Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe wybór.

anka2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja wyżej napisałem, że Esy się nie nadają do jej amplitunera, a ty dalej wciskasz chińskie wielogłośnikowce :)

Wcale nie przeczę, że jest odbiorca, który będzie zadowolony z Twoich propozycji. Kwestia priorytetów, ale nie wiemy ciągle po kiego Ance kolumny :)

Wiemy natomiast, że to bardzo mało pieniędzy na kolumny. I tyle. Spadam. Pozdro!

Wbrew pozorom Koda 702 to nie jest zły trop za kwotę 500 zł. Podobnie jak Taga 506 czy 606. Grają na pewno lepiej ni że te 500 zł które trzeba na nie wydać.

Nie daj się wmanewrować w 30 letnie truchła z allegro. U mojego brata w 16m2 grają najmniejsze podłogowe Kody 701wspomagane delikatnie subem Sw850 i zawsze ilekroć ich słucham to z niedowierzaniem kiwam głową, bo one patrząc na cenę nie mają prawa tak grać...a grają i co im zrobisz. NA początek wystarczy. A kiedyś będziesz mieć większy budżet to kupisz lepsze.

Witam dziękuję za dotychczasowe propozycje i zainteresowanie tematem .

Tak jak myślałam zdania są podzielone , na szczęście co do nie których wynalazków jesteście zgodni aby odpadły i nawet wykluczenie wspomnianych jest dla mnie pomocą i sukcesem.

Kolumny mają stać w salonie nie szpecić go i grać ładnie ( jak na swoją cenę tylko to możliwe) nie za głośno, a i głośniej kiedy będę chciała kopnąć sie JUDASAMi:)

Jutro przysiądę i popatrzę na wasze propozycję a i pewnie wkleję swoje abyście zerkneli, wykluczyli i skarcili.

Moje pytanie odnośnie zestawów 5.1 bo chyba tak to sie to nazywa kiedy kolumn jest 5 ..

Na takie zestawy też mam patrzeć i wtedy podłączone zostają 2 największe kolumny a reszta do piwnicy?

pozdrawiam dziękować:)

Te obadaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kumpel miał kiedyś coś takiego... Słuchał wyłącznie metalu, grały przyzwoicie a i nie straszyły wyglądem.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Coraz lepsze te porady...

Jeszcze ktoś czegoś nie słuchał i chciałby zabrać głos w temacie?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

:)

marantz przyszedł jest śliczny .. podłączyłam na próbę głośniki ze starej wierzy sanyo i już mi się temat podoba i już chcę więcej :)

Więc głośniki jak najbardziej poszukiwane póki co rozgląda, się za tymi koda, pioneery pokazane przez kolegę też fajne ciekawe jak grają.

Niestety podłączyłam cd sanyo już się cieszyłam że jedno mam z głowy ( nawet idealnie pasuje rozmiarami to tunera jek stoi na nim .. a tu szok nie działa jak by nie miał zasilania.

Skojarzyłam po chwili że nie dawno w bloku mieliśmu jakieś przepięcie i w wielu domach poszły sprzęty.

Kiedy ubezpieczyciel biegał po mieszkaniach sprawdziłam wszystko prócz `staruszka.

Moje pytanie jest czy mógł ucierpieć będac podłączonym do gniazdka a nie będąc załączonym .

Już go nawet otworzyłam i zerkałam czy nie ma jakiegoś bezpiecznika.. ale nie widzę.

Nie wiem czy mam już szukać innego cd czy można go sprawdzić jakoś czy już po nim:(

wszystko pod górę ..:(

pozdrawiam

znalazłam takie kolumny ale opini brak na tym forum chyba też pewnie lipa.

PIONEER S-H320-W w jednym ze sklepów promocja 359 zł

chciałem też spytać o cd jeśli okaże się że mój padł ( choć nie mam jeszcze waszej odpowiedzi)

myślę nad cd sony wersji cdp np

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

a ogólnie to chyba i tak było by to lepsze od mojego sanyo

chyba że sanyo robił jakieś dobre cd .... a robił '? (chyba bym się popłakała)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam czy mogę prosić o odpowiedź , co sądzicie o tych PIONEER S-H320-W

i co myślicie o cd z powyższych tematów.

przepraszam że cisnę ale odnośnie amplitunera jestem bardzo zadowolona dzięki wam i temu forum:P

miłej soboty pozdrawiam

Moje zdanie już poznałaś na temat bliźniaczej konstrukcji....

Jeśli chodzi o cd, to nigdy sony nie miałem :( więc się nie wypowiem.

A te pioneery dadzą radę jeśli nie masz pokoju wielkości hali.

pozdrawiam

Dziwi mnie tylko ta promocja bo te kolumny to raczej sprzed kilku lat już są...

Gość

(Konto usunięte)

Kolego piszczu z czwórką. Nie chodzi o pogardę. Chodzi o poznanie miejsca w hierarchii. Zwyczajnie nie da się za 500zł złapać Pana Boga za nogi.

Jak kolumna, nowa, kosztująca 250 zł ( Koda) za sztukę posiada trzy przetworniki to ile urwa one kosztują? 15zł za sztukę? Jakiej są klasy?

Czy gdyby było ich mniej to byłaby szansa, że są lepsze? Owszem!

Dlatego, jeśli robimy dicho w remizie chińska Taga może być spoko. Dużo głośników równa się duży hałas i duże wrażenie na gościach na imprezie. Do tego gwarancja sklepowa. Stąd moje pytanie do czego to mają być kolumny.

Używane. Przegląd ofert jakie tutaj znaleziono za 500 zł pokazuje, że mamy do czynienia z o wiele ambitniejszymi konstrukcjami, tylko raczej w stanie agonalnym. Trzeba będzie sporo czasu i cierpliwości, żeby trupa jakiegoś nie wyłowić lub...

Podwoić, potroić kwotę.

Ot i cała filozofia

Święta racja słuchanie muzyki nie polega na dudnieniu...co do marketówek to nieźle można się zdziwić po napędzeniu ich mocnym wzmacniaczem...

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a ja przetestowałem te STX za 700pln i przy ostrej muzyce piorą jak należy....!!!!

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.