Skocz do zawartości
IGNORED

JMLab Electra 905 kontra Electra 906

Arkadix

Rekomendowane odpowiedzi

> Arkadix

A kabelki? Bo te mogą dużo popsuć, szczególnie w dobrych klockach.

I można w wysokich mieć brylant albo efekt zgniatanej puszki po piwie.

A może ktoś wie jaka kopułka metalowa jest w AP Virgo I?

Bo na razie ta bardziej mi pasuje od JM Lab i B&W.

A niektórym nawet bardzo, szczególnie z Jolidą:)

Pzdr.

Ładny zestaw, budzi szacunek :-))

Zildijan się nie odzywa pewnie go wessał MAC.

Panowie słuchałem dziś JMLab 905 na MACu, a przed tem z JMLab 906, także mam swoje zdanie.

Góra 905 lepsza, bas robi wrażenie większego niż jest w rzeczywistości i myślę ,że to jest cecha wspólna JMlab 905 i 906,nie jest go więcej, on tylko udaje,że tak jest. Konstruktorom kolumn udało się stworzyć bas plastyczny, mięsisty z wypełnieniem i dlatego odnosi się wrażenie ,że jest go wiecej. Ale jakby nie było bardzo przyjemne zjawisko.Aha bas obu kolumn porównywalny ze wskazaniem na 905.

Średnica w 905 jest cofnięta w stosunku do 906 i to jest zasadnicza różnica, 905 brak separacji, powietrza, środek się trochę zlewa i tutaj bym stawiał na 906, które mają średnicę bardziej wysuniętą i zdecydowanie bardziej separowaną z powietrzem.

Chyba się powtarzam :-))

Zjawiska przestrzenne,scana dźwiękowa bardziej mi się podobały w 905.

To na razie tyle.

A czy nie zapomnielismy o napedzie, przeciez jmlab, zoller, duzo decibeli to do lampy, tranzystor musi byc klasowy coby dobrze zagralo? Chyba aplikacja jest najwazniejsza i to po calosci od gniazdka do glosnika. Teraz znowu wymieniem male kostki opampy w systemie, ktory uwazam za skonczony i czuje ze jest duzo do zrobienia...

> ABs

Ale Jolida 502B ma te chyba z 60 prawdziwych watów i dlatego to gra. A i dobrze trójdrożne Virgo napędza. Przypominam, że według Redaktora Vigro + Jolida to synergia i Hi End.

Pzdr.

A czy nie jest prawda ze duza efektywnosc zestawu glosnikowego sprzyja lampie i na odwrot? dobry set

niskoefektywny do napedzenie wydajnym wzmakiem? elektrostatow wogole nie slyszalem?

Araxe do lampy jakby stworzone, a ja słyszalem jak bajecznie-synergicznie zabrzmiały z bardzo dynamiczną końcówką mocy 150W i co o tym sądzicie ???

Nie ma reguły.

....wracając do JM LAB'ów jak napisał bardzo mądrze w którymś poście "Mars" że konstrukcje takie jak 905, 906 czy PS 5-1 udają że basu na średnicy jest trochę więcej niż w rzeczywistości i z tym się zgadzam są to niewątpliwie wady tych konstrukcji, które wynikają zapewne po części z zastosowanej obudowy, po części z projektu zwrotnicy ale po za tym nie ma się do czego przyczepić. Trąbka brzmi zawsze jak trąbka, klarnet, obój czy inne instrumenty są odtwarzane za każdym razem bardzo wiernie i przede wszystkim nie sucho, a co za tym idzie przyjemnie, a to z kolei czyni prezentację wciągającą. Natura człowieka jest taka, że będzie wychwalał pod niebiosa i bronił tego co posiada chodźby nie wiem czym było. Nie inaczej jest ze mną. Wracając do tematu i porównując kolumny JM LAB'a nie jestem przekonany, czy aby MAC był odpowiednim dla nich partnerem. MCIntosh kojarzy mi się "amerykańskim brzmieniem" (jak wiemy Ameryka ma manię wielkości) które charakteryzuje się z potęgą brzmienia (potężny, siermiężny bas) to dobra cecha ale nie wszędzie mile widziana (rzecz gustu). Pozdrawiam.

Clubbasse oj jak jesteś w błędzie,

ja cały czas wysłuchuje peany Zildijana na temat dźwięku MACa z JMLab 905 ,on chwilowo nie ma computera, także póżniej pewnie się wtrąci w dyskusje.

W JMLabach 905 i w mniejszym stopniu w 906 brak mi pewnej separacji pomiędzy poszczególnymi dźwiekami tej namacalności poszczególnego dźwięku, ale gdyby to było to kto wie czy byśmy szukali innych kolumn do 20 000zł , a może i więcej :-))

• 1 miesiąc później...
  • 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.