Skocz do zawartości
IGNORED

auta amerykanskie sa.......

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Leszek36, 22 Lut 2006, 15:22

Bo ja wierzę w dociekliwosc forumowiczów w ustalaniu faktów których mnie się nie chce :))) Ty natomiast masz ich jak widac za kompletnych idiotów. W dodatku psychopatów którym zalezy czy Moris nalezy do VW czy do BMW.

To jeszcze ci powiem ze Moris to jest tak naprawdę Rover i Rolls-Royce - i co ty na to???

Gimnastykuj łepetynę, w dociekaniu co miałem na mysli :)

qubric....

A propos szmelcowatosci BMW. Siegnijmy do statystyk, co?

Przeprowadzone przez Dekre na ponad 7 milionach samochodow.

Otoz wszystkie badane modele BMW ( 5, 7, z3, x5, 3 cabrio) za wyjatkiem serii 3, we wszystkich kategoriach wiekowych wypadaja powyzej sredniej. A jesli rzeczoznawcy sie do czegos przyczepiaja to do usterkowosci zawieszenia. A to wynika moim zdaniem, z tego , ze tymi samochodami, postrzeganymi jako usportowione limuzyny, po prostu chce sie jezdzic szybko i chce sie czasami zaszalec. Brzmienie silnika wrecz powoduje zeby wcisnac gaz do dechy. (Technika jazdy ma niewatpliwie duzy wplyw na zawieszenie). Kupuja je raczej ludzie, ktorzy zamiast super komfortu oczekuja super prowadzenia tych samochodow. Lubia dynamiczna jazde. Srednia wieku klientow BMW jest az o 10 lat nizsza od sredniego wieku posiadacza mercedesa, czy tez sporo nizsza od typowego posiadacza nudnej toyoty. Jest bardzo prawdopodbne , ze stateczny posiadacz toyoty po 50 zdecydowanie bardziej dba o swoj samochod, byc moze z tego wynika ta legendarna jakosc toyoty. Albo swietny marketing toyoty. zwroc uwage, ze reklamy toyoty zazwyczaj mowia o jej super wysokiej jakosci. NIe odwoluja sie do piekna, sportu, emocji. A gdyby tak sie blizej przyjrzec statystykom...Okazuje sie, ze w grupie samochodow 3 letnich, na 100 corolli az 83,4 sa bezawaryjne, a w przypadku BMW 5 az 81,8 jest bezawaryjnych. W kategorii 7 letnich samochodow BMW 5 wyprzedza toyote. Ale wszystkim w Polsce wydaje sie, ze toyota jest super, a BMW to Bedziesz Mial Wydatki. Jestem tez przekonany, ze gdyby do toyot ladowali tak fantastyczne silniki jak do BMW , w statystykach toyota bylaby duzo nizej. No ale jesli qubric opinie o BMW wydajesz na podstawie trupow BMW, wyciagnietych spod autokaru i zlozonych w calosc przez genialna polska mysl techniczna i jezdzacych po Polsce to sie nie dziwie. BMW produkuje fantastyczne samochody i tyle.

Skoda we wszystkich statystykach wypada ponizej sredniej.

kyuss3, 22 Lut 2006, 15:49

Opinie o BMW wydaje na takiej samej podstawie jak o Fordzie czy Daewoo. Mówię o prestiżu marki i o potocznym jej postrzeganiu. Nie jestem Dealerem - jak będę musiał coś sprzedać to wtedy będę udowadniał innym że się mylą w swoich obiegowych opiniach. A na razie tylko mam wrażenie że Jazz chce mi sprzedać swoje szmelcowate i bezgustowne BMW :)))

Dla Slava np. Skoda nie ma Prestiżu, a Moris ma. Dla mnie Moris nie ma, a Skoda ma - bo starsza marka. Jak jeszcze jest z dobrym silnikiem pod maską i bije Morissa na prostej to jest lepsza od jego "prestiżu" :)

kyuss3, 22 Lut 2006, 15:49

Z tym Będziesz Miał Wydatki - to chodziło tez chyba o cene części i eksploatacji.

Tak samo jak mówią "Ford gówno wort" - I jakoś też nie wiem dlaczego.

Ja nic nie sądzę - BMW mi się nie podoba (chociaż widziałem najnowszą trójkę i wydała mi się całkiem gustowna).

Na podryw?

Myślę ze coś włoskiego - może jakiś klasyk sportowy. Albo te angielskie grzmoty Astona :))) Laski lecą na sportowe (choc ostatnio ze względu na jakies zboczenie gustów lubia też wielkie terenówki - weź Hummera :)))

No dobrze wkurwik, ale juz mi sie znudziles. Nie chodzi o to, ze nic nie wiesz, ale przestales byc zabawny, a ja wlasnie skonczylem piec piekne borowiki na tequili, wiec sio petaku do marzen o samochodach.

My to sie qubric nie dogadamy jednak. Jak mozesz mowic, ze marka BMW ma nizszy prestiz niz VW, zastrzegajac jednoczesnie, ze wynika to z potecznego jej postrzegania. Potocznie prestiz BMW jest wyzszy ni VW. BMW to marka premium, VW nie. Komu jak komu, ale tego Ci tlumaczyc nie trzeba. Mimo statystyk caly czas twierdzisz, ze BMW sa szmelcowate. Jestes nieobiektywny i tyle. Mozesz se mowic, ze BMW sa bezgustowne, ale nie mozesz mowic ze sa szmelcowate. Gdzie Twoja logika?

Rozumiem , ze dla Ciebie o prestizu marki decyduje data jej powstania. Absurd. Ozywiscie o zadnym prestizu tej marki mowic nie mozna, bo skoda nie jest po prostu prestizowym autem. Moze w jakims Czadzie czy innym Zimbabwe. Moze i Toja ukochana fabia pokona morrisa na prostej, ale zatrzyma sie z powodu awarii szybciej niz mini, bo jest kiepska jakosciowo i bardziej awaryjna od mini. Wec mini bije na glowe wyrob tej beznadziejenie nudnej skody.

Nie chcesz mi aby wcisnac swojej nudziarskiej skody? Tak zachwalasz ten samochod.

BMW to sa bardzo dobre samochody,dostarczające bardzo dużo frajdy z jazdy,

a to dzięki m. inn, niezależnemu wielowahaczowemu zawieszeniu, napędowi na tył,

z pięknie brzmiącymi, dynamicznymi-6-cio cylindrowymi rzędowcami,

w Polsce na recepcję tego auta duży wpływ mają młodzi właściciele nie grzeszący inteligencją,

nie dysponujący funduszami na prawidłowe serwisowanie,

tuningujący swoje "beemki" w prymitywny , tani sposób, w rzeczywistości szpecący te auta,

podobnie zresztą z Audi, często jest tak ,że "obciach" tym w Polsce jeździć,

ale to nie wina marki, ale matołów i biedy

"Z tym Będziesz Miał Wydatki - to chodziło tez chyba o cene części i eksploatacji.

Tak samo jak mówią "Ford gówno wort" - I jakoś też nie wiem dlaczego."

Panie Qubric,

spójżmy na to z innej strony:

Ad.1

Będziesz Mógł Wyprzedzać

Ad. 2

Nie każda morda fasuje do Forda

Pozdrawiam,

Witam !

>Adolf

To samo mozna napisac o Alfie - fantastycznie trzymanie sie jezdni dzięki zawieszeniu z Formuły 1, doskonały układ kierowniczy, rewelacyjne hamulce, świetne silniki itd...

Ale gdybym chciał być odkrywczy to i tak wziąłbym Masserati :))

Albo tytułem tematu Vipera ( choć szmelcowaty..).

Pozdr.

I prosze zbyt nie szaleć w swoich bolidach, Panowie :))

Ostatnio widzałem test hamulców w amerykańskiej wersji Forda ( dużo chromów z tyłu i gigantyczne lampy tylne, na całą szerokość bagażnika ). Test zdał, zatrzymał sie z ponad 140 km/h w miejscu bez poślizgu, ale zrobiło się tyle dymu, że ruch prawie zamarł - droga expresowa, auto przed nim chciało zmienić pas a on niezauważył, czy co....

Amerykanie ( auta ) są ciekawe, bo dość łatwo wyróżniają sie z tłumu. A to lubię :)

i to bylo auto,bez ABS,dlatego tak swietnie wyhamowalo.

swoja droga w stanach wiekszosc aut nie jest wyposarzana ani w ABS,ani w wiecej niz 2 poduszki.

a normy i spalin,i bezpieczenstwa sa wyzsze niz w europie.

• Redaktorzy

"Ja pisałem o prestiżu marki samochodowej. Do dziś przetrwały tylko Mercedes i Skoda - moze jeszcze Renault."

E tam. A (wstyd przyznać) - Fiat? Sam prestiż, no nie? Aż się kurzy. Stary, tylko ciągle kiepski. A jeśli mowa o masowych markach, to Ford taki młody? Zawracanie głowy. Natomiast ciekawy jest przykład z Audi. Wysoka pozycja Audi jest wynikiem forsownego windowania prestiżu w latach 90, poprzez m.in. poprawę jakości i wzrost cen. Volkswagen w pewnym momencie postanowił wykreować Audi na swój luksusowy brand. I wykreował. Ciągle pamiętam stare 80-ki z początku lat 80., z grubsza takie jak volkswageny, tylko trochę gorsze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.