Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry Wzmacniacz do 350zł do kolumn Sony 70W, 6 Ohm

emsiq111

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłeś kwiecisty opis dlatego przedtem zareagowałem. I nadal uważam że takie rzeczy tylko w T-Mobile ;-) 757 zły nie jest. Jak za te pieniądze jest bardzo dobry. ZA TE PIENIĄDZE.

no ja właśnie potrzebuje porad i pomysłów na wzmacniacz, który zagra najlepiej ZA TE PIENIĄDZE ;)

Panie MROK szanuj troszke innych jak to napisales ludzikow .

Weź coś na uspokojenie.

Nie widzę absolutnie żadnej różnicy między określeniem człowiek, osoba, czy ludzik. Absolutnie żadnej - rozumiesz?

Panowie, spokojnie. Kolega Mrok nikogo nie obraził. Zauważył jedną bardzo ważną rzecz: W cenie 1500 PLN można kupić naprawdę bardzo dobry wzmacniacz firmy która nie jest firmą masową a tzw. specjalistyczną czyli np Coplanda. Model CSA 8 kosztował jako nowy 5.000 PLN - tylko kilka lat temu.

Co do oglądania zdjęć wnętrz... Na pierwszy rzut oka w/w Copland wygląda dla laika "tragicznie". Podobnie jak "tragicznie' wyglądają małe Musical Fidelity i wiele innych. Dziwnym zbiegiem okoliczności te wzmacniacze grają i to bardzo dobrze grają. Rację ma też rafal735r. Denon PMA 1520 to jedna z najlepszych integr Denona. Oceniana na poziomie Revoxa i trzy razy droższego Marantza PM-95 w Referenzklasse. Seria x60 nigdy nie doczekała się takich recenzji bo brzmi sucho i sterylnie. Fatalnie. W sam raz do zmulonych kolumn.

A tu dla przykładu w/w Copland CSA-8:

P1010001.jpg

• Redaktorzy

A widzieliście Densena Beat B100 w środku? Wygląda bardzo skromnie, wręcz pusty w środku, a jak potrafi zabrzmieć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Ten copland to jest podstawowy model? Znajomy ma chyba cos takiego. Mielismy tego posluchac u mnie i juz z rok tak sie umawiamy.

Zdaje się że tak. Kosztował około 5.000 PLN. Bardzo przejrzysty wzmacniacz. W dobrym systemie potrafi zagrać.

To chyba ten, bo kumpel cos wspominal. Jak narazie to tylko podpinalismy moje marantze pod jego dynaudio i stwierdzil ze jest mniej basu i jest jasniej. Wiec pewnie u mnie byla by kaplica.

?👈

Napisano wczoraj, 22:23

Panowie, spokojnie. Kolega Mrok nikogo nie obraził. Zauważył jedną bardzo ważną rzecz: W cenie 1500 PLN można kupić naprawdę bardzo dobry wzmacniacz firmy która nie jest firmą masową a tzw. specjalistyczną czyli np Coplanda. Model CSA 8 kosztował jako nowy 5.000 PLN - tylko kilka lat temu.

Co do oglądania zdjęć wnętrz... Na pierwszy rzut oka w/w Copland wygląda dla laika "tragicznie". Podobnie jak "tragicznie' wyglądają małe Musical Fidelity i wiele innych. Dziwnym zbiegiem okoliczności te wzmacniacze grają i to bardzo dobrze grają. Rację ma też rafal735r. Denon PMA 1520 to jedna z najlepszych integr Denona. Oceniana na poziomie Revoxa i trzy razy droższego Marantza PM-95 w Referenzklasse. Seria x60 nigdy nie doczekała się takich recenzji bo brzmi sucho i sterylnie. Fatalnie. W sam raz do zmulonych kolumn.

A tu dla przykładu w/w Copland CSA-8:

Bald sugerujesz, że ten wzmak jest słabo zbudowany:D? Bo co, bona jednej płytce? MFY też są źle zbudowane? Nawet te najtansze E10, E100 itd maja niezłą budowę.

Bald sugerujesz, że ten wzmak jest słabo zbudowany:D? Bo co, bona jednej płytce? MFY też są źle zbudowane? Nawet te najtansze E10, E100 itd maja niezłą budowę.

Nie ja sugeruję. Znam brzmienie tych wzmacniaczy. Ale są tacy co tak twierdzą ;-)

Co za bidulek ;-)musiacal-fidelity-e10_6.jpg

Spokojnie znam ten wzmacniacz w środku, kanały mają śwoje radiatorki, tory obu kanałów wyraźnie oddzielone. Z tranzystorami wiadomo bida w końcu to 40wat, niezłe zasilanie. Wiadomo A2 to to nie jest ale i tak lepiej się prezentuje niż spora część naprawdę "biednych" klocków.

ja jednak nie przepadam za tym wzmkaiem(e10 i e100), ale to pewnie za sprawą jego małej mocy nie radził sobie z kolumnami, których używam (co prawda przy innych też zamulał i do tego sypał górą). Tyle po ile chodza na alledrogo w życiu bym nie dał:)

fajnie się ogląda zdjęcia, nie powiem że nie :p ;)

a teraz poważnie, chłopaki, a co sądzicie o wzmakach o których traktują te posty?

Ukryta Zawartość

użytkownik denon.dcd.2560 widać wiele wzmaków również miał i z budżetówek bardzo chwalił wspomnianą wcześniej yamahę a-500. Ale chcę wiedzieć co sądzicie także o innych wzmakach o jakich jest tam mowa- który jeszcze godny jest polecenia Waszym zdaniem? dośc dobre opinie zbierał też denon pm250, chociaż to chyba niski model i nie grzeszący mocą ;) ale za to można go kupić pewnie poniżej 200zł. chociaż wspominam o nim raczej z ciekawości Waszych opinii ;)

Ukryta Zawartość

Denon PMA 250 SE jest jak Pioneer A-400x czy stary NAD 3020. Poprawnie grający budżetowy wzmacniacz. Yamaha A-500 odpada ale A-700 warto rozważyć. Denon PMA 757 to moim zdaniem jednak półka wyżej niż 250 SE.

Denon PMA 250 SE jest jak Pioneer A-400x czy stary NAD 3020. Poprawnie grający budżetowy wzmacniacz. Yamaha A-500 odpada ale A-700 warto rozważyć. Denon PMA 757 to moim zdaniem jednak półka wyżej niż 250 SE.

PMA-355UK tez chyba niezly, ale nie sluchalem.

?👈

czyli a-500 jest cienka wg Ciebie? Kurde dużo osób ją chwali także na tym forum, także za stosunek jakości do ceny, bo jest tania, a jak wiadomo mój budżet jest bardzo ograniczony. a700 chyba widziałem za 500zł ;/.

a powiedzcie jak to jest.. czy modele a-500 czy a700 są lepsze niż a-520/60 czy a720? bo cyferki są wyższe, ale gdzieś mi się obiło kiedyś o oczy że bardziej chwalone są modele o równej liczbie ;)

a Ty Bald wybrałbyś tego denona 757 czy a700? (choć wydaje mi się że ogólnie wolisz denona od yamahy) ;)

Na szczęście nie stoję przed takim wyborem ;-) A-700 jest bliska A-1000. Co do wyborów to jedni wolą starszą wersję a drudzy x20.

no nie stoisz nie stoisz.. ale gdybyś stał? ;)

czym się róznią te nowsze modele np x20 od tych równych modeli?

jeśli dobrze mi się wydaje to denon 757 i a700 są 2gimi modelami od góry, tak?

który Waszym zdaniem jest lepszy? (no yamaha jest sporo droższa cenowo)

Yamaha A-700:

YamahaA-700_5.jpg

jeśli dobrze mi się wydaje to denon 757 i a700 są 2gimi modelami od góry, tak?

który Waszym zdaniem jest lepszy? (no yamaha jest sporo droższa cenowo)

Grają inaczej. Denon jest bardziej stonowany. Ma wykop i wydaje mi się ciut więcej wyrafinowania. W tej klasie cenowej to duża rzadkość. A-700 jest jasna. Choć nie tak jasna jak AX-700. Na pewno jaśniejsza od Denona. Ma tez taki bajer co nazywa się auto class A i wszyscy myślą że rzeczywiście pracuje w klasie A ;-)

Yamaha A-700:

YamahaA-700_5.jpg

Grają inaczej. Denon jest bardziej stonowany. Ma wykop i wydaje mi się ciut więcej wyrafinowania. W tej klasie cenowej to duża rzadkość. A-700 jest jasna. Choć nie tak jasna jak AX-700. Na pewno jaśniejsza od Denona. Ma tez taki bajer co nazywa się auto class A i wszyscy myślą że rzeczywiście pracuje w klasie A ;-)

no widzisz, ja nie wiem na czym polega praca w klasie A. Kiedyś technicsy miały takie oznaczenia, ten mój stary miał napisane new class A ale nie wiem czy to w ogóle ma jakiś związek. a jak czytałem opinie to chyba większość chwaliła serie a-yamahy od ax, no ale wiadomo są to subiektywne opinie- zresztą jak wszystkie tutaj :)

Kurde ten denon 757 jest na alle... długo i nikt go jakoś nie kupił.. nie wiem.. a możecie coś powiedzieć o wzmakach z postów z linku który zamieściłem wyżej?

w ogole to dostałem sugestie że temat powinien być przeniesiony, by był bardziej widoczny, ale nie wiem czy przenosi sie on wraz ze wszystkimi odpowiedziami, postami i nie wiem jak i gdzie go przenieśc i czy w ogóle warto :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ten copland to jest podstawowy model?

Zdaje się że tak. Kosztował około 5.000 PLN. Bardzo przejrzysty wzmacniacz. W dobrym systemie potrafi zagrać.

Ten Copland z post nr 33 to pierwszy / jeszcze nie hybryda .

Następnym był CSA-14 oparty na parce lampek w Preampie ....no i następny CSA-28 , identyczna konstrukcja jak 14tka z dokładką w postaci pilota.

Nie wiem jak gra CSA-8 , ale dwaj następcy , to warte zainteresowania wzmacniacze kosztowały ponad 6tysi.

Jest na znanym portalu po raz chyba drugi z niższą ceną , za takie pieniadze i stan aż dziw że jeszcze stoi.

Ten Copland z post nr 33 to pierwszy / jeszcze nie hybryda .

Następnym był CSA-14 oparty na parce lampek w Preampie ....no i następny CSA-28 , identyczna konstrukcja jak 14tka z dokładką w postaci pilota.

Nie wiem jak gra CSA-8 , ale dwaj następcy , to warte zainteresowania wzmacniacze kosztowały ponad 6tysi.

Jest na znanym portalu po raz chyba drugi z niższą ceną , za takie pieniadze i stan aż dziw że jeszcze stoi.

Rzydz a mieści sie jego cena w mym skromniusienieczkim budżecie? :P ;)

No tak , sorry , nie czytałem dokładnie i od początku tematu.

PS, ba, nawet nie zerknąłem na tytuł tematu :)

Spoko Rydz ;)

wiesz, dla mnie to o czym piszą chłopaki niewiele mówi, nie mam audiofilskich doświadczeń, a budżet z musu mam strasznie ograniczony. zależy mi na czymś co zagra przyzwoicie za 350zł. a w zasadzie co zagra najlepiej w tej cenie.

Jeśli masz jakieś doświadczenie z budżetowymi wzmakami to ja oczywiście jestem otwarty na rady i sugestie ;)

Co ty z tymi radiatorkami? :) To nic nie znaczy.

Pewnie, że nic nie znaczy. Póki wzmacniacz nie jest potworkiem i nie pracuje w klasie A:) Umówmy się zawsze wnętrzne wygląda solidniej z dobrą sekcja zasilania i porządnym radiatorem miast jakiegoś piździka, a jak już wielokrotnie podkreślałem dobra sekcja zasilania to już ponad połowa sukcesu do dobrego wzmacniacza.

PMA-355UK tez chyba niezly, ale nie sluchalem.

"Też chyba niezły ale nie słuchałem:D" Z takimi stwierdzeniami należy uważać, lepiej nie powtarzać cudzych opinii i samemu się o wszystkim przekonać nausznie! Później powstają typowe forumowe legendy.

A500 słyszałem i uważam, że jak nie jest nic walnięte to gra w porządku, skoro bald zauważył, że a700 gra poprawniej, to pewnie ma racje ja a700 nie słyszałem, za to słyszłąem sporo AXów i każdy wypadł słabiej w porównaniu do a500:)

ot zrobili sobie dyskusję o radiatorach :p a ja dalej rozterki amplifierowe mam :P więc co, denon albo yamaszka? nic więcej w tej cenie nie ma dobrego w miarę?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.