Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Myślicie że trafiła mi się felerna wersja tego Asusa?, reklamować to czy czekać na nową wersję FW?. Takowa ma być w ogóle?:).

Skoro najnowsza wersja softu pochodzi z 2012 roku to raczej nic nowego nie zrobią.

A bylo kupić Oppo BDP-103D ... co prawda droższe o 3.000 ale bez problemów ... no i ten Darbee ... kusi

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Fenomen tego Asusa mnie powala,najwięcej wpisów,tak naprawdę to odtwarzacz wadliwy,nie wart zainteresowania,nawet jak by był tak dobry ,to i tak nie warty uwagi,za swoje niedoróbki,miał być do wszystkiego,a jest do niczego,ja też mam trochę przekichane,bo poleciłem go szwagrowi,a on jest strasznie niezadowolony,ciągle z nim coś nie tak,ktoś mi go polecił,ja to zrobiłem i poleciłem go innemu,i teraz problem.nie warto się denerwować tym złomem przecież kosztował tylko 750 pln,zdrowie ważniejsze,gwarancja Asusa też pozostawia wiele do życzenia.W tej cenie Panas,czy Sony to sporo lepszy i nie zawodny odtwarzacz.

ASUS jest GENIALNYM PLAYEREM, a nie zabawką do YT. :)

Do YT i innych dupereli kupcie sobie pena za 90 pln. na androidzie i sobie oglądajcie ... :)

Wszystko co miał robić (jako player), robi bez zająknięcia i to na wysokim poziomie.

Zestaw unikalnych funkcji to jego najważniejszy atut, więc jeśli kogoś to nie rajcuje, niech nie kupuje - proste.

Kolega jest z niego bardzo zadowolony, a ja widząc co potrafi, także wyrażam pochlebną opinię.

Najtańsze Oppo kosztuje cztery razy więcej ... Z dawnego OPPO pozostał tylko zubożały cień z cinavią w prezencie.

Odpal na nim 3D z menu z HDD, najlepiej ISO. Zagraj płytę z regionu A. Wypuść via. SPDIF HD Audio do DAC-a.

Jak już to wszystko uda Ci się zrobić, to przyjdź i zdaj relację. W zabawie z SONY lub Panasonic możesz zrobić to samo.

<br />Odpal na nim 3D z menu z HDD, najlepiej ISO. Zagraj płytę z regionu A. Wypuść via. SPDIF HD Audio do DAC-a.<br />

Żadnej z tych rzeczy nie potrzebuję. Dla normalnego użytkownika obecna funkcjonalność jest wystarczająca. Brak w/w funkcji nie wpływa na fakt, że jest to obecnie najlepszy player BR na rynku ... bez względu na cenę.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Witam - czy ktoś ma potwierdzoną informację na temat cinavii w tym modelu ?

A możesz jakoś konkretniej zadać to pytanie, bo prawdę mówiąc nie rozumiem o co dokładnie pytasz?

Żadnej z tych rzeczy nie potrzebuję. Dla normalnego użytkownika obecna funkcjonalność jest wystarczająca. Brak w/w funkcji nie wpływa na fakt, że jest to obecnie najlepszy player BR na rynku ... bez względu na cenę.

Dobre.

Asus w takim razie może śmiało pretendować do tytułu, najlepszy palyer na rynku biorąc pod uwagę cenę:-)

Asus w takim razie może śmiało pretendować do tytułu, najlepszy palyer na rynku biorąc pod uwagę cenę:-)

Ano może. Skoro jest tak dobry jak powiadacie.

Ja dzisiaj zamówiłem Panasonica DMP-BDT330, ten o którym wcześniej pisałem - 540zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlaczego Panasonic ? Panasonic robi chyba najszybsze BD na rynku. Widziałem u znajomego starszy model niżej z serii 2xx, bardzo szybko wczytuje płyty, Cd wcale nie dłużej niż tradycyjny odtwarzacz CD. Przypominam, że są na rynku BD, które potrafią płytę ładować około minuty.

Drugi znajomy ma BD sonego i jest wolniejszy oraz interfejs ma dla mnie mniej przyjazny.

Jeśli chodzi o BD to chyba tak naprawdę niewielkie są różnice czy kupi się tańszy czy droższy, w każdym razie jeśli chodzi o Panasonica. Ja zdecydowałem się na model średni w hierarchii bo to jest pierwszy odtwarzacz, który ma 2 x HDMI, zależało mi na tym.

Faktycznie niebawem wchodzi nowsza seria wszystkich modeli, poczytałem trochę i trudno znaleźć jakieś konkretne różnice. Jednak 2xHDMI będzie miał model wyższy dopiero BDT-460.

Panasonic ma od jakiegoś czasu, że czym nowsza seria, tym mniej funkcji mają tanie modele, wszystko przenosi do droższych serii. Chyba nikt nie chce kupować droższych BD, bo te najniższe serie są już bardzo dobre.

Ja wam powiadam, odpuśćcie sobie drogie BD, kupujcie tanie, sprawdzone BD, np. taki Panasonic BDT-230 - koszt 400zł. Działa szybko i niezawodnie.

Jako drugie urządzenie w domu polecam odtwarzacz multimedialny, nie zastąpi tego żaden BD jeśli chodzi o funkcjonalność, ilość czytanych formatów, bo to urządzenie jest stworzone z tą myślą.

Osobiście posiadam Manta DVBT05 Emperor Hybrid - 280zł, śmieszne pieniądze i chyba najlepiej wydane w tym całym kinie. Do środka wrzuciłem dysk 3TB i nic więcej do plików nie potrzeba. Oczywiście posiada możliwość podłączania dysków USB 3.0, penów, odtwarzanie po sieci itp. Na dokładke mój posiada jeszcze tuner TV z możliwością nagrywania programów na dysku, choć ja akurat nie używam, a nawet wbudowanego klienta do ściągania torrentów ).

Ukryta Zawartość

Teraz np. wszedł nowy model firmy HD-media Q10 II, na szybszym procesorze i androidzie. Stary model "600" to była bardzo udana konstrukcja.

Cena nowego modelu to około 800zł.

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem inwestowanie w drogie BD nie ma żadnego sensu. Oczywiście można kupić BD za 1,5tyś, 3tyś czy 6 tyś, tylko pytanie w jakim celu ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Złego słowa na ten odtwarzacz nie powiem, kupiłem go głównie dlatego że posiada Qdeqa, analogowe wyjścia stereo i że jest wymiarów odtwarzacza cd,dvd. Bardzo zależało mi na dobrej jakości dźwięku na złączach analogowych i to otrzymałem za co bardzo dziękuję Inżynierom Asusa, YT jest bajerem z którego podejrzewam że i tak bym nie korzystał ale sam fakt jego niesprawności budzi we mnie mieszane uczucia. Szukałem dobrego playera bardzo długo, porównywałem, czytałem achhh ile tego było, wybór padł na Asusa.

Aaaa bym zapomniał, ja ten odtwarzacz kupiłem za 408 zł w sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tak więc nie bójcie się zamawiać, gwarancja 24 miesięczna, wszystko w jak najlepszym porządeczku w przeciwieństwie do sklepu net-s który wystawił je za taką samą kwotę a nie wywiązał się z umowy, co poruszałem już w osobnym temacie;). Za te pieniądze nie powinienem nawet wspominać o tym braku YT;).

ps. Internetowe radio Asusa rekompensuje mi z nadwyżką braki spowodowane kiepską funkcjonalnością a właściwie to brakiem serwisu YT.

Ukryta Zawartość

Złego słowa na ten odtwarzacz nie powiem, kupiłem go głównie dlatego że posiada Qdeqa, analogowe wyjścia stereo i że jest wymiarów odtwarzacza cd,dvd. Bardzo zależało mi na dobrej jakości dźwięku na złączach analogowych i to otrzymałem za co bardzo dziękuję Inżynierom Asusa, YT jest bajerem z którego podejrzewam że i tak bym nie korzystał ale sam fakt jego niesprawności budzi we mnie mieszane uczucia. Szukałem dobrego playera bardzo długo, porównywałem, czytałem achhh ile tego było, wybór padł na Asusa.

Aaaa bym zapomniał, ja ten odtwarzacz kupiłem za 408 zł w sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tak więc nie bójcie się zamawiać, gwarancja 24 miesięczna, wszystko w jak najlepszym porządeczku w przeciwieństwie do sklepu net-s który wystawił je za taką samą kwotę a nie wywiązał się z umowy, co poruszałem już w osobnym temacie;). Za te pieniądze nie powinienem nawet wspominać o tym braku YT;).

ps. Internetowe radio Asusa rekompensuje mi z nadwyżką braki spowodowane kiepską funkcjonalnością a właściwie to brakiem serwisu YT.

Nie używam Asusa do oglądania YT. Ale z ciekawości sprawdziłem. A więc tak:

Próba odpalenia - wyświetla się BŁĄD SIECI

- myślę dlaczego?

Picassa działa

Radio internetowe działa

Update przez internet działa

? Mam sieć przewodową.

Co zrobiłem:

Instal-sieć-konfiguracja IP-przewodowa-tak

I wybieramy

Tryb IP -AUTO - ok z pilota

Serwer DNS -AUTO- ok z pilota

Strzałkami ma dół iwybieramy OK

Przypominam że mam sieć przewodową

- po tej operacji YT działa

Ukryta Zawartość

Dzięki za sprawdzenie, niestety u mnie to nie zdaje rezultatu, dodatkowo przypomnę że z routerem łączę się bezprzewodowo:). Echh jestem pewien na 100% że pozostałym na bezprzewodzie też nie działa;).

Dodam , że pomimo poprawnych ustawień YT nie działało. To co zrobiłem określa się jako NADPISANIE. Przed nadpisaniem ustawienia były takie same jak po nadpisaniu. Tyle tylko że YT wcześniej przed nadpis nie działało , a po nadpis - zadziałało

Ewentualnie później sprawdzę z kartą bezprzewodową. Mam nadzieję że poradzę sobie z konfiguracją.

Sprawdziłem z siecią bezprzewodową.

Wybrałem nazwę mojej sieci (SSID)

Wpisałem HASŁO

AUTO-ok

AUTO-ok

OK

I u mnie działa.

Dodam , że pomimo poprawnych ustawień YT nie działało. To co zrobiłem określa się jako NADPISANIE. Przed nadpisaniem ustawienia były takie same jak po nadpisaniu. Tyle tylko że YT wcześniej przed nadpis nie działało , a po nadpis - zadziałało

Ewentualnie później sprawdzę z kartą bezprzewodową. Mam nadzieję że poradzę sobie z konfiguracją.

Sprawdziłem z siecią bezprzewodową.

Wybrałem nazwę mojej sieci (SSID)

Wpisałem HASŁO

AUTO-ok

AUTO-ok

OK

I u mnie działa.

Tak myślę czy u Ciebie nie występuje inny problem. Zauważyłem wielokrotnie, że niektóre urządzenia nie mogą się zalogować do routera jeżeli SSID jest ukryty.

Problem ten ustępuje jeżeli SSID ustawimy na WIDOCZNY.

A jak jest z SSID'em u Ciebie bols86?

SSID jest widoczny, tak sobie myślę czy może problem nie jest szyfrowanie klucza WPA2, może ten Asus chwyta tylko WEP, ale kurcze przecież w takim razie w ogóle by nic nie łapało a tak wszystko działa oprócz tego cholernego YT. Postaram się ogarnąć na tyle długi kabel aby przetestować na połączeniu przewodowym. Sprawa jest zajebiście podejrzana, na początku byłem pewien że YT zmienił API ale przecież Wam działa:).

Witam

Mam pytanie odnosnie asusa 700

Czy odtwarza bd iso przez siec?

Jak dziala you tube-mam syna ogladajacego bajki

Czy steruje wlaczaniem i wylaczaniem tv?

Jak wpolpracuje z serwerem Nas?

Dodam ze posiadalem pioneera bdp 150 i wszystkie ww funkcje oprocz bd iso dzialaly wlasciwie znakomicie

Pozbylem sie go ze wzgledu na

tandetny wyglad

Mysle nad asusem albo pioneerem 450

Reszta sprzetu to stereo z zew dac,plazma panasonica, serwer nas

Zewnetrznych dyskow nie zamierzam uzywac mam 8T na serwerze prawie w polowie wolne

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.