Skocz do zawartości
IGNORED

jaki zestaw do 500-600 zł

Lyzka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :).

Otóż obecnie posiadam głośniczki 2.1 MC-2050

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Przyszedł czas żeby je wymienić na coś lepszego. Nie posiadam wielkiej wiedzy na ten temat, niestety, więc potrzebuje pomocy. Od głośników oczekuje czystego dźwięku i w miarę dobrego basu. Oczywiste jest to że grać mają lepiej od modecom'ów które mam :D.

Zastanawiałam się nad zestawem 2.0 Microlab solo 6c, tylko boję sie troche, że będzie basu mało. Z tego co wiem firma Bose ma też dobre głośniki, szkoda tylko, że takie drogie.

Głośniki bd podłączone do lapka "lenovo G585". Będą stały raczej na biurku (około 1,5m). Przeważnie bd używać do słuchania muzy i tu od razu napiszę, że słucham wszystkiego poklei, ale chyba więcej techno. A więc POMOCY :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/109468-jaki-zestaw-do-500-600-z%C5%82/

Zapraszamy tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie zaśmiecać forum!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub weź na raty:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakiś czas temu sam szukałem głośników do lapka i po opiniach forumowiczów wybrałem własnie microlab solo 6 c.. miałem je 5 dni i sprzedałem..

nie można powiedzieć że są to złe głośniki ale mi nie pod pasowały, jeżeli chcesz słuchać z bliskiego pola to na pewno je odradzam

ustawiałem je w każdej możliwej pozycji i miejscu i zawsze było coś nie tak

opinie że solo 6c dają mało basu wynika ze złego ustawienia bo bas maja i to całkiem dobry z tym że jak postawisz je na biurki i będziesz od głośników kilkadziesiąt cm to faktycznie basu nie będzie

druga ważna sprawa to to że kupując te głośniki musisz się nastawić też na kartę dźwiękowa, reasumując microlaby to koszt 450 zł plus minimum 200 zł na kartę to wychodzi 700 zł a za takie pieniądze można kupić dużo lepiej grający wzmak/amplituner plus kolumienki

nie znam się na sprzęcie audio ale po sprzedaży solo 6c zakupiłem denona rcd 100 plus głośniki mission i teraz mam za małe pieniądze ciekawie grający zestaw

Dzisiaj kupiłem SHF120u, grają super z bliska, bas wyczuwalny nawet przy biurku, problem taki, że pograły godzinę i głośnik wysokotonowy zaczął strzelać aż padł, następnie po ponownych włączeniach padła cała prawa kolumna, muzyka była tylko z lewej, aż w końcu coś strzeliło tak, że membrany się konkretnie wysunęły i padł również pilot, lewy głośnik jak gra to tylko cichutko, że ledwie słychać, a na dodatek po tych wydarzeniach słychać mocne buczenie, którego nie było wcześniej. Lecą na gwarancje. Ktoś wie co się mogło stać, listwa i źródło sprawne?

a z zestawów 2.1 co byście mogli polecić w tym przedziale cenowym, ew. 2.0, tylko bass ma być.

Chciałabym żeby bas był mocniejszy i czystszy (dźwięk również) od MC-2050. Po wypowiedzi premiera o tych microlabach to już w ogóle nie mam pomysłu jakie tu sobie kupić :D

widziałem że pojawiły się na allegro microlaby pro 3, mam te kolumny w mieszkaniu rodziców podpięte pod amplituner denona i gra bardzo miło i na bas na pewno nie będziesz narzekał :) z oryginalnym wzmakiem tez gra dobrze ale pod amplitunerem zdecydowanie lepiej

W sumie to przekonałam się troche do tych microlabów pro 3 tylko nie wiem czy nie będą za duże :D. I takie pytanka jeszcze mam, czy w nich bass bedzie wiekszy od moich modecomow ? czy w porownaniu do solo 6 graja lepiej ? i czy bez wzmacniacza będą również dobrze grały ?

i czy bez wzmacniacza będą również dobrze grały ?

Tzn jak bez wzmacniacza? To pasywki więc muszą mieć wzmacniacz żeby grać.

Oryginalny wzmacniacz który jest w zestawie wygląda w środku tak:

openhk6.jpg

Róbta co chceta. I tak kupujący zawsze wie najlepiej i wybiera po swojemu. Dałem sobie spokój z doradzaniem czegokolwiek komukolwiek. Widzę, że dla zdrowia psychicznego pozostali forumowicze dają sobie z tym spokój. Jeśli komuś naprawdę zależy - szukajcie w starych wątkach.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Sprawa ma sie troche inaczej, mogę zrobić przemeblowanie jak już wspominalam, moge postawic szafki 1,5m po obu stronach biurka. wtedy to chyba nie bedzie zbyt bliskie pole do słuchania. :) zastanawiaja mnie nadal dwie propozycje solo6c/ pro3.

Czy w takiej sytuacji bedą się te kolumny nadawały ? czy lepiej coś innego bo zalezy mi na basie jak wspominałam niejednokrotnie także nie chcę sie rozczarować jak bas będzię gorszy od tego który "wydają" moje modecomy xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.