spróbuj ten sam zestaw w innym sklepie - będzie inne pomieszczenie i wrażenia mogą być ciekawe. Będziesz miał do czego dążyć.

Usłyszałeś jak to brzmieć powinno. Jest to kwestia zgrania ze sobą wszystkich elementów w systemie - od źródła, przez kable, wzmacniacz, aż do kolumn, przy istotnym udziale akustyki pomieszczenia.

Te Dynki pewnie też potrafią zagrać tak przestrzennie, ale np. z innym wzmacniaczem.

Oczywiście całkowita zgoda......

Może zamiast się na coś już decydować pomęcz sklep na drugi odsłuch -

niby racja ale skoro ten zestaw mi się spodobał a z natury jestem leniwy.......

zastanawiam się tylko czy używany Audiolab8000A nie zagrałby lepiej, w sensie czy stworzyłby takie samo a może lepsze wrażenia głębi ?

niby racja ale skoro ten zestaw mi się spodobał a z natury jestem leniwy.......

zastanawiam się tylko czy używany Audiolab8000A nie zagrałby lepiej, w sensie czy stworzyłby takie samo a może lepsze wrażenia głębi ?

Odniosłem wrażenie czytając pierwszy post, że spodobały się oba, ale każdemu czegoś brakuje do pełni szczęścia. Dlatego trzeba poszukać czegoś trzeciego przy jakichś założeniach, których w sumie nie podałeś.

Mogę ci polecić do odsłuchu Indiana Line Diva 255 - grają super przestrzeń i raczej z dominującą średnicą. Słuchałem ich dwa razy - na targach i grały bardzo przyjemnie oraz w sklepie i grały bez basu i bardzo środkiem. Przestrzeń, głębia nadal były wyśmienite. Jaka była przyczyna takiego niezrównoważenia w sklepie nie wiem, ale warto dać im szanse. Tylko pytanie czy takie brzmienie w stylu głębia+piękny wokal kosztem skraju pasma cię interesuje. Na pewno nie będą męczyć. No, ale jak jesteś leniwy (z natury) to może być ciężko coś dobrać bez słuchania...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.