Skocz do zawartości
IGNORED

michell gyro dec i se

Croowab

Rekomendowane odpowiedzi

Wysłałem maila.

W necie nigdzie nei mogę znaleźć info na temat lat produkcji.

Gdzieś mi się obiło o uszy że gyrotec był produkowany w latach 70-tych i ciężko mi w to uwierzyć.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu napisali, że od początku 80'.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dostałem oficjalną odpowiedź.

Good Morning ...,

Thanks for your e.mail.

The Gyrodec was introduced January 1982 and the Gyro SE December 1998.

Regards

Steve Rowland.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

• 10 miesięcy później...

Witam, Jakiś czas temu zakupiłem ten gramofon, jest na nim zamontowana Rega RB300 którą chcę sprzedać i kupić coś innego... najchętniej SME 9'calowe, ale które wybrać, jest ich cała masa, który model by pasował najlepiej? ...zauważyłem że np. 309 jest bardzo drogie, a 3009 już nie, na czym polega ta różnica?

Może Tecnoarm A? ...może Moerch UP-4?

Przyznam szczerze że nawet nie jest w stanie powiedzieć którą dokładnie wersje Gyrodec'a mam, jak je od siebie odróżnić, wyglądają tak samo...

pozdrawiam

Joachim

Po pierwsze zastanów się co chcesz uzyskać po zmianie ramienia.

Druga sprawa to montaż - każde ramie ma inne mocowanie.

Po trzecie - określ budżet i zastanów się na jakiej wkładce chcesz grać (podatność)

SME 3009 wobec Regi RB 300 to taki trochę skok w bok, nie jestem fanem regi ze względu na brak regulacji VTA i azymutu, ale kiedyś wymieniłem okablowanie w rb 250 i nawet to grało. SME 3009 stawiam wyżej, ale na pewno nie ma jakiejś przepaści dźwiękowej. SME 309 to inna liga, ramie wykonane z magnezu itd. Nie miałem, więc nie powiem więcej.

Możesz się zastanowić nad upgradem Regi -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , SME 3009 to moim zdaniem przy obecnych cenach średnia inwestycja (ciężko kupić za mniej niż 1500zł za wersję S2).

Poczytaj jeszcze o Jelco SA 750. Z dobrych 9-calówek jest jeszcze Linn Ittok, ale teraz też chodzi b.drogo, grubo ponad 2k zł. Z tańszych jest Linn Akito, fajne ramie, Linn Basik też jest OK, ale to klasa Regi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.