Skocz do zawartości
IGNORED

Kukliński-zdrajca...doczekał się filmu

storczyk84

Rekomendowane odpowiedzi

wojnę, czy też produkowano by urządzenia psujące się dokładnie po okresie gwarancji? Czy jak maszyna do szycia mojej matki lub lodówka pracowały

generalnie lata przedwojenne byly lepsze od obecnych a starozytne jeszcze lepsze bo zbroje i miecze przekazywano przez dwa pokolenia.

dziadekwłodek

Porównujesz oficerów II RP z LWP?Sosnkowskiego( którego próba samobójcza była podejrzana) może ze Spychalskim?Żarty się ciebie trzymają?Jakoś nie słyszałem o fali samobójstw wśród oficerów LWP w 68 i 70r?Może coś przeoczyłem?

Takie napisy to domena Twojej opcji.

Moja opcja czyniła napisy ostatnio w 1989 roku kolego Wojtku.

Wojtku nie pierd.....mi tu, ja przynajmniej po nerach oberwałem za bibułę.m.in. o Kuklińskim.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dziadekwłodek

Porównujesz oficerów II RP z LWP?Sosnkowskiego( którego próba samobójcza była podejrzana) może ze Spychalskim?Żarty się ciebie trzymają?Jakoś nie słyszałem o fali samobójstw wśród oficerów LWP w 68 i 70r?Może coś przeoczyłem?

sytucja dziadka to sytucja ...frajera.Mysle ze jaruzelskiego tez szlag trafia ze tak łatwo mogl zostac bohaterem a tak dopiero za dwadziescia lat.

Wojtku nie pierd.....mi tu, ja przynajmniej po nerach oberwałem za bibułę.m.in. o Kuklińskim.

generalnie szynkwas mamy jusc dosc kombatantow bo niebawem ilosc przekroczy liczbe obywateli.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Piszę o człowieku honoru Kuklińskim i stawiam pytanie - dlaczego nie zdecydował się na honorowe wyjście. Cywile zachowywali się od niego odważniej. A Sosnowski nie był jedyny.

Piszę o człowieku honoru Kuklińskim i stawiam pytanie - dlaczego nie zdecydował się na honorowe wyjście. Cywile zachowywali się od niego odważniej. A Sosnowski nie był jedyny.

honorowo to ty juz powinienes dawno skoczyc z mostu a tu kicha.

Cywile zachowywali się od niego

mowisz o cywilach w cywilu??/

generalnie lata przedwojenne byly lepsze od obecnych a starozytne jeszcze lepsze bo zbroje i miecze przekazywano przez dwa pokolenia.

Nie pytałem czy były by lepsze ale jakie? swawolniku:)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

generalnie szynkwas mamy jusc dosc kombatantow bo niebawem ilosc przekroczy liczbe obywateli.

W dupie mam twoje odczucia w tym temacie, muls.

Jak sądzisz jak miały by się sprawy jak blok wschodni wygrał by zimną wojnę, czy też produkowano by urządzenia psujące się dokładnie po okresie gwarancji? Czy jak maszyna do szycia mojej matki lub lodówka pracowały by po 50 lat?

To akurat nie ma nic wpólnego z zimna wojną.Kapitalistyczne wyroby przemysłowe w latach przedwojennych i powojennych nie psuły się.Chyba nie pamietasz jakości produktów w PRL czy ZSRR.Nie wiem czy to kwestia zbyt młodego wieku czy zaburzeń pamięci.To o czym piszesz to efekt globalizacji i przesunięcia produkcji na wschód.Poza tym nie ma takiej potrzeby aby AGD było wieczne.Ma być wygodne,energooszczędne i tanie.Twój wpis to nonsens.i nie na temat!

czy o tym ze powinien zastrzelic jaruzelskiego i sam sie zastrzelic

Może na odwrót, to dopiero byłby wyczyn

W dupie mam twoje odczucia w tym temacie, muls.

tak wiec powinies miec juz ja przepelnionom i moze ci wybic jak u jakiegos szreka ..do musgu.

musisz od zaras zrobic kolposkopie.

.Kapitalistyczne wyroby przemysłowe w latach przedwojennych i powojennych nie psuły się

generalnie sila pieniadza ma to do siebie ze nie ma znaczenie ideowosc.To tylko opóznienie rozwojowe robiło to co robiło.

Mulsie twoje odczucia są dość lekkie więc rozchodzą się w formie gazu.

To akurat nie ma nic wpólnego z zimna wojną.Kapitalistyczne wyroby przemysłowe w latach przedwojennych i powojennych nie psuły się.Chyba nie pamietasz jakości produktów w PRL czy ZSRR.Nie wiem czy to kwestia zbyt młodego wieku czy zaburzeń pamięci.To o czym piszesz to efekt globalizacji i przesunięcia produkcji na wschód.Poza tym nie ma takiej potrzeby aby AGD było wieczne.Ma być wygodne,energooszczędne i tanie.Twój wpis to nonsens.i nie na temat!

Ależ pamiętam , psuły się bo kurna wszystko szło w zbrojeniówkę, bo kadra kierownicza była po linii a nie po umiejętnościach i.t.d.

Co do taniości to nie wiem jak to jest, topowe urządzenie kupione 5 lat temu wyprodukowane w naszym obecnym systemie w tym państwie w wyniku napraw ponad dwukrotnie przekroczyło swoją wartość. Już dawno powinienem je przynajmniej odsprzedać ale nie lubię zamieniać surowców w kolejną hałdę nierecyklingowalnych śmieci. Obecny system to system zmierzający błyskawicznie do kryzysu surowcowego; czy ten hipotetyczny też byłby tak debilny?

Podejmiesz temat?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Oczywiście informacje o jego żydowstwie już są.Zobaczcie wpis Kubri.Ponadto przypominam,że w chwili wybuchu wojny miał 9 lat a na zakończenie 15, to w kwestii jego powiązań z gestapo.

Kukliński sam przechwalał się, że w czasie wojny był w "Mieczu i Pługu". To może być prawdą i do tej organizacji mógł wciągnąć go jego ojciec. Stąd późniejsze przypisywanie mu przynależności do AK. Po okresie Gestapowskim organizacje przejęła agentura NKWD w Polsce. W tym czasie nazywała się już "Sierp i Młot". NKWD miała doświadczenia w wykorzystywaniu nastoletnich agentów (ile lat miał ten dzieciak co tatusia w ZSRR zakapował?). 16 latek Kukliński trafia do Miejskiej Służby Ochrony Obiektów we Wrocławiu. Zmilitaryzowana formacja ochronna na pewno była pod ścisła kontrola UB i IW. W tym czasie też bierze udział w napadzie rabunkowym i jest nawet aresztowany. Zostaje zwolniony - papiery wyczyszczone, a on w nagrodę,a on, w nagrodę chyba, trafia do Oficerskiej Szkoły Piechoty. Wylatuje z niej karnie tuż przed końcem (I z partii tez.) podobno za " Miecz i Pług" - który był uznawany za agenturę Gestapo. Niespodziewanie zostaje przywrócony do szkoły ido partii, indywidualnym trybem zdaje egzaminy i zostaje awansowany na chorążego. Od razu trafia do jednego z departamentów MON-u. Wiadomo - dobra opieka. Papiery za ten okres zdekompletowane. W tym czasie kończy kurs Informacji Wojskowej w Rembertowie.

czy o tym ze powinien zastrzelic jaruzelskiego i sam sie zastrzelic.Bylaby piekna historia...taka polska.

Totalnie bez sensu zamiast jaruzela dali by jakiegoś twardogłowego aparatczyka

.

(ile lat miał ten dzieciak co tatusia w ZSRR zakapował?).

Przecież jego Ojciec zginął badaj w Sachsenhausen

od kogo oberwałeś?

Od służb, jeszcze nie wiedzieli, że niedługo na emeryturę przejdą nieźle płatną... a co?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

.

Przecież jego Ojciec zginął badaj w Sachsenhausen

Zgadza się co do ojca Kuklińskiego. Ten nawias dotyczył Pawlika Morozowa i jego ojca.

To od dziadka?

Czy ja ci wypominam ile nerek opyliłeś na lewo?

To od dziadka?

Eeeeee, tam.

Ten nawias dotyczył Pawlika Morozowa i jego ojca.

OK

Pewne różnice się zacierają w walce ze światowym LEWACTWEM (nie mylić z lewicą).

Cóż za szczytny cel!Ale ja myślę,że wytłumaczenie jest prostrze.Po pierwsze co to jest lewactwo?Nie wiadomo dokładnie.Ale wiem,wiem!To ty decydujesz kto jest lewakiem a kto nie.Nieprawdaż?Po drugie wbrew pozorom w Polsce endecja bardzo zbliżyła się z komuną po 68r.Zresztą w całym demoludzie komuna z czasem wykorzystywała ciągotki nacjonalistyczne,zwłaszcza w czasach kryzysów.

Ale to wszystko nie na temat!

No nie na na temat tym bardziej, że nie wiadomo do kogo masz żal i o co.

Póki co lewactwo bawi się w układanie puzzli ze szmatą na oczach a to co wychodzi to nawet najmądrzejsza małpa w cyrku nie doceni.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.