Skocz do zawartości
IGNORED

Ania Rusowicz "GENESIS"

peterrich

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam płytę Ania Rusowicz "GENESIS"

Cytat:

"Po wydaniu płyty \"Mój Big Beat\" zastanawiałem się co dalej zamierza Ania. Wybrnęła w sposób najlepszy z możliwych. Nagrała płyte nawiązującą do psychodelii lat 70 tych. Wyszło rewelacyjnie. Niewiele jest u nas artystek z takim potencjałem talentu i wyczuciem brzmienia jak Ania. Dzięki niej wiemy, że polska muzyka nie spadła jeszcze na dno na którym leżą przeróżne Dody i wypalone gwiazdy typu Rodowicz. Ania jest ambitna i taką też muzykę produkuje. Sama pisze dla siebie teksty które działają jak kojący balsam. Zebrała również znakomitą grupę muzyków, która potrafi zagrać jak dobry, rasowy rockowy band. Płyta Genesis ( nie czytać dżeneziz!!!) jest jedną, dużą opowieścią niezwykle wciągającą. Brzmienie jest też różnorodne : od jakby breakout\'owego kawałka \"Polne Kwiaty\", przez magiczne opowieści w \"Ptakach\", tajemnicze i apokaliptyczne \"Anioły\", bębnową i nomen omen mantrową \"Mantrę\", przesterowany i drapieżny \"To Nie Ja\", przebojowy \"To Co Było\" po moim zdaniem opus magnum tej płyty- utwór\" Powroty Do Siebie\". Genialny, mroczny i hipnotyczny. Nie pozwala aby przejść obok niego obojętnym. Porywa i przysparza o gęsią skórkę i dreszcze na plecach. Ania niczym wielka wizjonerka zadaje pytanie: dokąd idziesz? Instrumentalna część jest pełna muzycznego odjazdu każdego z grających co dostarcza niesamowitych wrażeń. Dziś już tak nikt nie gra. Wielkie ukłony dla Ani za płytę która powinna byc nagrodzona we wszelakich kategoriach."

okladka2.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/109083-ania-rusowicz-genesis/
  • 1 miesiąc później...

Dobra plyta. nieco inna niz debiut, ale nie gorsza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

peterrich

"...dziś już tak nikt nie gra..." I bardzo dobrze bo to już było dawno temu i moim skromnym zdaniem jest to odcinanie kuponów przy wykorzystaniu starych patentów, i zaledwie odtwórczo :( Funkcjonują też tacy co potrafią przeszłość wskrzeszać i to im się udaje z sukcesem także komercyjnym, ale oni są raczej twórczy niż odtwórczy ;)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

• 1 miesiąc później...

I bardzo dobrze bo to już było dawno temu i moim skromnym zdaniem jest to odcinanie kuponów przy wykorzystaniu starych patentów, i zaledwie odtwórczo :( Funkcjonują też tacy co potrafią przeszłość wskrzeszać i to im się udaje z sukcesem także komercyjnym, ale oni są raczej twórczy niż odtwórczy ;)

Jakich starych patentów, pomyliły ci się płyty ?? słuchałeś płyty ?? twoje skromne zdanie jest NIC nie warte.

Gdzie ja ty widzisz komercję w tej płycie ?? za duży z ciebie myśliciel

Didżeju adamus słuchaj swojej mniej komercyjnej "jeszcze lepszej i" muzyki z RMF Z -i VIVY

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.