Skocz do zawartości
IGNORED

Serwis naprawa odtwarzaczy wymiana lasera CD ?

nie audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Słychać normalnie pracę silniczków i tego się nie da uniknąć, taka to już konstrukcja jest. Podczas normalnego grania nie usłyszy się nic, podczas wyszukiwania i powrotu głowicy jest to normalne. Aby było bezgłośnie musiałbyś mieć napęd głowicy z liniowym silnikiem magnetycznym np. DLBA2Z002B w DP-X9010, KSS151 jak w VRDS 25x albo z philipsa na półokręgu CDM1 i ich wariacje, np. CDM4/36 gdzie dodatkowo był napęd płyty bezszczotkowy np. Marantz CD10/16. Jeśli trafi się bubel VAM1202 z nierówno wywierconym otworem na ślimaku przesuwu głowicy to po prostu trzeba przełożyć ze starego najlepiej wraz z silniczkiem (montowany na taśmie metalowej z zatrzaskami). Ogólnie podróbka czy nie, jak tylko nie jest felerny to chodzą TAK SAMO.

Słuchaj...

Mówił dziad do obrazu...

Ty do mnie?Sam żeś dziad,za dużo rozumu na obiad zjadłeś?

Jak piszę,że tak jest,to tak jest.

A jak nie potrafisz kulturalnie rozmawiać to se daruj takie epitety.

Jeszcze nóżką tupnij :)

Ile ty masz lat co?

10?

Chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami i pomóc człowiekowi jak się pyta,ale nie przecież znajdzie się ktoś kto to zawsze spie...li.

A nóżką to mogę co najwyżej kopnąć cie w du.ę.

• 3 miesiące później...

Ponawiam temat może ktoś polecić jakiś serwis lub fachowca od CD ale uczciwego który nie ma cen kosmicznych .

Sprawa wygląda tak że kupiłem kolejny laser do Cyrusa CD8x tym razem sam czytnik bo wcześniej kupiłem cały laser z mechanizmem i ten nowy czytnik włożyłem do starego mechanizmu i objaw jest taki że laser reaguje po włączeniu porusza się ale płyta nie startuje nie kręci się wcześniej chyba też tak było jak założony był ten cały nowy mechanizm z laserem wie ktoś co to może być ? Na starym laserze płyta się kręci i wszystko działa tyle że on już słabo czyta płyty .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.