Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

I stałem się właścicielem asusa za 406 zł, więc jednak da się kupić w przyzwoitej cenie. Po pierwszych testach czyta wszystkie pliki łącznie z iso 3d itp. więc plus. Nie czyta dysków powyżej 3tb ale idzie to obejść. Nie działa Youtube ale to widzę że to standard niestety. Mam natomiast pytanie czy istnieje możliwość wczytywania okładek filmowych, muzycznych czy może jest jakaś nakładka tak jak np. w dune zappiti czy Yadis?

Padre a jak MKV? Bezproblemu? Szybko? Napisy? Jak przewijanie filmów, cofanie, pauzowanie? Chodzi idealnie czy jak przewijasz to musiz dusić pilot żeby znowu było play? Jak wkładasz Pendrive/dysk to jak szybko uruchamiasz film? Katalogi przechodzi klik i już czy myśli za każdym razem? Czy jak przerwiesz fim to nastepnego dnia odpala się od tego samego momentu? Jak np. przewinąć do 50minuty? Jak jakość obrazu w porównaniu do puszczania z kompa? Na czym wyświetlasz na TV czy projku.

No... zdaj relację :)

400zł to cena zwykłego odtwarzacza bluray więc można "zaryzykować?

Jak to możliwe, że jeden sklep ma taką niską cenę.

Sam kupiłem teraz tego asusa, ale normalnie za 750 zł. Bałem się tej taniej oferty........

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Koleś, do kwadratu wspierasz ASUS-a..

Cytat:

" MKV? Bezproblemu? Szybko? Napisy? Jak przewijanie filmów, cofanie, pauzowanie? Chodzi idealnie czy jak przewijasz to musiz dusić pilot żeby znowu było play? Jak wkładasz Pendrive/dysk to jak szybko uruchamiasz film? Katalogi przechodzi klik i już czy myśli za każdym razem? Czy jak przerwiesz fim to nastepnego dnia odpala się od tego samego momentu? Jak np. przewinąć do 50minuty? Jak jakość obrazu w porównaniu do puszczania z kompa? Na czym wyświetlasz na TV czy projku. "

NUDZISZ !!!

Poczytaj.

Z tego co wyczytalem nie wiem czy odtwaza bd iso przez siec-jest ze odtwaza z dysku po usb

Odnosnie youtube-czhtam ze sa problemy ale dokladnie jakie? Da mnie wystarczy ze byloby konto i sparowane z smartfonem czy tabletem i juz jest dobrze no i oczywiscie plynne odtwazanie wszystkiego co jest w serwisie

Nie wiem czy steruje tv-pioneer napewno to robil

Jak wspolpracuje z serwerem nas-moj jest na twonky-czyli po prostu czy wszystko widzi od razu po wpieciu kabla

I moze jeszcze jedno-front jest metalowy czy plastik?

Jak glosno chodzi naped? W pionerze glosno sie uruchamial a potem jest duzo lepiej ake byl slyszalny

A jak wygląda sprawa bit-perfect w tym Asusie?

Czy w ogóle zawracać sobie tym głowę?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

[1]

Nie mam sieci.

Więc nie odpowiem.

Mogę zestawić ale nie mam takiej potrzeby.

Po USB pełna super funkcjonalność.

[2]

Padły pytania czy ASUS BDS-700 wysyła na odbiornik video ( np. procesor obrazu) sygnał 480i oraz 576i.

W sprawie PAL 576i nie ma problemu.

Jednak wysył 480i przez BDS-700 nie został rozwiązany pozytywnie.

TV pokazuje, że dostaje 480p. A chcemy 480i.

Pytający posiada procesor VIDEO i chce korzystać z jego funkcji de-interlesingu i upscalowania.

Zapłacił kiedyś za drogi procesor i ma prawo do takich nieco dziwnych oczekiwań.

Opcja wysyłu 480i z katalogu oraz z ISO DVD jest badana.

Czesc,

Przebrnalem przez caly watek i tez sie skusilem na ten odtwarzacz - glownie dla filmow wydawanych przez Criterion Collection (region A).

Youtube tez u mnie nie dziala, co mnie akurat nie boli. Po wirelessie. Nie wiem jak mozna "nadpisac ustawienia", pisanie nowych kasuje stare. Po kablu nie chce mi sie sprawdzac.

Ale znalazlem innego buga. Sporo starych filmow ma oryginalna sciezke w mono. Asus grzecznie wypusza takie audio w lewym kanale... tylko. RCA, spdif, hdmi - bez roznicy. Grzebanie w setupie nic nie daje. Malo ktory wzmacniacz stereo ma teraz przelacznik mono/stereo, wielokanalowego amplitunera w ogole nie mam. Obszedlem problem ciagnac audio po spdifie do karty audio w kompie, gdzie moge poustawiac co chce, ale to droga przez meke...

Jak ktos spotkal sie z problemem i znalazl rozwiazanie, prosze o podpowiedz.

A poza tym... porzadnie zremasterowane stare Bergmany i inne takie na blu rayu - bajka :-)

Pozdrawiam,

Dzidek

Ok, troche sie rozpedzilem z tym bugiem. Fakt, najpierw zadalem pytanie, a potem sam zaczalem szukac odpowiedzi. Problem jest, ale w mniejszej skali czy tez w specyficznym przypadku.

Potestowalem wiecej filmow. Sciezki mono zakodowane w Dolby Digital odtwarzane sa poprawnie. Btw, info na Asusie pokazuje takie audio jako DD 2.0, jest w ogole w uzyciu cos takiego jak DD 1.0?

Ale blu-raye z Criterion maja nieskompresowane audio w LPCM 1.0 (96/24). I tu Asus sobie nie radzi. Na wyjsciu stereo calosc laduje w lewy kanal, na spdifie w lewy przedni (chyba), hdmi nie mam czym sprawdzic. Poniekad, mnie boli stereo, ale przy wielokanalowej konfiguracji powinno chyba w centralny - tu bardziej szczegolowa dyskusja w temacie (pierwszy z brzegu link na google):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla odmiany - software'owy player na PC (np. PowerDVD) nie ma z takim audio problemu.

Pozdrawiam,

Dzidek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupiłem ten odtwarzacz za wspomniane 4 stòwki i w sumie jestem zadowolony.

Podłączony do projektora sony hw55.

Na plus:

- nieźle wygląda, swoje waży

- menu przejrzyste i szybkie

- po wgraniu nowego firmware są polskie znaki w napisach, które można powiększać i przesuwać

- łatwa zmiana regionu płyt br - w związku z tym, że nie pochodzi z polskiej dystrybucji, trzeba sobie zmienić na nasz region, tak, żeby odtwarzal wszystkie płyty wydane u nas.

- dobry, kontrastowy obraz tak z plików jak i płyt br,

- w sumie napęd dość cichy, mieli tylko na początku,

- czyta wszystkie mkv 1080p/720p bez żadnego problemu, ponadto można przewijać.

Minusy

- nie czyta mkv 3d

- czasami ma problem z odczytem płyty br, mieli i mieli,

- obraz z płyt br 3D jest okropny - plany się przenikają, znaczny ghosting, masakra. Wcześniej oglądałem kilka filmów 3D mkv z laptopa i było bardzo dobrze - m. in. Grawitacja.

YouTube nie działa, radio internetowe działa.

Filmów po sieci nie puszczam, tylko z dysku USB, więc się nie wypowiadam.

Do tej pory używałem laptopa i LG BD390.

W sumie gdyby nie straszne 3d to dla mnie byłby ideał.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Jesli to nie problem to mozna tak na szybko zainstalowac jakis darmowy serwer dlna na pececie i zobaczyc czy odczyta te pliki chociazby z tego dysku usb...

Kurcze to you tube to taka moja karta przetargowa z zona-szkoda ze nie dziala

>> Wcześniej oglądałem kilka filmów 3D mkv z laptopa i było bardzo dobrze - m. in. Grawitacja.

A jakim programem odtwarzasz filmy ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Cytat:

" obraz z płyt br 3D jest okropny - plany się przenikają, znaczny ghosting, masakra ... "

Jesteś pierwszym na świecie posiadaczem ASUS BDS-700, którego dopadł "PQ 3D" = MEGA - PROBLEM.

Możesz to szerzej opisać, proszę.

Problem często poruszany przez trzech userów:

Nie wiem o co chodzi ale u mnie You Tube via LAN cały czas działa.

O co więc chodzi ?

Kupili dożywotnio prawa do w/w serwisu, bo go na pudełku pokazują.

Wyświetlanie takiej opcji musi być uzasadnione / potwierdzone zawartymi umowami na linii GOOGLE - ASUS.

ASUS to nie jest firma typu "krzak".

To światowy GIGANT.

Ale nie tylko Ty masz problem z objawami,

Mój to jest z zoomowaniem video HD w trakcie reprodukcji;

ktoś daje opis, że mu to działa ?

U mnie to nie działa !

Działa na foto serwisie, zgodnie z instrukcją ( bardzo precyzyjną w wersji PL)

Dziwne, bardzo dziwne.

DO ADMINA:

Funkcja [EDYTUJ] działa kilka minut.

Śpieszmy się wię ok. 5 min.

Do ustawienia w kilka sekund w nastawach soft-systematyzacji forum.

Później na okoliczność ew. poprawek wkraczamy na obszar banowania z okazji umieszczania posta po postem.

"Strach się bać".

Pełne i ciepłe pozdro dla ADMINA !!!

AUDIOSTEREO to najlepsze forum AV w Polsce !.

Piszę to po latach doświadczeń.

Sprawdzę jeszcze raz ten YouTube, może trzeba być cierpliwym;) a, połączenie WiFi.

Na laptopie do 3d używam kmplayera.

Co do płyt 3d i obrazu - krótko mówiąc nie da się tego oglądać bo można dostać oczopląsu. Wcześniej te same filmy oglądałem na PS3 i wyglądało to zdecydowanie lepiej! Nie super, ale w miarę dobrze.

Postaram się sprawdzić inne tytuły, ale pewnie będę musiał kupić inny odtwarzacz. Szkoda.

I generalnie pomimo tego, że obraz z Asusa jest dobry, w niektórych aspektach lepszy niż z laptopa i LG BD390 to jednak jakby mniej przyjemny i mniej naturalny. Oczywiście może to kwestia przyzwyczajenia i muszę dać mu trochę czasu. W sumie mam go dopiero kilka dni...

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

Odnosnie youtube'a:

Podpialem kabel ethernet. Nie dziala. Ale znalazlem banalne rozwiazanie: setup -> other -> restore factory settings. Youtube ozyl...

Zeby nie bylo tak pieknie - po zmianie konfiguracji z powrotem na wi-fi znowu nie dziala. Dla odmiany pomogl zwykly reset. Ale tylko na chwile, po kolejnym zonglowaniu ustawieniami znowu problem.

Podsumowujac (firmware 1.06.03P): u mnie youtube dziala po kablu po przywroceniu ustawien fabrycznych, po wi-fi loteria. Nie bardzo chce mi sie sleczec godzinami nad testowaniem wszystkich kombinacji, bo mi akurat na youtubie nie zalezy, ale moze sie to komus przyda.

Moze w rewanzu ktos rozwiaze moj problem z audio LPCM 1.0? :-)

Pozdrawiam,

Dzidek

OK !!!

Jakiś Bluray Player ma Wam dostarczać rajcu z serwisu szyfrowanego httpS YOU TUBE ?

To jakaś BZDURA !!!

Ocena tego urządzenia nie może polegać na jego sprawności w temacie YT.

No Please !!!

[2]

Jakość Video jest NIe PODWAŻALNA !!!

[3]

Audio także.

To zamyka cały temat.

FUKCJONALNIE to najlepsze urządzenie na rynku, za grosze !!!

Nikt nie pisze, że ma pasywne chłodzenie więc nie wydziela szumu jak np. SONY PS3/PS4.

KUPUJTA BDS-700 za 4xx jak tylko się da !!!

Nawet na zapas niczym plazmy Panasa.

BRAK CINAVII !!!

DVD REGION FREE / Bluray ZONE FREE . Wszystkoto by SOFTWARE by pilot.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zauważyłem też , że Asus nie obsługuje plików z kompresją bezstratną wma. Szkoda. Sporo płyt mam zgranych do tego formatu, bo radio w aucie nie łyka flaców, tylko wma. A dla odmiany Asus nie daje rady z wma:-(

WMA jest na liście wykupionych uprawnień urządzenia ASUA BDS-700.

Czytamy na stronie numer 7 instrukcji !

Ja nie mam żadnych plików wma.

Więc nie sprawdzę.

Ta akcja upowszechnienia formatu wma Microsoftu się nie powiodła.

Cel znany; chodzi o opłaty licencyjne za kompresję wma.

Tymczasem zwolnione z opłat patentowych FLAC, WAV, MP3 "nieco" przeważają.

Nie jestem "lanserem" ASUS BDS - 700.

Nerwują mnie wskazywane ułomności tego urządzenia.

Na 100% wina leży po stronie "obsługiwanta:.

I jeszcze raz:

- YT u mnie działa = musi działać i u WAS (LAN LTE PLUS ).

- fw mam na NTSC ostatni,

- Cinavii brak a można cofać fw,

- 3D full jakość jest top, piszę bo ktoś tam napisał, że 3D to żenada ...

ASUS BDS-700 tylko dla grona wybranych !!!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie wykluczam.

Jeszcze jedna rzecz mnie drażni. Jak miałem podpięty twardy pod Panasa, to jak w menu wybrałem filmy, to pokazywał tylko pliki z filmami. Jak zdjęcia to zdjęcia. A w Asusie po podpięciu tego samego twardziela, już odtwarzacz sam nie potrafi rozróżnić plików. Jak wybiorę w menu filmy, to i tak mi pokazuje filmy,muzykę i zdjęcia. Straszny chaos się robi.

u mnie działa = musi działać i u WAS

Zdaje sie Ty nakreciles tego Asusa i caly watek, i chwala Ci za to. Ale ostatnio meritum przeradza sie w belkot.

Odpusc prosze, zanim pare stron wyladuje w koszu i straca wszyscy, ktorzy mogliby sie czegos cennego dowiedziec.

To dobry player, ma swoje wady ale tez unikalne zalety, w swojej klasie cenowej napewno. I rzeczowa dyskusja czy tez wymiana doswiadczen na ten temat ma sens.

Nie jestem "lanserem" ASUS BDS - 700.

To chyba dobrze, że pokazuje się wady i zalety urządzenia, większa świadomość wyboru.

Nie widzi dysku 3,5'' z własnym zasilaniem.

Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić?

Na stronie ASUSA tam gdzie jest FW jest także lista współpracujących HDD (qualified vendor list)

Mojego Seagate 2TB 3.5 cala SATA2 w obudowie z USB3 nie ma na liście rekomendowanych HDD. Mimo to nigdy nie miałem problemów z odtwarzaniem mediów na BDS700. Oczywiście dysk sformatowany jako NTFS

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.