Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podłogowe

chudy_1979

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na portalu więc proszę o wyrozumiałość ;]

Nie jestem fachowcem w dziedzinie kolumn/głośników ale w związku z tym, że chce zmienić swoje wysłużone acz w idealnym stanie głośniki marki Technics model SB T200, bardzo proszę o Waszą opinię i radę odnośnie zakupu nowych. Mój budżet to max 2200 zł za parę. Już sporo poczytałem w necie, sporo obejrzałem i oto moje dwa typy aczkolwiek jestem otwarty na propozycję. Kolumny mają służyć 50% do kina domowego 50% do muzyki.

Oto moje propozycje:

JBL Studio 190

Audio Pro Avanto FS20

Nie ukrywam że duży nacisk kładę na kwestię estetyki, a ww. głośniki są jedyne w swoim rodzaju.

Będę wdzięczny za opinię oraz propozycję.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/108862-jakie-kolumny-pod%C5%82ogowe/

A jaką muzę preferujesz?

Bo akurat proponowane JBLe mają dość wycofaną dolną średnicę... W zasadzie tylko na AC/DC się sprawdzą :)

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Podaj wielkość pomieszczenia odsłuchowego, konfigurację systemu, Twoje preferencje brzmieniowe, zazwyczaj odsłuchiwane gatunki muzyczne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Podaj wielkość pomieszczenia odsłuchowego, konfigurację systemu, Twoje preferencje brzmieniowe, zazwyczaj odsłuchiwane gatunki muzyczne.

Pomieszczenie ma jakieś 25m2, sprzęt to amplituner pioneera VSX-S500, wiem, że to nic specjalnego ale z moimi starymi technicsami dawał sobie całkiem dobrze rade.

Szczerze mialem stycznosci z sb-t200 w muzyce jak i w kinie . Do muzyki elektro. jak najbardziej ! przy dobrym wzmacniaczu panele podłogowe rwą ! Do filmow ? Na pewno sasiedzi odczuja efekty spec. i przypomnijmy iz byly to kolumny dopasowane do amplitunerow technicsa co swiadczy o tym ze do kina . Ale skoro sa w idealnym stanie to moze kupic do nich dobry wzmacniacz i kabelek ? do tego zrodelko ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.