Skocz do zawartości
IGNORED

kompletne pc audio do 2000zł

M00n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar zakupic kolumny 2.0 + DAC + okablowanie.

Kompletnie nie znam sie na sprzecie audio wiec prosze forumowiczow o rade.

Myslalem nad kupnem Microlab Solo7c.

Jesli chodzi o DAC to kompletnie nie wiem co wybrac.

Wazne aby mial rowniez wejscia na sluchawki i mikrofon poniewaz zamierzam podlaczyc pod niego Sennheisery PC330.

Prosilbym rowniez o rade przy zakupie okablowania poniewaz w tym temacie rowniez jestem zielony.

Kolumny beda wykorzystywane glownie do muzyki.

Budzet na sprzet to 2000zł.

Z gory dziekuje za wszystkie odp.

https://www.audiostereo.pl/topic/109704-kompletne-pc-audio-do-2000z%C5%82/

ze sprzetu nowego polecam poczytac i rozwazyc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tematy- b&o ice power

jesli ze starego to obszerny :) temat na forum w dziale start - miliony sprzetow sie mieszcza w kwocie

masz własne propozycje?

w tym budzecie okablowaniem to sobie głowy zbytnio raczej nie zawracaj - cokolwiek wydasz nadmiarowo na kable to tyle samo dolozone do kolumn poprawi o wiele wiecej niz kabel - kup miedziane nie aluminiowe i bedzie ok ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

wiec zmniejsz realnie budzet do 300 i sprawdzi sie np xonar u7 przy tych wymaganiach nie wygórowanych

chyba nawet jest tam wejscie mikrofonowe

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

na mnie hd nie zrobiło wiekszego wrazenia grało podobnie jak normalna pro 5.1 usb

moze z powodu za slabej reszty zestawu choc i tak wowczas jednak lepszej niz 7c

u7 grała wyraznie na plus ale juz tez na innym zestawie

w kazdym razie zostawiła lepsze wrazenie

o ile masz wyjscie coaxialne czy optyczne zwróc moze tez uwage na

muse tda1543 x4 (drobne kwoty- 200zł)

nic o nim jeszcze nie wiem poza tym co mozna wyczytac

Zdecydowanie postaw na Definitive Technology Incline z wbudowanym USB DAC, moc 4x20W, w bi-ampingu, bipolarna konstrukcja z membraną pasywną, trzęsie biurkiem, generuje piękną scenę nawet w większych pomieszczeniach, nie tylko w bliskim polu.

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-incline-audiofilskie-glosniki-komputerowe-usb-dac

Do tego wzmak słuchawkowy HiFiMAN HM-101 i masz super jakość dźwięku

http://sklep.rms.pl/hifiman-hm-101-hm101-przenosna-karta-dzwiekowa-muzyczna-zewnetrzna-usb-z-dac-z-wzmacniaczem-sluchawkowym

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.