Skocz do zawartości
IGNORED

Która opcja lepiej zagra. Please help me :)

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obecnie KEF R300 oraz amplituner Arcam AVR350.

Chcę w przyszłości rozbudować KD, nie tracąc przyjemności ze słuchania muzyki w stereo.

Powiedźcie mi w którą stronę najlepiej iść.

1. Kupić wyższej klasy amlituner Arcam AVR600 i używać go do KD jak i stereo.

2. Pozostać przy swoim AVR350 dla KD i dokupić wzmacniacz stereo ARCAM FMJ A28 do stereo.

Czy amp AVR600 może w stereo dorównać wzmacniaczowi A28?

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Witaj,

moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie pozostawienie Twojego amplitunera kina domowego i dokupienie dobrego wzmacniacza stereofonicznego. Pod względem mocy AVR600 będzie mocniejszy od A28, natomiast brzmienie, wypełnienie naturalność zdecydowanie na plus A28.

Podaj proszę jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, opisz proszę Twoje wrażenia po odsłuchu R300 z AVR350, co podoba Ci się a co chciałbyś zmienić. Będzie łatwiej doradzić konkretne rozwiązanie.

Czy jest opcja abyś podjechał do naszego salonu na odsłuchu. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Myślę, że w tych rozważaniach warto uwzględnić źródło a dokładniej przetwornik.

Niemniej dla lepszego stereo na pewno nie ma co iść w wyższy model AV. No chyba, że w kinie czegoś Ci brakuje.

Myślę, że w tych rozważaniach warto uwzględnić źródło a dokładniej przetwornik.

Niemniej dla lepszego stereo na pewno nie ma co iść w wyższy model AV. No chyba, że w kinie czegoś Ci brakuje.

Na dniach kupuję odtwarzacz wieloformatowy Oppo 103, standardowe wyjścia analogowe posłużą do KD.

Natomiast do stereo chcę go wykorzystać jako transport i w przyszłości podłączyć pod niego DACa - Arcam rDAC.

Witaj,

moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie pozostawienie Twojego amplitunera kina domowego i dokupienie dobrego wzmacniacza stereofonicznego. Pod względem mocy AVR600 będzie mocniejszy od A28, natomiast brzmienie, wypełnienie naturalność zdecydowanie na plus A28.

Podaj proszę jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, opisz proszę Twoje wrażenia po odsłuchu R300 z AVR350, co podoba Ci się a co chciałbyś zmienić. Będzie łatwiej doradzić konkretne rozwiązanie.

Czy jest opcja abyś podjechał do naszego salonu na odsłuchu. W przypadku pytań służę pomocą.

Słucham głównie rocka, popu, jazu czasem puszczę trochę klasyki.

Szukam bardziej szczegółowego dźwięku, więcej niuansów, detali.

Generalnie jestem zadowolony z obecnego połączenia, ale chciałbym wejść na wyższy poziom doznania akustycznego.

rDAC raczej będzie krokiem wstecz ...w stosunku do Oppo ...

Tu trzeba czegoś znacznie większego kalibru ... w cenie 6-8 tys. za nówkę ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

rDAC raczej będzie krokiem wstecz ...w stosunku do Oppo ...

Tu trzeba czegoś znacznie większego kalibru ... w cenie 6-8 tys. za nówkę ...

Hmm, twierdzisz, że w Oppo 103 jest tak dobry przetwornik, że bije wspomnianego rDaca?

Jak tak, to by było super, nie sądziłem, że w tym budżecie będzie to osiągalne.

Ktoś to jeszcze potwierdzi.

Hmm, twierdzisz, że w Oppo 103 jest tak dobry przetwornik, że bije wspomnianego rDaca?

Może inaczej - rDAC nie zagra znacząco lepiej ... progres będzie subtelny ale nie warty wydanych pieniędzy.

Coś w rodzaju HEGEL HD-11 na pewno lepiej się sprawdzi ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W takim razie zostanę na razie przy samym Oppo 103 jeżeli rzeczywiście ma on nie najgorszą analogową sekcję audio.

Może w przyszłości szarpnę się na tego Hegla, albo coś podobnego.

Kolejne pytanie.

Czy duża jest poprawa jakości obrazu w wersji odtwarzacza 103 Darbee od zwykłej?

Czy warte to jest tych 600pln więcej?

Czy duża jest poprawa jakości obrazu w wersji odtwarzacza 103 Darbee od zwykłej?

Wg testów warto. Ja osobiście bym kupił lepszą wersję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.