Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz czy amplituner do Paradigm Mini?

Michał_53297

Rekomendowane odpowiedzi

To niestety aby zapewnić Ci wszystkie te aspekty w takiej kwocie jaką chcesz wydać, będzie się wiązało z dużą utratą jakości dźwięku porównując do systemu stereo z CD i Wzmacniaczem.

Wystarczy dobry amplituner no i CD. Radio internetowe jakoś przeboleję... W 3 tys. nie zmieszczę się w tym wyborze? Wspomniany zestaw Yamahy powinien być lepszy od pierwotnie zakładanego zestawu Marantza...

NIestety nam ograniczenie do do wysokości sprzętu: nie więcej niż 23cm - inaczej będzie mi zasłaniał TV i niedobrze to będzie wyglądało.

Myślałem też nad połączeniem Onkyo TX-8050 oraz C-S5VL. Podobno dobrze zagra z Paradigmami Mini.

Chyba, że polecicie coś dobrego do ok. 3000zł złożonego ze wzmacniacza i tunera to ew. zrezygnuję z CD ale wtedy muszę mieć wejście na USB, żeby odtworzyć MP3, FLAC itp.

Może taki zestaw byłby lepszy?

Marantz PM6005 oraz

Marantz NA7004 ?

NIestety nam ograniczenie do do wysokości sprzętu: nie więcej niż 23cm - inaczej będzie mi zasłaniał TV i niedobrze to będzie wyglądało.

Myślałem też nad połączeniem Onkyo TX-8050 oraz C-S5VL. Podobno dobrze zagra z Paradigmami Mini.

Chyba, że polecicie coś dobrego do ok. 3000zł złożonego ze wzmacniacza i tunera to ew. zrezygnuję z CD ale wtedy muszę mieć wejście na USB, żeby odtworzyć MP3, FLAC itp.

Może taki zestaw byłby lepszy?

Marantz PM6005 oraz

Marantz NA7004 ?

Szkoda się produkować. Po co wejście USB? Chcesz mieć jaką taką jakość to korzystaj z odtwarzacza CD (z flaców wypalisz CD-ry). No, ale jak priorytetem ma być "możliwość odtwarzania MP3 ze wzmacniacza", to ja wysiadam...

Jak pisze Kolega powyżej. Masz kilkanaście pomysłów (i prawie wszystkie znacznie ujmujące jakości dźwięku) i miotasz się:(

A tu trzeba posłuchać. I to jest jedyne pewne wyjście.

Tymczasem, Ty obstawiasz niczym totka, w ciemno, albo jak na wyścigach

konnych ! Lecz dlaczego stawiasz na najsłabsze konie?

Mimo wszystko.

Powodzenia!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Szkoda się produkować. Po co wejście USB? Chcesz mieć jaką taką jakość to korzystaj z odtwarzacza CD (z flaców wypalisz CD-ry). No, ale jak priorytetem ma być "możliwość odtwarzania MP3 ze wzmacniacza", to ja wysiadam...

Jak pisze Kolega powyżej. Masz kilkanaście pomysłów (i prawie wszystkie znacznie ujmujące jakości dźwięku) i miotasz się:(

A tu trzeba posłuchać. I to jest jedyne pewne wyjście.

Tymczasem, Ty obstawiasz niczym totka, w ciemno, albo jak na wyścigach

konnych ! Lecz dlaczego stawiasz na najsłabsze konie?

Mimo wszystko.

Powodzenia!

Tak tylko jak na razie to ja obstawiam, a z Waszej strony nie padła żadna propozycja sprzętu, który chcę skompletować (oprócz leciwego Nakamichi).

Dwie strony wątku, w którym sam się produkuję a zero pomocy....

Kolego zakup przykładowo arcam r-dac(1390-1500zł)

do tego wzmacniacz stereo za resztę(np. jakiegoś nada).

Napewno da Ci to dużo lepszą jakość niż wymieniane wcześniej amplitunery

stereo.

Jako źródła będziesz mógł używać komputera,odtwarzacza cd,dvd

jakiegoś strumieniowca czy tunera fm.

Zakładam oczywiście że posiadasz na początek w domu jakieś cyfrowe źródło dla daca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I masz porządny zestaw do 3k z nowych produktów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak tylko jak na razie to ja obstawiam, a z Waszej strony nie padła żadna propozycja sprzętu, który chcę skompletować (oprócz leciwego Nakamichi).

Dwie strony wątku, w którym sam się produkuję a zero pomocy....

Czyżby? Chyba jakiś inny wątek czytasz?

Były i Creeki i NADy (też za stare?), ale Ty uparłeś się nie na dźwięk, tylko na.. USB. Wymienisz jeszcze kilka dzisiejszych modeli amplitunerów za 3 tys. zł i KAŻDY, kto cokolwiek w życiu słyszał, napisze Ci, że to je to do słuchania MUZYKI. W takim razie może kup sobie topowe ampli Yamahy kosztujace 13 tys. przed 10 laty!

Ukryta Zawartość

Za wysokie?

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Najlepiej niech ktoś jeszcze poleci Marantza lub Denona, bo za mało grozy w temacie.

Marantza koledzy wybili z głowy, to kupiłeś Denona.

Zamiast "dokonałem wyboru" wystarczy napisać "wybrałem".

Niby to samo, a jednak znacznie właściwiej. Tak samo jest ze sprzętem.

Marantza o mało nie kupiłem. Brakowało mi tylko tunera do niego. Dlatego odpadł. No i budżet też się liczył prawdę mówiąc.

Mogłem też kupić amplituner, ale z uwagi na lepszą jakość stereo wybrałem pojedyncze segmenty. No cóż, mam nadzieję że nie będę zawiedziony...

• 1 miesiąc później...

Po paru tygodniach odsłuchu mogę śmiało powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z wyboru! Sprzęcik warty ceny i kolumny grają pięknie! Dziękuję wszystkim za odzew i pomoc. Nie mam zbytnio porównania do innych

segmentów ew. amplitunerów - jedynie mogę porównać to z miniwieżą Denona D-M38 - PRZEPAŚĆ.

Jedyny mankament wzmacniacza to to, że ma bardzo mały kąt reakcji na pilota - około 30st co czasami może wkurzać, ale da się z tym żyć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.