Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 50

Rekomendowane odpowiedzi

a mnie chcesz mnie uczyc zasad pisowni?

Jak w szkole cie nie nauczyli to już chyba nikt nie da rady .

Nie przejmuj się tym . Nie każdy jest zdolny .

no masz cos z glowa :)

To ci wpajano w domu zamiast wygonić do szkoły ?

ale nie krepuj sie napisz cos wiecej bo jest smiesznie :)))

Odpuszczam .

Nie jestem w stanie zniżać się do twojego poziomu .

@muda44

@Krzysztof_54067

Bardzo dziękuję za odpowiedzi!

Muda44 mógłbyś podać nicki tych ludzi, którzy pisali o głośnej pracy napędu? Napisałabym do nich na PW, żeby rozwinęli ten wątek. Chodziło o głośną pracę w trakcie startu/czytania płyty, pracę szuflady czy ogólną głośność w czasie normalnego odtwarzania?

Edytowane przez jellybean

Muda44 mógłbyś podać nicki tych ludzi, którzy pisali o głośnej pracy napędu?

Raczej nie jest to już możliwe .

Dostaję tyle wiadomości na PW że tematy " zamknięte " kasuje .

Gdyby też byli zainteresowani opisaniem czegoś takiego publicznie to by to zrobili .

Napisałabym do nich na PW, żeby rozwinęli ten wątek. Chodziło o głośną pracę w trakcie startu/czytania płyty, pracę szuflady czy ogólną głośność w czasie normalnego odtwarzania?

Chodziło o głośna prace w trakcie odtwarzania .

Był też forumowicz który pisał że mu padł napęd , naprawił i sprzedał .

Uważam że nie ma się czym przejmować .

Jak gra cicho i poprawnie to używać ile się da póki jest gwarancja .

Jak coś się dzieje - reklamować .

To jest naprawdę świetny CDek a dzisiaj to " normalne " że coś czasem padnie albo jest wadliwe .

Edytowane przez muda44

napęd w moim egzemplarzu PD-50 jest bardzo cichy

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Ja pisałem o tym napędzie,miałem pd30 chodził jak traktor ,sprzedałem,pomyślałem może miałem pecha,a tu tak chwalą pd-50 same zachwyty więc kupiłem PD-50 i podobnie przy zwykłych płytach ok,cdr coś tam słychać,ale sacd .długi start słychać coś jak młynek,potem start i cały czas cykanie.Nie będe już nic pisał na ten temat odałem i nie kupię njigdy więcej Pioneera mój SACD7001 ki gra to 8 lat jak nowe,kupiłem dla porównania,i Pioneerowi dziękuje.

Fakt że niektóre napędy w pd są dość głośne i nie chodzi o samą szufladę. Kropelka oliwki maszynowej i po sprawie.

Kupuję nowy sprzęt w sklepie i mam go otwierać aby wycisnąć kropelkę oliwki,żart prawda,a co z gw.

To może jeszcze i ja się wypowiem. Napęd jest bardzo cichy. Sprzęt zrobił na mnie ogromne wrażenie i do tej pory dziękuję Mudzie44 ze mnie nakłonił do zakupu. Dac działa tam wyśmienicie, Player pokazuje za każdym razem co potrafi. Nareszcie muzyka stała się dla mnie przyjemnością. Jednym słowem polecam każdemu.

Pewnie że żart :) Z trzech różnych modeli tylko jeden był głośniejszy. Hałaśliwa jest oś po której porusza się laser. Ale jest gwarancja choć podobno po kilku tygodniach mechanizm się dotarł i ucichł.

Jako ze zawsze mozna lepiej i spodziewam się nieco luznej kasy zmienię odtwarzacz CD. Myślę by kupić cos nowego i waham się między Pioneer PD50 a Yamaha cd s 700. Ciekawi mnie porównanie tych Cedeków. Niby Pioneer ma lepsze zasilanie ale yamaha ma lepszy stopien wyjsciowy. Po za tym niepokoją mnie te zdania o awaryjnosci PD50. Miałem cd s 700 i grała u mnie 4 lata (potem sprzedałem).

Dali_User czy dobrze rozumiem, że miałeś już cd-s700, sprzedałeś ją i teraz chcesz z powrotem?

BTW stoję przed identycznym wyborem jak Ty z tym, że biorę jeszcze pod uwagę Marantza cd 6005. Nawet wzmacniacz mam podobny jak Ty - Yamaha a-s500. Jeżeli można wiedzieć, czemu pozbyłeś się cd-s700?

Pioneer kusi DAC'iem, i stylistyką zbliżoną do Yamahy, byłoby idealnie gdyby zamiast sacd czytał flac. No, ale niepokoi mnie ta awaryjność. W sumie jak na jedno forum to sporo kłopotów...

Nad Marantzem rozpływają się na what-hifi.

Nie rozumiem dlaczego Yamaha wycofała cd-n500, który zbierał całkiem dobre opinie.

@jamakaci3

A próbowałeś może jak pracuje u Ciebie napęd z płytami sacd i cd-r?

To powiedzcie jeszcze ile tekstu mieści się na wyświetlaczu Pioneera, czy jest on "pływający" i czy można regulować jaskrawość wyświetlacza?

Dali_User czy dobrze rozumiem, że miałeś już cd-s700, sprzedałeś ją i teraz chcesz z powrotem?

BTW stoję przed identycznym wyborem jak Ty z tym, że biorę jeszcze pod uwagę Marantza cd 6005. Nawet wzmacniacz mam podobny jak Ty - Yamaha a-s500. Jeżeli można wiedzieć, czemu pozbyłeś się cd-s700?

Tak miałem cd s 700. Sprzedałem bo chciałem spróbowac SACD ale tak naprawdę jest niewiele płyt SACD które mnie interesują i jednak głównie słucham zwykłego CD. Myslę tez nad jakąs u zywką w cenie do 2000zł . Na razie sie rozglądam.

No, ale niepokoi mnie ta awaryjność. W sumie jak na jedno forum to sporo kłopotów...

To jest główna sprawa nie przemawiająca za PD50. Nie tylko na audiostereo mozna o awaryjnosci PD50 poczytac. Na zagranicznych stronach tez.

Edytowane przez Dali_User

gabler - porównywałem m.in. dac audio-gd nfb 1

waruki odsłuchu nie pozwolily na dobrą ocenę przetrzeni itp. ale jakość samego dźwięku dobra, warto spawdzić. Do pionka pd50 nie porównywałem

amakaci3 -jak oceniasz pd50 jako dac dla urządzeń zewnętrznych?

To jest główna sprawa nie przemawiająca za PD50. Nie tylko na audiostereo mozna o awaryjnosci PD50 poczytac. Na zagranicznych stronach tez.

Mógłbyś wrzucić jakieś linki?

Gdybyś miał możliwość odsłuchu PD-50 vs CD-S700 to podziel się wrażeniami.

Mógłbyś wrzucić jakieś linki?

Gdybyś miał możliwość odsłuchu PD-50 vs CD-S700 to podziel się wrażeniami.

PD50 trzeba omijac z daleka. Koledze Kawosz własnie zaczał PD50 zacinac się na płytach. Te napędy w nowych Pioneerach to jakas kaszana.

Buuuu a tak się napaliłam. Najpierw zwinęli mi z przed nosa produkcję yamahy cd-n500 a teraz to.... :(

Dali, jako że mamy podobne systemy, to gdyby Ci jeszcze wpadły w oko jakieś nowe odtwarzacze do 2tys to daj mi proszę znać.

Dali, jako że mamy podobne systemy, to gdyby Ci jeszcze wpadły w oko jakieś nowe odtwarzacze do 2tys to daj mi proszę znać.

Biorę pod uwagę też Pro ject CD box S. Niezły DAC, dedykowany napęd, protokół I2S. Może to dobrze grac. Nawet nie przeraża mnie kompaktowy rozmiar (szerokosc 206mm) i transport typu slot

Ciekawe czy problem występuje sporadycznie a że odtwarzacz jest popularny i prawie wszędzie dostępny a przez to chodliwy i ma go wiele osób czy jednak odsetek jest duży .

Tak czy inaczej to niedobrze świadczy o firmie .

Zanim kupiłem PD50 który był przejściowym odtwarzaczem żeby " zapchać " półkę kupiłem Denona 720AE . Zanim go kupiłem pytałem dobrego znajomego który handluje Yamahą , Marantzem i Pioneerem co by polecił za te 2000zł i okolice .

Od razu polecił PD 50 . Skusiłem się na Denona bo mam wzmacniacz Denona i obydwa złote ładnie wyglądały .

Pytałem o Yamahę i Marantza 6005 i stwierdził że 6005 nie gra lepiej od 720AE a Marantz się ceni i dlatego taka różnica cen .

Wątpię żeby była jakakolwiek konkurencja dla PD50 w tej i wyższej cenie .

Zostaje kwestia tego napędu ...

dwa przypadki na tym forum

na ile sprzedanych?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

na ile sprzedanych?

Chciałem posłuchac dziś mojego PD 10 i zaczął....przeskakiwac też płyty nowe !!! :D No dzieje się ciekawie. Czyj nowy Pionek padnie następny??

Mamy tu raczej do czynienia z konkretnym bublem. Czas ostrzegac innych

Czyj nowy Pionek padnie następny??

ile orientacyjnie płyt na nim przesłuchałeś? daj znać jakie będą losy Twojego pionka ponieważ serwis w Gdyni nie należy do bystrzaków ...

hmmmm

czyli czas dać na msze ...

mój póki co się wygrzewa i barwa jest coraz lepsza, głębsza, przyjemniejsza

ile orientacyjnie płyt na nim przesłuchałeś? daj znać jakie będą losy Twojego pionka ponieważ serwis w Gdyni nie należy do bystrzaków ...

hmmmm

Słuchałem przez 3 miesiące 2-3 płyty dziennie. Ja gwarancji nie mam. Sprzedam za bezcen albo wrzucę do pobliskiego rowu

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tak oto wykreowane na tym forum CD , dopóki nie zakupiło go więcej osób , było super , jakie to proste prawda ? :)

Wystarczyło kilka miesięcy by zrewidować opinie , brawo i szacunek dla uczciwości posiadaczy PD - 50 .

Kto to wykreował ten odtwarzacz ? hmm , aaa już wiem , nie posiada go już nawet . :)

Proponuję by moderacja zmieniła tytuł na "pIoneer PD 50-padaka XXI wieku"

Wątpię żeby była jakakolwiek konkurencja dla PD50 w tej i wyższej cenie .

Zostaje kwestia tego napędu ...

Kwestia napędu burzy wszystko. Własnie słucham płyt na DVD sony za 5 dych. Gładko, bez problemów i te które sie zacinały tez ida ok.

• Pokaż nowe odpowiedzi