Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze kompilacje muzyczne / CD & analog corner / Jazz Fusion Rock Only

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł mi do głowy pomysł na listę najlepszych kompilacji na płytach CD i winylach z muzyką jazz/fusion/rock... Normalnie; składanki i wydania typu Greatest Hits lub The Best O f... nie są brane pod uwagę. Chodzi mi bardziej o takie rzeczy jak seria Rarum z ECM, ciekawe kompilacje z Jimi Hendrixem... jakieś ciekawe klimaty fusion, jazz... rock; mądrze poukładane, zestawione rozumnie... z jakimś sensem. Wiem, że z Carlosem Santaną jest kilka ciekawych kompilacji... nawet na złocie!... Oczywiście kompilacja z muzyką free brzmi groteskowo i komicznie, ale może i tam można coś znależć... itd.. itp. Jak się okaże, że temat istnieje, to proszę moderację o wystrzelenie tej kopii w kosmos.

Moja propozycja na dziś, to remasterowane wydanie Reprice Records: Jimi Hendrix - 'Kiss The Sky'. Jedenaście utworów, można powiedzieć, że klasycznych, ale z drugiej strony, które utwory Jimiego nie są klasyczne? Dużo dobrych klimatów złożono na tej płycie.

51j81X449eL._AA160_.jpg

Parker's Mood

to może taka kompilacja? - plusy to - może być grana zawsze i wszędzie o każdej porze, przy urodzinach, weselu, rano, wieczorem, pasuje maluchom, emerytom, audiofilom i chyba wszystkim się podoba, tylko nie wiem czy o to chodziło? :-)

Cała seria CamJazzu poświęcona najwybitniejszym muzykom np.Bleyowi,Braxtonowi,Pullenowi,Murrayowi,Motianowi......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.