Skocz do zawartości
IGNORED

Beksińscy. Portret podwójny

Dominic2509

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni w księgarniach można znaleźć w/w pozycję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem po pierwszych stronach, i wygląda bardzo ciekawie, uważam, że warta polecenia, nie tylko dla "fanów" ojca i/lub syna.

post-43720-0-45690600-1393597736_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/110033-beksi%C5%84scy-portret-podw%C3%B3jny/

A jak ktoś ma gdzieś jednego i drugiego, to ile jeszcze wątków o nich założycie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzie litości, ileż można tym męczyć...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Załóż sobie jeszcze drugie siedem o tym co jadł na śniadanie, gdzie robił zakupy i o której chodził spać.

Wielka postać historyczna, która musi mieć dwadzieścia cztery wątki na audiostereo.pl i jeszcze pomnik do kompletu.

Jest na forum sześć innych wątków o Beksińskim i w każdym jest to samo, to po jaką cholerę jeszcze mnożyć bezsensowne tematy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Parantulla - wyluzuj - o kablach jest milion wątków.

A o książce nie wiedziałem...

Przeczytałem natomiast ciekawy artykuł - Tomek, okazuje się gardził słuchaczami, nazywał ich bydłem i idiotami (w liście do ojca)

Nie mniej był pozerem, mimo, że Go lubiłem (audycje, które do dzisiaj mam na HD).

Mam do dzisiaj skany wszystkich artykułów w Teraz rock i oczywiście ten ostatni z odwróconym Beksą.

W ogóle jestem trochę takim beksologiem - bezwzględnie był jednym z najlepszych redaktorów i opiniotwórców. Nie znosiłem nowej fali, a włączałem radio tylko dla niego. Żeby się z nim niezgadzać.

No i nie powiem - tąpnąła mnie nieźle jego śmierć.

Był świetnym dziennikarzem muzycznym - nie ch*jem jak Mann, dostosowującym się do sceny politycznej.

Może tylko Kaczkowski...

Mój pierwszy kontakt z Beksińskimi był za pośrednictwem ojca. Jestem z Częstochowy, gdzie jest jego muzeum z bogata wystawa prac, od szkiców, po obrazy przez grafikę.

Książka jest pięknie ilustrowana, i czyta ją się z każdą stroną coraz lepiej.

• 2 tygodnie później...

Książka jest bardzo dobrze napisana, można odnieść wrażenie, że towarzyszy się rodzinie Beksińskich w ich życiu .....

Byłem stałym słuchaczem audycji TB , ale jakoś nie interesowało mnie jakim jest człowiekiem po za anteną. Gdy w Wigilię 1999 popełnił samobójstwo , to zacząłem się zastanawiać co z nim było nie tak ? Z książki wynika , że niestety TB był po prostu chory psychicznie. Nasuwa się pytanie czy był to efekt dorastania w specyficznej rodzinie ?

Mam nagranych wiele audycji TB do których z sentymentu raz na rok wracałem, a teraz po lekturze książki jakoś czuję, że już do nich nie wrócę .... zobaczymy w grudniu ...

pozdrawiam

Arkadix

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Czytałeś ostatni artykuł? - Nie uważam, że był chory psychicznie.

Nie wychodziło mu życie, nazwijmy erotyczne, czego dawał sygnały w felietonach.

A to ukochana wydymała się z najlepszym kumplem i takie tam. Myślę, że był słaby psychicznie.

Bardzo dążył do życia rodzinnego, ale partnerkom stawiał bariery do nieprzekroczenia, normalnej kobiecie. Trafiał albo na dziwy, które go chciały ograbić i zrażony przenosił podejrzenia na kolejne, najczęściej niewinne.

Paranoja, Świetny dziennikarz - ale pozer jak się zowie.

• 4 tygodnie później...

Opis ten został zamieszczony na portalu AUDIO LIFESTYLE:

"Fascynująca książka przedstawiająca biografie wybitnego polskiego malarza oraz jego syna - sławnego dziennikarza muzycznego. Zamordowany w 2005 roku Zdzisław Beksiński to autor wielu pobudzających mroczne przeżycia prac i obrazów z gatunku grozy, które miały niewątpliwie wpływ na osobowość Tomasza, charyzmatycznego prezentera radiowego tworzącego w swoich audycjach muzyczne psychodramaty, którym sam w końcu uległ, popełniając samobójstwo. Książka o ludziach kreatywnych do granicy samozniszczenia, w których życiu istotną rolę odegrała muzyka. Pozycja wybitna."

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Kniazk7 jeszcze nie mam. Jednakowoż po mniemaniu moim jest to pozycja wybitna, dokladnie nie nawidze stylistyki olda and younga, sa nudni i depresyjni, jak by w kolo bylo lepiej, vulgo.... poprosze o radoche....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.