Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny ?????????? co jest ??????

sinner

Rekomendowane odpowiedzi

Brencik, pokazałeś kim jesteś. Ja CI nie wymyślałem od kretynów, a że nie ustosunkowałeś się do moich zarzutów to fakt. Drugim faktem jest to, że to Ty, nie ja, twierdziłeś jakoby dla 200km/h obowiazywały inne prawa fizyki niż dla 20km/h, podczas gdy dzieci już w podstawówce znają pojęcia tarcia i siły odśrodkowej. Schopenhauer opisywał takich jak Ty w ''Dialektyce erystycznej'', a ponieważ pokazałeś klasę obniżając poziom dyskusji do rynsztokowych wyzwisk, nie będę więcej reagował na Twoje wpisy, jesteś u mnie spalony, i to nie ze względu na poglądy, bo masz do nich prawo, lecz ze względu na brak elementarnej kultury.

Broda, czyżbyś popierał chamstwo i brak kultury na forum? Zostałem ordynarnie obrażony, i to ja jestem nadpobudliwy? Mam dalej dyskutować z tym osobnikiem? Przecież on nawet nie odpowiada na moje pytania... a może ich nie rozumie?

>brencik

"...jak ci sie membrana zatrzyma na stale po zmienieniu biegunowosci a nie zmieni polozenia w druga strone to masz glosnik-prostownik!!"

brencius, ale z ciebie jajcarz:))))) glosnik-prostownik:))))

Czy ty naprawde przez caly ten watek rozumiales to "zatrzymywanie sie" membrany o ktorym mowimy w ten sposob?

czemu luz? moze jak ktos cham i prostak to trzeba przypierdolic w ryja tak zeby sie kretki z piornika wysypaly?

no i chopie ucz sie, ucz. najpierw "r" potem "z", to nie jest trudne dasz rade.

ps 1. jak widzisz latwo stosowac twoja argumentacje.

ps 2. czy nie wydaje sie wam, ze bledne jest stosowanie tego samego rozumowania do glosnika zasilanego np czestotliwoscia 5Hz, 30Hz i np 2kHz. mnie sie wydaje, ze do analizy matematycznej trzeba by najpierw zrozumiec fizyke zjawiska. bo udzial w nim bezwladnosci membrany, "gaszenia drgan" - nie wiem jak to fachowo nazwac, bedzie rozny przy roznych czestotliwosciach. duzo mozna by zobaczyc ogladajac napiecie na wolnej cewce glosnika z dwiema cewkami.

• 6 miesięcy później...

Pytanie. Szukam kolumn do lampowca. System z jakim beda wspolpracowac to wzmacniacz na lampach kt88/ 6sl7. podczepy 4,8,16 ohm, moc 50w i 25 w w trybie triody, zrodlo to sugden cd21. W tej chwili gra to z kolumnami jmlab 816 signature i to troche za malo dla tego zestawu mam wrazenie.

muzyka to klasyka, elektryczny jazz, rock i elektronika (spory rozrzut ale nie poradze). Szukam kolumn muzykalnych, nie technicznych z dobrym basem i sterofoniom. Szukam kolumn powiedzialbym magicznych i kwasowych.

rozwazane opcje to proac, spendor, herbarth, audio note j. Przed rozpoczeciem odsluchow chcialbym zasiegnac opinii. aha pomieszczenie to ok. 20m wysokie na 3,5m wiec dosc spore. Jeszcze jakby cos o kablach do tego to by bylo super (teraz eichman six laczowki i glosnikowe).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.