Skocz do zawartości
IGNORED

CAMBRIDGE AUDIO AZUR 851A - jakie kolumny?

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - ostatnio kupiłem w/w wzmacniacz - za chwilę przyjedzie do mnie Oppo 105D i szukam do tego zestawu dobrych kolumn w granicach -- 6 - 9 tys. - co byście polecili?? - będę wdzięczny za wszelkie sugestie - pozdrawiam.

Witam - ostatnio kupiłem w/w wzmacniacz - za chwilę przyjedzie do mnie Oppo 105D i szukam do tego zestawu dobrych kolumn w granicach -- 6 - 9 tys. - co byście polecili?? - będę wdzięczny za wszelkie sugestie - pozdrawiam.

U mnie to gra z Paradigm 7v.5 - przedział niższy, ale gra super. To znaczy gra 4 dzień, ale zauważyłem, że już nasycenie dźwięku pojawiło się. W pierwszych dniach było głuchowato.

Aby rozwiać Twoje wątpliwości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Raczej na pewno nie szukaj kolumn o tzw jasnym brzmieniu-to po pierwsze.

Po drugie jakie pomieszczenie chcesz nagłośnić-kolumny podłogowe czy monitory.

Nic nie piszesz czy nowe czy z drugiej ręki.

I dlaczego wybrałeś ten wzmak,z czym go słuchałeś-o ile go słuchałeś.

Witaj,

abym mógł Ci zaproponować konkretne rozwiązanie, konkretne modele, podaj proszę więcej szczegółów. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Czekam na odpowiedź.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli zależy Ci na mocno audiofilskim brzmieniu zwróć uwage na Sonus Faber Toy Tower

http://sklep.rms.pl/sonus-faber-toy-tower-kolumny-stereo-2szt

Jeśli szukasz potęgi skali dźwięk i megadynamiki, tylko Definitive Technology

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-bp-8040st-bp8040st-kolumny-podlogowe-bipolarne-2szt

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Pokój ok 25m - muzyka - 80% pop 20%jazz - przed zakupem słuchałem go z martin loganami motion 40 i sonus faber venere 2.5 - na razie mam podłączony z esa meritum 1 po modyfikacji. Preferowane brzmienie to - "audiofilskie" :-)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

No i extra wygląd.(dla mnie).

Jak ty słuchasz(słuchacie) 80% pop,to nie ma takiego problemu-muzyka komercyjna,grana w radio to właśnie pop(w 80-90 %).

Do takiej muzy nie musisz szukac nie wiadomo czego-byłe całokształt brzmienia ci pasował.To nie muzyka klasyczna,barokowa, czy jazz żeby można określić to brzmieniem naturalnym( audiofilskim)jak to mówią.

W takiej muzyce moim zdaniem kolumna powinna mieć fajny miękki bas(pop) a reszta według upodobania twojego.

Po następne-CA chyba średnio pasuje do (grania audiofilskiego)-nie cierpię tego słowa. ;)

A sonusy względem loganów jak ci się podobały-które bliżej były twojego upodobania do dzwięku ?

Sluchalem tego wzmacniacza z kefami r700 oraz chwile z sonusami venere-symbolu nie pamietam -niewielkie dosc ladne podlogowki-ale roznica byla jak dla mnie kilku klas na kozysc kefow-rewelacyjne kolumny

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Salon a dom to zawsze inny odbiór i dlatego nie mogłem się zdecydować - i logany i venere grały pięknie z lekką przewagą sonusów :-)

Masz 100% racji,dlatego jak masz możliwość to poproś za kaucją o wypożyczenie do domu i na spokojnie oceń.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Gdybym tylko mieszkał w w-wie :)

Robcio- w mojej wsi też nie ma salonów,mimo że ta wieś była kiedyś miastem wojewódzkim-i też muszę w auto wsiadać i jechać po 60-100 km do różnych salonów.

Jak swojego auta nie masz,to zawsze kumpel za parę marek może cię zawieść.Przy okazji i on posłucha. ;)

Można jeszcze się umówić z salonem żeby ci paczki do domu wysłali-a jak nie będą odpowiadały to odeślesz.

Zawsze jakieś modele do prezentacji mają.Trzeba obdzwonić pół Polski i popytać-wszystko jest do załatwienia.

Płynne, eleganckie, mięciutkie i selektywne brzmienie

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

A co sądzicie o kolumnach Monitor Audio GX200??

Kolego-ale co ci po naszych opiniach.

Mi się mogą podobać-kolega ma z Pearl Lite-sympatycznie to gra w jego lokalu,no ale nie wiem czy w tej cenie za nowe bym się zdecydował-chyba nie.

Musisz mieć punkt zaczepienia bo tak można gdybać do świąt(BOŻEGO NARODZENIA0 ;)

Na pewno fajniej grają od serii RX-no ale też kosztują.

Gdy by brzmienie MA ci się spodobało-to może z nowej seri Silver posłuchaj modelu 10.

Wiesz jak jest-ja opiszę(scena bardzo szeroka,basu dostatek,góra fajna-a ty po posłuchaniu stwierdzisz gdzie on tę scenę widział) ;)

Inny system,inne pomieszczenie i inne preferencje muzyczne-i już nie dogadamy się bo każdy z nas to inaczej odbierze.

Podłączyłem Oppo pod Cambridge audio kablem chord cadenza i kolumny Esa meritum 1 po modyfikacji - wymienione głośniki wysoko-tonowe na scan speak + nowe zwrotnice, w systemie mam też Yamahę CDX890 - również po modyfikacji - pierwsze co się rzuca w uszy to góra - bardzo rozdzielcza, selektywna, jasna - aż za jasna - w tym zestawieniu lepiej się słucha na Yamaszce :) - wraca więc pytanie czego posłuchać w salonie, by nie zmarnować kilku dni ??:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.