Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix Mini-i New + końcówka mocy ?

cygaret

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym kupić końcówkę mocy i podpiąć ją do DAC-a Matrix Mini-i New. Kolumny 3-way classic Troelsa Gravsena.

Mam dwie końcówki na oku, która będzie lepszym wyborem aby chociaż uzyskać namiastkę koncertu AC/DC ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musica curat cor meum et animam meam delenit

głosuje za druga

zagladales do srodka?

"nic" to znaczy ale zajrzyj

dla mnie czym starsza tym lepiej ;)

bez wielkiego dochodzenia ani osłuchania z nimi głosuje na to co widze w srodku ...

... i na zewnatrz - 200,000 yen (1986) - nawet juz pomimo sporej inflacji na yenach w poznych 80 to bardzo droga zabawka

jesli sie ktos nie zgadza nie mam zadnego ale

ot glosuje i tyle :)

ps

pieknej jakosci kondensatorki - juz niespotykane :(

80 lata to była robota

ps2

wrazenia z koncertu to w radio :)

to da Ci wiecej - wrazenia z dobrych nagran studyjnych

ps3

ja szukam za philipsem ah380 :) - oczywiscie nie lkupie go w tej cenie coz Ty chcesz wydac - w tej to od reki i przepłacone znacznie - sie musze upocic:)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

erazm trochę szyfrujesz przekaz ale jasno niczym mistrz Yoda :). A zakukałem i po wglądzie wewnętrznym rozum podpowiada drugą opcję.

Miałbyś jakąś alternatywę dla powyższych? Podpowiem, że na pewno nie rotel i temu podobne. Gustuje w analogowym angielskim brzmieniu.

dla mnie tez napewno nie rotel - juz wyjechał dawno - porzuciłem kategorycznie te mysl

anglik :)

prawdziwy anglik jest holenderski:)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Składanie stereo jak już człowiek ma pewną wizję wcale nie jest takie proste. Może gdybym szastał zielonymi i odwiedził salony to i by szybko poszło.

A tak mam frajdę w poszukiwaniach i jest to fajne.

Ale jestem również typem, który lubi kupić raz a dobrze i cieszyć się z tego co ma.

edit: Z tym philipsem to widzę jakiegoś rodzyna wyszukałeś a czy słuchałeś? Nic nie ma lekko, zbyt nudno by było w życiu.

kiedys mialem jego biedniejsza wersje - troche nie doceniałem w tamtym czsie , troche kasy było trzeba i poszło w handel sprzetu , troche z powodu glupiej zabawy w kino :p

potem myslalem ze kupie nowe fajniejsze

potem zrozumiałem ze nic nie kupie

potem dopiero sie zaczeło

teraz wydaje mi sie ze dopiero do niego "dojrzałem"

a moze....

w kazdym razie zobaczyc mozna :)

• Moderatorzy

zobacz te:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mój typ !!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

stench teraz to bym musiał być ryzykantem wbrew Sobie. Kiedyś byłem w salonie na odsłuchach i słyszałem dwa wzmacniacze rotela z przedziału 2000-4000 tys. pln. z kolumnami B&W

Niestety nie mój gust, było to dla mnie suche,analityczne do bólu bez "oddechu". Te same kolumny podpieliśmy pod jakiegoś marantza też za 3000 pln i było o niebo lepiej tylko brakło stereofonii i ciepła. To co Ja lubię odnalazłem dopiero w Nadzie oraz lampie na el34. Jakim dźwiękiem charakteryzuje się ta końcówka rotela?

Arcama również słuchałem i jest to przyjemny przekaz taki właśnie lekko analogowy/rozjaśniony troszkę tylko brak "pazura" bo gra bardzo łagodnie.

Chyba zaryzykuje tego audiolaba, a czy ktoś mógłby mi chociaż subiektywnie opisać jak to gra?

trzeba było nie słuchac z b&w

mozna było tez zmienic kolumny na "analogowe"

dla mnie kewlar sie nie nadaje do niczego poza kamizelkami:)

tylko techno i umcyki mi podszło swietnie na 602

choc to tez pewnie wina "splecenia " z aurexem patelniowym

zdecydowanie odradzam szukania pod nowe BW

nie wiem jak wieksze ale te to "porazka" w analogowym miesiwie i glebi

skoro odnalazłes w nadzie to nie odnajdziesz w rotelu - szkoda zawracac sobie glowe

kup grundiga 9000 a bedzie git i taniej :)

ed

a masz juz kolumny dobrane - zgubiłem to

poddj je próbom - pewnie i tak na jednej sie nie skonczy

poprostu nie przepłac by nie utopic znacznego pieniadza w razie odsprzedazy

uuu konkretne te kolumny

Troesla by Lukasz

Ukryta Zawartość

spendor mial kiedys takie konstrukcje?

to swietna firma a jam go miał za jakiegos nowocudaka ;)

SP100R² - spendor ? - to sie nazywa kolumna:) - musze sie przeprosic ze spendorem :) choc te "dziury" i tak tam zbedne - mogliby zamknac te bude

Ukryta Zawartość

W grundigu trza by ominąć pre i pewnie wymienić główne kondensatory. Hmmm mówisz takiego starocia, cóż liczy się dźwięk.

nic nie mowie :) - to Ty to mowisz ja tylko rzuciłem mysl

staroc jak staroc 100 lat nie ma ;)

• Moderatorzy

mam rotela 06 i kolumny dali, zero ostrosci, tylko muzykalnosc i dymamika.

wiele osób pisało że b&w z rotelem nie stroi,

co napędzi 991 ? chyba wszystko to jedna z najmocniejszych końcówek na rynku w cenie poniżej 10000 (oczywiście następca czyli 1582), ale ona ma zbliżone parametry,

poczytaj, popytaj w klubie rotela

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.