Skocz do zawartości
IGNORED

Używany amplituner lub wzmacniacz

Staruszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem laikiem w kwestii sprzętu audio a to jest chyba odpowiednie miejsce aby szukać pomocy.

Obecnie posiadam amplituner Pioneer D514 + DVD DV-575a.

Do tego Avance 2x503mkII + centralny Gale + 2xGale 3010s na tył.

Jeżeli to możliwe to chciałbym wymienić amplituner na jakiś lepszy, używany za około 600zł,

który lepiej zagra z tymi kolumnami.

Jeżeli to niemożliwe to w tej cenie chciałbym zakupić wzmacniacz stereo.

Proszę o radę: czy w tej cenie znajdę sprzęt używany, na którym odczuje znaczną różnicę w jakości dźwięku ?.

Jeżeli nie to jaki używany wzmacniacz polecacie w tej cenie i jak go podłączyć do powyższego zestawu.

Mam trochę płyt muzycznych, koncertów na DVD a ostatnio doszły koncerty na BluRay.

Nie jestem jakimś audiofilem i np. koncert akustyczny Joe Bonamassy na tym sprzęcie to dla mnie rewelacja

ale z tego co czytam na forum to na pewno może być dużo lepiej tylko czy uda się to osiągnąć w tej cenie.

Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

--

pozdrawiam

Jeśli chcesz amplituner, który odtworzy koncerty w trybie kd, to wzmak stereo na nic się zda. Jeśli ma być stereo, to i za 600 PLN można znaleźć coś ciekawego. Wybór jest tak duży, że polecałbym przejrzeć allegro i ebay pod tym kątem. Osobiście szukałbym na ebayu. Jeśli sprzęt używany to warto sprawdzić stronkę niemieckiego sklepu Hi-Fi Leipzig - podpowiadam ją dlatego, ze wczoraj przypadkiem na nią trafiłem, mają trochę fajnego sprzętu i wysyłają bez problemu za granicę.

powodzenia

Powrót po dłuższej przerwie...

Witam. Jestem laikiem w kwestii sprzętu audio a to jest chyba odpowiednie miejsce aby szukać pomocy.

Obecnie posiadam amplituner Pioneer D514 + DVD DV-575a.

Do tego Avance 2x503mkII + centralny Gale + 2xGale 3010s na tył.

Jeżeli to możliwe to chciałbym wymienić amplituner na jakiś lepszy, używany za około 600zł,

który lepiej zagra z tymi kolumnami.

Jeżeli to niemożliwe to w tej cenie chciałbym zakupić wzmacniacz stereo.

Proszę o radę: czy w tej cenie znajdę sprzęt używany, na którym odczuje znaczną różnicę w jakości dźwięku ?.

Jeżeli nie to jaki używany wzmacniacz polecacie w tej cenie i jak go podłączyć do powyższego zestawu.

Mam trochę płyt muzycznych, koncertów na DVD a ostatnio doszły koncerty na BluRay.

Nie jestem jakimś audiofilem i np. koncert akustyczny Joe Bonamassy na tym sprzęcie to dla mnie rewelacja

ale z tego co czytam na forum to na pewno może być dużo lepiej tylko czy uda się to osiągnąć w tej cenie.

Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

--

pozdrawiam

Widzisz Kolego, nie jestes "jakims tam audiofilem", a pytasz na forum audiofilskim - to błąd.

Drugi raz sobie zaprzeczasz, bo piszesz ze koncert na obecnym sprzecie jest rewelacja. No to jak tak, to po co chcesz wydac pieniadze, a poza tym przeciez nie jestes audiofilem, wiec powinno wystarczyc Ci to co masz.

Allegro odpusc - tam sa prawie same padaki, grzebane badziewia, a bez doswiadczenia nie odroznisz ziarna od plew.

Moja rada jest taka - sprawdz czy masz wyjscia pre-out w ampli, bo jesli nie, to raczej za 600pln nie poprawisz sobie brzmienia. Jesli je masz, to rozejrzyj sie za jakas przyzwoita starsza koncowka mocy - tak najtaniej i najskuteczniej je sobie poprawisz. Zonglerka amplitunerami rozkoszy nie przyniesie - one graja w zasadzie coraz gorzej.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Błąd to by był gdybym pisał na forum dobrego żywienia ;).

Przeczytałeś, że koncert Bonamassy to dla mnie rewelacja to doczytaj drugą część zdania.

Pre-out w moim amplitunerze nie ma stąd dylemat.

Jestem w stanie poświęcić KD na rzecz stereo ale najpierw chciałbym sprawdzić czy usłyszę różnicę w jakości.

Zacząłbym od używanego wzmacniacza ale ciężko szukać po omacku dlatego podałem jakie mam kolumny i pod nie szukałbym jakiegoś sprzętu.

--

pozdrawiam

polecam sonego gx70es

moze nie tyle z powodu spelniania wszelkich oczekiwan ale po to by zobaczyc jak pieknie moze grac stereo

za male (obecnie) pieniadze

tego pioneera kinowego nie ma co w ogole porownywac - żałko :)

takich zakupów sie nie załuje a raczej pozytywnie pamieta do konca zycia - nawet jesli kiedys bedzie lepszy sprzet o co wcale nie łatwo nawet liczac 600 zł za wzmacniacz stereo

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Błąd to by był gdybym pisał na forum dobrego żywienia ;).

Przeczytałeś, że koncert Bonamassy to dla mnie rewelacja to doczytaj drugą część zdania.

Pre-out w moim amplitunerze nie ma stąd dylemat.

Jestem w stanie poświęcić KD na rzecz stereo ale najpierw chciałbym sprawdzić czy usłyszę różnicę w jakości.

Zacząłbym od używanego wzmacniacza ale ciężko szukać po omacku dlatego podałem jakie mam kolumny i pod nie szukałbym jakiegoś sprzętu.

--

pozdrawiam

Wiesz, nie gniewaj sie, ale sam nie wiesz czego chcesz. Słuch testuje się u laryngologa, a możliwości kolumn to taniej się wybrać do salonu i sprawdzić. Generalnie na podstawie tego co masz - trudno, zeby to lepiej nie zagrało ;)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

oj nic nie uzyskasz ... z tego co mozna uzyskac, cos tam owszm

chcesz dobry ampli kinowo stereofoniczny kup pioneer elite za 9.999 ;) "dolars"

nie wymieniaj moze kina domowego

kino zostaw do kina

dokupiłbym poprostu wzmacniacz stereo

ktory w razie bakcyla nadal bym wymienial

jest sprzet do kina i sprzet do stereo

nie ma czegos takiego jak sprzet uniwersalny - uniwersalna jest pralko suszarka :) szybko sie psuje ;) dopisze cos strasznego nic to ze słabiej dział niz sama suszarka to nie mozna jej naprawic, trzeba wyrzucac -mało nie wolno wyrzucac trzeba placic za utylizacje - klopoty na głowe sobie sciagasz

ca jest bladziochem gra dosc blado jak na anemików angoli przystalo mowie o slabiaku a500 ale i on pewnie leopszy od tego kina

yamaha - nic nie mowie zostawie minute milczenia......

.....

.....

denon avr 3300

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.