Skocz do zawartości
IGNORED

Infinity Kappa 8,2 wzmacniacz

zundii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem nowym uczestnikiem forum. Od jakiegoś czasu szukam wzmacniacza do moich kolumn Infinity. Do tej pory słuchałem muzyki, przeważnie rocka Pink Floyd, Marillion, Dire Strait i podobne na moim starym Rotelu RX800 plusk kolumny Avance concerte 150 na zmianę z Magnat log-900. Zawsze uważałem, że jak na sprzęt za kilkaset złotych jakość muzyki jest nawet niezła. wystarczało mi to w zupełności. Ostatnio od znajomego, który przywozi różne graty z wystawek z zachodu kupiłem kolumny Infinity kappa 8,2. Że sam mam chryslera w którym jest nagłośnienie Infinity wiedziałem że to dobry sprzęt, ale po podpięciu pod wzmacniacz po prostu opadła mi szczena. Jak te kolumny grają to po prostu bajka. Kolumny Avance sprezentowałem bratankowi, magnaty poszły na razie na strych a sam słucham muzyki na Infinity. Wizualnie są one w średnim stanie, nie mają maskownic, ale w słuchaniu muzyki to nie przeszkadza. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza. Rotel nie jest zły, basu jest tak dużo, że słucham muzyki przeważnie z ustawieniem na zero, a na niektórych płytach wyłączam także loudness. Ale że głód rośnie w miarę jedzenia od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza . Mój budżet to max 2000zł. Że mam Rotela więc myślałem o starych RA-1412, lub Ra 1312 ewentualnie RX 1203 bo na 1603 chyba nie wystarczy. Z nowszych myślałem o Rotelu Ra-980bx/985bx. Rozważam także Akai Am 2800 lub Am 2950 (znajomy miał kiedyś 2800 i bardzo sobie chwalił). Ogólnie szuka coś starszego, może być innej firmy. Nie bardzo znam się na tym sprzęcie więc proszę o rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/108998-infinity-kappa-82-wzmacniacz/

Kolego, odwiedź zakładkę Kluby. Jest tam klub 'Infinity Classics' i masz chyba 90 stron, w dużej mierze o tych kolumnach. Dobry wzmacniacz pociągnie te Kappy bez jakiegokolwiek loudnessu. Zależy w jakim pomieszczeniu słuchasz (wielkość, adaptacja akustyczna, etc.), ale myślę, że przy dobrym wzmacniaczu zobaczysz dopiero jak one grają (choć to spekulacja, bo rotela nie znam). Za 2000 pln przy odrobinie cierpliwości i poszukiwaniach na ebayu jesteś w stanie wyrwać np. Nakamichi pa-5, który jest jednym z klasycznych połączeń (choć dyskusje na ten temat znajdziesz w Klubie Infinity).

Powrót po dłuższej przerwie...

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.