Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Muzykę puszczam przez coaxial do DACa. HDMI jest do filmów.

Jednak muszę zawsze wyłączać dźwięk w TV żeby szło tylko na kolumny.

Da się jakoś ustawić asusa lub tv żeby podczas muzyki telewizor był jedynie wyświetlaczem menu.?

mam tv panasonica i u mnie jest taka opcja viera link, która pozwala wybrać czy dźwięk ma być z tv czy amplitunera. Dodatkowo w asusie jest funkcja hdmi cec, która pozwala włączyć asusa za pomocą tv

Asus nie pozwala zgrywać płyt blu-ray na dysk, nie znam żadnego odtwarzacza który potrafi, do tego tylko komputer.

Po kilku tygodniach użytkowania asusa mam strasznie mieszane odczucia. Niby za tą cenę 400 zł warto np. 2 hdmi, ISO 3d, oraz czytnik płyt a z drugiej strony ubogi i nie dopracowany soft, zacięcia płyt, niezbyt dobry obraz. Porównując z posiadanym hdi dune prime3, dune bije asusa na każdym polu, brakuje tylko 3d. Dlatego co raz bardziej myślę o sprzedaży i kupienie blu-raya panasonica 520.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Po sporadycznym ale dłuższym obcowaniu z tym odtwarzaczem dochodzę do wniosku że każdy kto twierdzi że jest fajny lub generuje dobry obraz powinien poważnie zastanowić się nad sposobem postrzegania świata.

Zaczynają się też problemy, typu nie odtwarza mojego ripu blu ray (mkv) po prostu wraca do menu nic nie pisząc (gdzy inny BR sobie z tym radzi), losowo odtwarzany materiał traci płynność (ledwie zauważalne ale jednak) a i zdarza się wyraźne przeklatkowywanie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

dochodzę do wniosku że każdy kto twierdzi że jest fajny lub generuje dobry obraz powinien poważnie zastanowić się nad sposobem postrzegania świata.

No niezłe.

U Ciebie ocena obrazu z TV ma wpływ na sposób postrzegania świata?!

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Możliwe ze się trochę zagalopowałem i bardzo dobre TV czynią magię maskując wady obrazu z asusa tak jak słabsze zapewne uwypuklają. Na początku myślałem że te 55'' to też kiszka ale po podpięciu mojego playera odbiór był znacznie lepszy i pozbawiony drażniących defektów.

• 1 miesiąc później...

Witam wszystkich serdecznie!

Jestem nowy na forum. Od wielu lat słucham stereo a ostatnio nabyłem kino domowe ( w tym temacie jestem nowicjuszem) a znim odtwarzacz Asusa BDS-700. Mam z nim pewne problemy:

1. Nie czyta mi jednej płyty audio słownie jednej (czyta ją każdy inny sprzęt: wybredny NAD CD, odtwarzacz DVD Panasonica itd.).

2. Zacina sie przy odtwarzaniu płyt Blu Ray po 75% filmu ma dwu trzy sekundowa pauzę jakby wczytywał dane po czym rusza dalej z odtwarzaniem.

3. Miałem duze problemy z odtworzeniem studniówki syna (dvd), wesela młodziutkiej kuzynki. Zacinał sie wieszał w jednym momencie pomogło tylko wyłączenie z gniazdka.

Odtwarzacz kupiłem w renomowanym sklepie w czwartek zeszłego tygodnia od razu wgrałem nowy soft. Proszę o porady i wyrozumiałość jestem nowicjuszem KD. Pozdrawiam

Czyli wina bedzie leżała tylko po stronie płyt nie odtwarzacza? Ogólnie muszę przyznać iż dźwięk jest więcej niż dobry.

Niestety to nieprawda. Wina leży po stronie odtwarzacza. ASUS to produkt niedopracowany. Może kusić pewnymi funkcjami ale jakościowo to niestety porażka.

Stosunkowo mało kosztuje ale trzeba zaakceptować jego braki.

Chcesz mieć komfort odtwarzania każdej płyty bez problemów to zainwestuj w Oppo 103D. Niestety koszt jest 5x wyższy.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Generalnie z tego wątku można odnieś wrażenie, że jakimś dziwnym sposobem powstał mit super playera BD, który jednak okazuje się urządzeniem przeciętnym i na dodatek niedopracowanym.

Imć janunio jest fanboyem tego asusa i ten mit to chyba jego zasługa ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

miało być pięknie a wyszło jak zwykle jeżeli cena jest tak niska to świadczy o tym że jest to awaryjny,i nie dopracowany odtwarzacz,nie zauważyłem żadnego o0dtwarzacz który by tak szybko stracił 50 proc ceny,jest sporo zwrotów,no i sklepy muszą się tego pozbyć,bo nie długo i za 300 nie będzie chętnych.

"Janunio" dzieki za porade ale niestety nie pomogło. Dziwna sprawa bo czyta kazda inna płytę CD Audio?! Jestem tu nowy, i brak mi również doswiadczenia z innymi odtwarzaczami BD ale w moim odczuciu niektóre opinie sa lekko przesadzone. Moze i nie jest on rewelacyjny jakbyśmy chcieli ale też nie mozna nazwać go przecietniakiem. Moim zdaniem jakość dźwieku i obrazu jest wiecej niz zadowalajaca a zważywszy na cenę (u mnie 750) otrzymujemy całkiem znosny i wyposażony sprzęt. Tak jak ktos tu napisał mozna i Oppo prosze bardzo lecz trzeba wydać co najmniej razy cztery.

Pozdrawiam

Aczkolwiek sytuacja z wyjątkową płytą CD powinna dziwić to znam doskonale bardzo podobny przypadek.

Jest nie do wytłumaczenia.

Szczegóły:

BD "The 25th Anniversary Rock and Roll Hall of Fame"

Płyta stawała na utworach Stevie Wondera.

Wymienił egzemplarz, to samo.

Na innych, takich samych BD playerach Samsunga chodziła.

A u niego nie ...

Skończyło się na zakupie innego BDP.

Bo też kolega jest wielkim fanem Wondera.

No miał niefart ...

Moim zdaniem jakość dźwieku i obrazu jest wiecej niz zadowalajaca a zważywszy na cenę (u mnie 750) otrzymujemy całkiem znosny i wyposażony sprzęt. Tak jak ktos tu napisał mozna i Oppo prosze bardzo lecz trzeba wydać co najmniej razy cztery.

Nie trzeba drogiego oppo, wystarczy Panasonic za 600zł, lub za 400zł z jednym wyjściem HDMI i większości opisanych w tym wątku problemów nie ma.

Wadą Panasoniców natomiast jak dla mnie jest wygląd.

A jeśli komuś ( tak jak mnie ) zależy na 2x USB, 2x HDMI wyjście coaxial i pliki flac to co byś polecił w podobnych pieniądzach?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Ciekawym urządzeniem jest Panasonic DMP-BDT330

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tym, że wyjście cyfrowe ma po optyku, ty chcesz coaxial. Kosztuje 630 zł. Szybki odtwarzacz, żadnych zacięć, serwisy internetowe typu TVN Player. Miałem go kilka dni na testach, zrezygnowałem z powodu mało czytelnego wyświetlacza, a zależało mi na tym bo miał robić jako transport do płyt CD, tak żeby nie trzeba było włączać telewizora.

Np. płyta CD startuje razem z zamknięciem szuflady 8-12 sekund. Płyty BD też szybko startują. Warto na to zwrócić uwagę ponieważ są odtwarzacze BD, które potrafią ładować płytę nawet minutę !

Trzeba też zaakceptować jego wygląd :) Dla mnie był on minusem, tak samo jak mały rozmiar, ja preferuję pełnowymiarowe sprzętyy, jest później łatwość w ustawianiu, a nie stoi jakiś niewymiarowy maluch.

Znajomy ma starszy model z serii o jedno oczko niżej i od kilku lat zero problemów.

Warto też zaznaczyć, że w odtwarzaczach, które mają 2 HDMI, w drugim łączu najczęściej jest tylko dźwięk.

Zaznaczam, że ja używam BD tylko do płyt, do plików mam odtwarzacz multimedialny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pioneer bdp 450

Normalny wyswietlacz

Normalny wyglad

Metalowy front

Czyta wszystko doslownie z usb jak i z nasa

Mozna wgrac inny soft po ktorym z tego co sie dowiedzialem bedzie czytal BD iso

A jeśli komuś ( tak jak mnie ) zależy na 2x USB, 2x HDMI wyjście coaxial i pliki flac to co byś polecił w podobnych pieniądzach?

ASUS BDS-700.

Dodam: pasywne chłodzenie ...

Podobno można trafić za 450 pln !

Wolny od Cinavii.

Z uwagi na jedną płytkę odtwarzacza nie będę zmieniał :-) mam stereo NAD+AE także mam na czym odsłuchać Tu ma być głównie kino i z takim zamiarem kupiłem sprzęt. Stereo na nim będzie grało okazjonalnie :-)

inna dystrybucja,odtwarzacze nie schodzą strasznie wiele zwrotów,i pewnie te po 400 zł to zwroty sklepy kupują to hurtem po 250-300 zł całe palety,a potem sprzedają jako nowe.

teraz takie czasy że sprzęty zalegają na pułkach,a tendencja jest taka że playery są coraz mniejsze,nastawione na odtwarzanie wszystkiego,tak więc zdecydowanie lepiej kupić Panasonica 460,czy 360,jakiś lg,lub sony zamiast tego awaryjnego ,,kapryśnego playera,Oppo przereklamowany,i za drogi,Marantz,kapryśny wolny,i nie czyta wielu formatów,Pioneer taki sobie nic specjalnego,czyta podstawowe MKV,i nic więcej Philips jak się trafi przeważnie brak aktualizacji,oraz koszmarnie głośne napędy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

teraz takie czasy że sprzęty zalegają na pułkach

Widziałeś gdzieś te ,, pułki'' zawalone Asusami?

tendencja jest taka że playery są coraz mniejsze,nastawione na odtwarzanie

Asus wpisuje się w tą tendencję?!

Mnie się wydawało, że jako jeden z niewielu jest w dalszym ciągu jako tako fizycznie zbudowany. Pełnowymiarowy klocek i to jeszcze solidnie wyglądający.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.